Inca de la inceput, Chefs Experience a fost ca un restaurant al experientelor. Experiente descoperite si oferite in timp, deoarece nu le-a fost usor sa reuseasca, insa dupa indelungi discutii, cercetari, calatorii in jurul lumii si intalniri cu specialisti, chefi bucatari, furnizori si chiar cu prieteni, cei din echipa Chefs au fost curajosi, increzatori si dornici sa porneasca la acest drum al experientelor deosebite.
Asa ca, au inceput extravagant, cu preparatele moleculare, gatite cu nitrogen lichid, de catre Chef Razvan Alexandru (care a lucrat la El Bulli, in Spania, restaurantul unuia dintre fondatorii bucatariei moleculare).
Mai apoi, ca mari iubitori ai bucatariei romanesti, au cautat o varianta de a oferi o experienta aparte in materie de preparate traditionale si au oferit experienta Bucatariei Romanesti Reinterpretata, alaturi de talentatii Chefi Johnny Susala si Nico Lontras. Au ales pentru preparatele speciale pe baza de scoici sa colaboreze cu Chef Scarlatescu si, de asemenea, si-au concentrat atentia si pe modalitati de servire a preparatelor prin metode neconventionale.
Insa dupa toate acestea au ajuns la concluzia ca cea mai inedita experienta ar fi aceea a particularitatii, adica a ceea ce isi doresc sa numeasca “gustul Chefs”. Iar pentru a duce la indeplinire aceasta misiune, a fost si este nevoie de multa munca, inovatie si implicare, astfel incat sa ofere preparate de care clientii sa se poata bucura doar la Chefs Experience, pe care sa nu le gasiti nicaieri in alta parte si care sa va satisfaca si cele mai mici capricii.
Secretul, cred ei, sta in folosirea unor ingrediente speciale, pe care le-au trasformat in produse unice, care se gasesc doar la Chefs.
Totodata, cred cu tarie in faptul ca folosirea unor ingrediente furnizate de micii intreprinzatori, cu o calitate superioara, rafinate, sanatoase si proaspete, inseamna reusita. Mancarea de calitate necesita cele mai bune ingrediente, iar cei de la Chefs au fost suficient de norocosi sa se imprieteneasca cu furnizori din tara si de peste hotare, avand astfel acces la produse locale sau de import din surse sustenabile.
Printre preparatele pe care le veti gasi numai la restaurantul de pe Calea Floreasca 55 vor fi pastele negre, paste cu nero di seppia, facute dupa o reteta exclusiv creata pentru ei.
Dulciurile si painea sunt realizate impreuna cu prietenii de la Frische si sunt aduse proaspete in fiecare dimineata. Tortul de Castane cu ciocolata si nuci si tortul de Gutui, focaccia cu ansoa sau focaccia cu masline si rosii sunt preparatele super delicioase pe care le gasesti numai la Chefs.
Tortul de castane cu ciocolata si nuci – reteta marca chefs Experience
Echipa Chefs se dedica si vinului, incercand sa aduca impreuna cu Marina, cel mai pasionat wine charmer, vinuri din pivnite private. Au inceput deja cu cateva sticle de Merlot, productia anului 1973, Cramele Pietroasele. Daca vreti sa beti o sticla din aceasta, va trebui sa ii anuntati cu cel putin 5 ore inainte de a veni, pentru ca acesta se pune la decantat la o temperatura si umiditate speciala pentru a avea savoarea ideala.
Pentru mai multe noutati legate de preparatele speciale ale restaurantului, va asteapta pe pagina lor de Facebook.
Noutati si oferte gasiti si pe site-ul Chefs Experience.
Voi ce preparate speciale ati degustat pana acum la Chefs Experience si ce v-a placut?