Pe Laura Cosoi o stim din seriale, din emisiuni TV, dar si din piese de teatru si din alte aparitii media carora Laura le da farmec prin stilul ei natural si discret. Tot Laura Cosoi este cea care a adus Romaniei Marele Premiu Gourmand World Cookbook Awards 2014: Best TV Chef Book – Europe cu volumul ei de retete creat din dragostea pentru a gati celor dragi, cartea “Ramai la masa?”.
Laura povesteste pe blogul ei despre calatorii, despre dragul de Romania, dar si despre alte componente de lifestyle care fac din blogul ei o adevarata sursa de inspiratie pentru ce inseamna reteta pentru trup si suflet fericite.
Mai jos am vrut sa aflam mai multe despre pasiunile Laurei, dar si cateva detalii despre planurile ei in deliciosul univers culinar in care a pasit odata cu volumul “Ramai la masa?”.
Restograf: Tu ai calatorit si in Asia, dar incurajezi si vizitarea tarii prin postarile de pe blogul tau sub indemnul “calatoreste romaneste”. Poti sa ne enumeri, te rugam, 5 obiective care te-au fascinat si de ce, vorbim aici de obiective din toate calatoriile pe care le-ai facut pana acum?
Laura Cosoi: Ma bucur ca mi-ai pus aceasta intrebare pentru ca, fara a fi ipocrita, cu cat calatoresc mai mult in lume, cu atat mai tare iubesc Romania. Imi dedic timp special descoperirii tarii mele si de departe Romania mi-a oferit cele mai interesante surprize. Ador calatoriile, dar daca esti un roman adevarat trebuie sa iti cunosti tara inainte de toate!
Top 5 calatorii de peste tot: Poiana Narciselor Brasov, Cappadocia Turcia, Castelul de Lut Valea Zanelor, Ubud Bali, Koh Phangan Thailanda, Conacul Polizu Iasi.
Restograf: Blogul tau e un loc de inspiratie pentru toti oamenii pasionati de calatorii, mancare buna si alte elemente ale unui lifestyle sanatos si frumos. In toti anii de cand scrii pe blog, care au fost cele mai frumoase lucruri care ti s-au intamplat? Care au fost momentele cand ai simtit ca poti sa aduci o schimbare in vietile oamenilor prin ceea ce prezinti pe blog?
Laura Cosoi: Scriu mult pe blog si incerc sa fac din fiecare postare un material util celor care intra sa imi citeasca randurile. Am satisfactii tot timpul prin raspunsurile cititorilor care isi stabilesc vacantele in functie de destinatiile bifate de mine sau incearca restaurantele pe care le-am recomandat sau produsele testate. Este o responsabilitate atunci cand hotarasc sa ating anumite subiecte si incerc sa las in urma postarilor un zambet pe buzele celor care imi viziteaza blogul!
Restograf: Sa vorbim putin despre cartea ta, “Ramai la masa?”. Cum a aparut acest volum, cum ti-a venit ideea sa impartasesti lucrurile din carte cu publicul larg?
Laura Cosoi: “Ramai la masa?”(Curtea Veche Publishing) este jurnalul meu culinar, felul in care imi organizez o parte din viata, cuprinzand retete pe care de cele mai multe ori le gatesc celor dragi.
De-a lungul anilor am realizat cat este de importanta alimentatia, am facut eforturi in a-mi cunoaste organismul pana in cel mai mic amanunt, m-am pliat dupa cerintele lui si mi-am adaptat meniul la acestea. Mai mult decat atat, am constatat ca a manca sanatos poate insemna si “gustos“. 🙂 Este o experienta pe care am vrut sa o imparatasesc tuturor celor care au vrut sa stie mai multe despre regimul meu de viata.
Restograf: Care sunt cele mai frumoase amintiri ale tale legate de mesele in familie sau alaturi de prieteni, ce mancaruri asociezi cu aceste momente alaturi de cei dragi?
Laura Cosoi: In vremurile noastre, in secolul vitezei, trebuie sa iti gasesti ragaz si pentru cei care te vor, macar din cand in cand, alaturi de ei – familia ta. De ceva timp descopar lucruri care odata aveau un sens, cum ar fi lipsa telefonelor mobile si bucuria momentelor in care, la cina, depanai pe indelete firul evenimentelor zilei care tocmai trecuse. Prefer sa vorbesc mai putin la telefon, iar cand ajung acasa vreau sa imi dedic timpul celor cu care ma intalnesc. Chiar daca sunt in bucatarie pregatind masa de seara si zumzetul mixerului imi intrerupe povestea, parca farmecul deznodamantului este altul cand mai astepti un pic! 🙂
Acum gatesc pentru ai mei din tot sufletul si ma bucur ca suntem impreuna! De-abia astept sa vina Craciunul ca sa ne strangem la masa, sa ascultam colinde si sa povestim pana adormim cu capul pe masa. :)) Exact asa faceam si in copilarie!
Imi place sa gatesc in stil mediteranean sau thailandez, grecesc dar si turcesc. Combin diferite condimente in stilul propriu si mancarea iese tare buna! 🙂
Restograf: Cum a fost la Gourmand Cookbook Awards, care au fost cele mai mari curiozitati ale participantilor de acolo legate de cartea ta?
Laura Cosoi: Cum de o actrita stie sa si gateasca si reuseste sa imbine cele doua lumi. M-au primit cu mult drag si mi-au acordat incredere nu pentru ca sunt cea mai buna autoare a unei carti de bucate, ci pentru ca mi-am ascultat instinctul alegand retete pe care le-am perosnalizat si pentru ca am spart barierele domeniului de activitate! Ambitia si dragostea pentru lucrurile firesti in care am crezut mi-au adus cele doua premii la Yantai si Frankfurt! Ramai la masa? este pe buzele celor de la Gourmand si astazi ceea ce ma copleseste!
Restograf: Legat de activitatile culinare, care sunt planurile tale, in ce directie vrei sa duci aceasta pasiune a ta?
Laura Cosoi: Lucrez la un serial de cooking online pe care urmeaza sa-l lansez pe canalul meu de Youtube la inceputul anului viitor! Sunt entuziasmata cu atat mai mult cu cat lucrez cu cea mai buna echipa din domeniu. Am un concept nou care sper sa mearga la sufletul celor care vor fi alaturi de mine! De-abia astept si recunosc ca am emotii. Intre timp lucrez si la o a doua carte de bucate pe care sper sa o pot lansa in primavara! Nu pun presiune pe mine pentru ca tot ce am facut pana acum a fost cu rabdare si asa va fi si de acum inainte. Am sa construiesc caramida cu caramida un proiect care sa reziste in timp! 🙂
Descopera si care sunt restaurantele preferate ale Laurei Cosoi.
Descopera si care sunt retetele preferate ale Laurei Cosoi.
P.S: daca vreti sa va bucurati de retetele Laurei Cosoi, puteti cumpara cartea ei de aici.