Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • MEET THE CHEF

De vorba cu un bucatar indian la Bucuresti – Chef Rajiv Sharma Kumar

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 25 ianuarie, 2016
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Bucurestiul incepe sa fie multiculinar dezvoltat, ne place noua sa credem. Ce intelegem noi din asta? Restaurante care se inspira din bucatariile altor culturi si, mai mult, bucatari veniti din tara respectiva care sa preparare mancarea traditionala gastronomiei respective chiar aici, in buricul targului romanesc.

Ne-am gandit  sa cautam bucatari de alta nationalitate si sa aflam de ce-au venit in Bucuresti, ce gatesc aici si cum sta treaba cu mancarea specifica tarii lor gatita in alt loc. Deschidem aceasta serie editoriala cu raspunsurile Chef-ului Rajiv Sharma Kumar, maestru in bucataria restaurantului indian Taj din Bucuresti.

Foto_Sharma


Restograf: Spuneti-ne cate ceva despre dumneavoastra: unde v-ati nascut, unde ati copilarit, care sunt cele mai frumoase amintiri care va leaga de locul in care v-ati nascut?

Chef Sharma: In New Delhi. Amintirile cele mai frumoase sunt legate de familia mea si de jocul de cricket si imi lipsesc aici in Romania.

Restograf: Cand ati avut primul contact cu bucataria si cand ati descoperit pasiunea pentru arta culinara?

Chef Sharma: Primele contacte au fost in copilarie, dar placerea de a gati am descoperit-o la 16 ani, cand m-am inscris la scoala de bucatari. Cand am absolvit, la 19 ani deja gateam aproape toata mancarea din casa.

Restograf: In Romania cand ati ajuns si de ce ati ales sa va stabiliti tocmai aici?

Chef Sharma: Am ajuns in 1997, ca bucatar la un restaurant Indian din Bucuresti, apoi m-am casatorit si am ramas aici de tot.

taj indian

Restograf: Care au fost primele diferente cultural-culinare pe care le-ati observat intre bucataria indiana si cea romaneasca?

Chef Sharma: Diferenta majora a fost legata de condimente, marea lor majoritate fiind total necunoscute de clientii romani. Intre timp lucrurile au evoluat, acum multe dintre condimentele indiene fiind chiar folosite de romani.

Restograf: Ati observat si diferente intre publicul indian si cel roman? Daca da, care?

Chef Sharma: Daca acum 15 ani romanii se fereau sa manance picant, acum pot spune ca multi dintre ei mananca mai picant decat indienii. Singurele diferente sunt legate de proportia anumitor condimente in mancare.

Restograf: Din ce ati observat, care sunt preparatele preferate ale clientilor romani?

Chef Sharma: Mancarurile cu carne de pui si sos curry, lipiile indiene si orezul basmati.

taj indian 3

Restograf: Cat de autentica este mancarea pe care o serviti in Bucuresti? Ati adaptat-o cumva la publicul roman si in functie de ingredientele pe care le gasiti aici sau e cat se poate de fidela celei de acasa?

Chef Sharma: Mancarea gatita de mine la Taj este autentica 100%. Nu am adaptat-o la gustul europenilor, am preferat sa avem rabdare sa-si adapteze ei gustul la mancarea Indiana, ceea ce se pare ca am si reusit. Ca o recunoastere de exemplu, clientii englezi, care sunt familiarizati cu mancarea Indiana, recunosc ca la Taj gustul este mai bun decat la Londra.

Restograf: Exista preparate din bucataria indiana foarte dragi sufletului dvs pe care v-ar placea sa le gatiti in Bucuresti? Daca da, care?

Chef Sharma: Nu exista preparat pe care sa nu il pot gati, am toate ingredientele necesare pentru acest lucru. Nu am manacaruri preferate, imi place tot ce gatesc.

taj indian 2

Restograf: Cum ati descrie mancarea indiana?

Chef Sharma: Rafinata, complexa si delicioasa.

Restograf: Credeti ca exista o legatura intre mancare si cultura unei tari? Daca da, care ar fi povestea spusa prin mancare legata de cultura indiana?

Chef Sharma: Faptul ca in India, momentul mesei este cel mai important moment al zilei, toata familia participa, iar acest lucru nu se face in graba, ci dureaza un timp pentru a arata respect atat pentru mancare cat si pentru cel care a pregatit-o, cred ca este elementul de legatura intre arta culinara si cultura noastra, care are in centru dragostea pentru familie si respectul pentru munca.

 

Voua va place mancarea indiana, aveti vreun mesaj pentru Chef Sharma?

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatar restaurant inidian
  • chef indian bucuresti
  • interviu bucatar
  • interviu bucatar indian
  • interviuri bucatari straini
  • restaurant indian bucuresti
  • restaurant taj
  • taj bucuresti
Citește și
Noeme, un nou capitol. De la fine dining la un concept mai cald, mai apropiat, mai direct
Citește articolul
  • MEET THE CHEF
Noeme, un nou capitol. De la fine dining la un concept mai cald, mai apropiat, mai direct
Speedcast Restograf #4, cu chef Radu Ionescu (Kaiamo)
Citește articolul
  • MEET THE CHEF
Speedcast Restograf #4, cu chef Radu Ionescu (Kaiamo)
Speedcast Restograf #3 cu Bogdan Alexandrescu (aka Dexter Chef)
Citește articolul
  • MEET THE CHEF
Speedcast Restograf #3 cu Bogdan Alexandrescu (aka Dexter Chef)
Nu rata primul episod de Speedcast Restograf! Invitat: Adi Hădean
Citește articolul
  • MEET THE CHEF
Nu rata primul episod de Speedcast Restograf! Invitat: Adi Hădean
Din bucătăria MAT: cum face, domne, Alex Iacob de-i iese tacosul așa bun?
Citește articolul
  • MEET THE CHEF
Din bucătăria MAT: cum face, domne, Alex Iacob de-i iese tacosul așa bun?
Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
Citește articolul
  • MEET THE CHEF
Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
Patru deserturi românești interbelice și povestea lor adusă în contemporan de Ana Consulea
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • MEET THE CHEF
Patru deserturi românești interbelice și povestea lor adusă în contemporan de Ana Consulea
Soro.lume – o poveste (gastronomică) neoromânească, creionată de Mihai Iosif Toader
Citește articolul
  • MEET THE CHEF
Soro.lume – o poveste (gastronomică) neoromânească, creionată de Mihai Iosif Toader
Daniel Pălici, bucătarul care dă glas propriei bucătăriei creative, la Grai
Citește articolul
  • MEET THE CHEF
Daniel Pălici, bucătarul care dă glas propriei bucătăriei creative, la Grai
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.