Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Insider > Meet The Chef > De vorba cu Chef Foa despre street food, pauza de pranz si mii de arome
  • Meet The Chef

De vorba cu Chef Foa despre street food, pauza de pranz si mii de arome

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 5 iulie, 2016
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Chef Foa este o figura foarte importanta pentru tot ce inseamna viata culinara a Romaniei, gastronomia simpla, aromata si pe intelesul si placul tuturor. A inceput sa gateasca de mic, a cucerit apoi publicul prin participarea la MasterChef, dar adevaratul K.O a venit cand a creat Flavours, un concept tradus printr-un restaurant, catering cu dichis, o cantina intr-o scoala in care cei mici invata sa manace corect si sanatos, dar si multe alte activitati culinare. Misiunea Flavours se traduce simplu: e usor sa mananci bine.

Vara aceasta, Chef Foa, pe langa toate activitatile deja bine stabilite, a devenit si imaginea Street Food Festival, un festival al mancarii stradale din Cluj, un eveniment la care mancarea buna va fi la indemana tuturor curiosilor timp de 4 zile. Mai multe despre acest festival gasiti aici si in interviul de aici.

foa 4

Acum va lasam pe mana lui Chef Foa, un optimist cand vine vorba despre tendinte culinare, un educator cand vine vorba de o masa de pranz corecta, un showman al tigailor si un iubitor al aromelor.

Restograf: Tu gatesti de mic. Dat fiind trecutul tau in ale lumii culinare, care e prima ta amintire legata de mancare, una care te-a facut sa te gandesti ca DA, vrei sa te faci bucatar? 

Chef Foa: Prima amintire este de fapt o serie de amintiri, in care ma furisam in bucatarie pentru mici experimente culinare. Imi placea sa stau pe langa mama atunci cand gatea si sa prind secrete si de fiecare data cand nu era acasa, ma strecuram in bucatarie sa exersez. De atunci a fost clar pentru toata lumea ca vreau sa fiu bucatar si ma bucur ca a fost un “microb” care i-a prins si pe fratii mei.

Restograf: Care e definitia ta pentru Street food, ce inseamna pentru tine mancarea stradala? 

Chef Foa: Sunt de ajuns cateva cuvinte: arome, creativitate, simplitate – este vorba despre tipuri de mancare ce se regasesc de sute de ani in istoria culinara a unui popor, pe care reinvatam sa le savuram, sa le intelegem la adevarata lor valoare. In esenta, ceea ce defineste o mancare “traditionala” pentru street food in zilele noastre este de fapt felul in care ne-o insusim noi, consumatorii, iar rolul meu, ca sustinator al acestei miscari, este sa aduc tot ce este mai bun din lumea larga si sa ma asigur ca ceea ce facem noi, Flavours, e cu adevarat savuros. Am pus in practica aceasta definitie chiar la ultimul nostru eveniment, un Night Market savuros, primul de acest gen din Bucuresti, care a reunit tinerii gurmanzi pana tarziu in noapte.

foa
sursa foto

Restograf: Unde ai gasit un street food de care sa te indragostesti, in ce loc din lume ti se pare ca acest concept e facut ca la carte? 

Chef Foa: Clar in Asia conceptul este pus in valoare cel mai bine, dar sunt si cateva orase europene care au happening-uri (asa cum avem si noi) prin care incearca sa recreeze acest spirit si practic sa il introduca si celor cu mai putina experienta in domeniu.

Restograf: Cum a fost primit Stradale de catre bucuresteni, restaurant cu un concept inedit pentru orasul acesta? Care au fost cele mai mari curiozitati ale clientilor sau cele mai interesante remarci legate de acest loc?

Chef Foa: Din fericire a prins tare bine inca de la inceput, avem parte de oameni frumosi care ne calca pragul, mereu pregatiti sa incerce ceva nou. Ceea ce ne-am dorit a fost sa luam preparatele romanesti si internationale pe care le iubim cu totii si sa le dam un nou twist, sa le facem si mai savuroase si mai aratoase. Clientii nostri sunt mereu incantati sa descopere meniul (gatim altceva in fiecare zi) si locatia (au diferite cornere in care pot lua masa, astfel incat de fiecare data e o experienta noua). Cat despre remarci, sunt mai degraba sugestii cu ce le-ar placea sa mai gaseasca in meniu si ne bucuram ca ne inspira.

foa 3
sursa foto

Restograf: In cat timp crezi ca vei reusi, tu cu Flavors si altii cu aceeasi misiune, sa revolutionati felul in care oamenii de la birou mananca de pranz? Cum crezi ca s-ar putea intampla asta?

Chef Foa: E intr-adevar o misiune complicata si va mai dura ceva vreme. Cred ca aceasta schimbare tine de o schimbare de mentalitate si de un shift al modului in care oamenii se raporteaza la viata, care le sunt prioritatile. Am facut un prim pas cu Stradale, sa le aratam ca pranzul poate fi si altfel si vom continua cu noi locatii. In plus, gatim in scoli si speram ca noile generatii vor creste cu ideea importantei mesei de pranz. Sper ca in urmatorii ani sa vedem din ce in ce mai multi oameni care iau pranzul cu prietenii si colegii si nu cu monitorul calculatorului si voi continua sa ma implic activ in aceasta cauza.

Restograf: Ce inseamna pentru tine live cooking-ul, e un spectacol, e un soi de tutorial, cu ce impresii ai vrea sa ramana oamenii in urma participarii la un live cooking cu Chef Foa? 

Chef Foa: E o invatare distractiva, sau asa as vrea sa fie. Imi place sa fac cooking show-uri de mici dimensiuni in care sa pot interactiuna cu fiecare participant in parte, sa vad la ce se pricepe cel mai bine in bucatarie, ce-i place sa faca si la ce mai are de lucrat. De aceea ii implic pe toti participantii in toate etapele: cineva spala legumele, cineva taie fructele si cineva e responsabil cu glumele. La final poate ca nu vor sti sa faca singuri o reteta complicata cap-coada, dar cu siguranta vor fi invatat ceva ce nu stiau pana atunci.

foa 2
sursa foto

Restograf: Ce ne poti spune despre participarea ta la Street Food Festival, ce vei pregati acolo si la ce sa se astepte participantii? 

Chef Foa: Sunt un mare sustinator al miscarii Street Food, sunt convins ca e o experienta care devine addictive la un moment dat si ma bucur ca sunt din ce in ce mai multe ocazii pentru romani sa experimenteze aceasta zona. La Cluj va fi o nebunie de arome si culori, ii vom astepta pe vizitatori la standul nostru Stradale cu gusturile autentice Flavours si le-am pregatit si o cina speciala.

Restograf: Cum ai ajuns ambasadorul acestui festival? Care e povestea din spatele acestei colaborari?

Chef Foa: Asa cum ziceam, street food-ul este un stil de viata si imi doresc tare mult sa il popularizam si in Romania, asa ca atunci cand am discutat pentru prima oara despre Street Food Festival Cluj si am vazut ca cei din spatele proiectului sunt la fel de pasionati ca mine, am zis ca e o potrivire foarte buna. Ma bucur ca lucram impreuna in acest proiect si sper sa depaseasca toate asteptarile.

Restograf: Care crezi ca ar putea fi street food-ul caracteristic Romaniei, o mancare care sa devina emblematica pentru ideea de mancare stradala in Romania?
Chef Foa: Multa lume crede ca Romania nu are street food, ca nu ne putem compara cu tari in care poti pune degetul clar pe un preparat din aceasta categorie. Ii contrazic de fiecare data, pentru ca pe langa binecunoscutii mici, sunt multe alte mancaruri care pot intra in categoria asta, de la covrigi si merdenele pana la sarmale.

Restograf: Cea mai simpla si cea mai buna mancare pentru tine este…

Chef Foa: Mi-este imposibil sa iti raspund la intrebarea asta, pentru ca mancarea preferata sau mancarea cea mai usor de facut depinde la mine de stare sau de moment. Chiar acum insa as pofti la un preparat nou – il numim Foa’s pastrami si e o minune cu piept de vita scos din “brine” dupa 14 zile, dupa ce a prins toata savoarea condimentelor.

 

Detalii despre Street Food Festival Cluj. 

Mai multe despre Street Food Festival direct de la organizatori. 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatari romania
  • chef foa
  • chef romania
  • festivaluri culinare romania
  • interviu chef foa
  • interviuri bucatari
  • street food
  • street food festival
  • street food festival cluj
Citește și
Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
Citește articolul
  • Meet The Chef
Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
Patru deserturi românești interbelice și povestea lor adusă în contemporan de Ana Consulea
Citește articolul
  • Hot Plates
  • Meet The Chef
Patru deserturi românești interbelice și povestea lor adusă în contemporan de Ana Consulea
Soro.lume – o poveste (gastronomică) neoromânească, creionată de Mihai Iosif Toader
Citește articolul
  • Meet The Chef
Soro.lume – o poveste (gastronomică) neoromânească, creionată de Mihai Iosif Toader
Daniel Pălici, bucătarul care dă glas propriei bucătăriei creative, la Grai
Citește articolul
  • Meet The Chef
Daniel Pălici, bucătarul care dă glas propriei bucătăriei creative, la Grai
Top 10 cei mai buni bucătari din lume
Citește articolul
  • Meet The Chef
  • Pe la ei
Top 10 cei mai buni bucătari din lume
Romania’s Greatest Chefs – descarcă gratuit colecția de rețete de la cei mai mari bucătari ai României
Citește articolul
  • Meet The Chef
  • Noutati
  • Rețete
Romania’s Greatest Chefs – descarcă gratuit colecția de rețete de la cei mai mari bucătari ai României
#MeetTheChef: Bogdan Dănilă, primul Chef român care a primit o stea Michelin
Citește articolul
  • Meet The Chef
#MeetTheChef: Bogdan Dănilă, primul Chef român care a primit o stea Michelin
#MeetTheChef. Patrizia Paglieri: „Niciun italian nu gătește ceva cu mai multă plăcere decât o pasta bună!”
Citește articolul
  • Meet The Chef
#MeetTheChef. Patrizia Paglieri: „Niciun italian nu gătește ceva cu mai multă plăcere decât o pasta bună!”
Asia văzută prin ochii Chef-ului Sorin Bontea: „Într-una din piețe era o gheretă cu stele Michelin”
Citește articolul
  • Meet The Chef
Asia văzută prin ochii Chef-ului Sorin Bontea: „Într-una din piețe era o gheretă cu stele Michelin”
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ