Nu mai e mult până la Crăciun iar cofetăriile și patiseriile au pregătit deja „caietele”, gata să facă listele de comenzi pentru sărbători. Dacă nu îi prepari acasă (fie din lipsă de timp, pricepere sau chef), avem noi câteva recomandări… delicioase. Comandă cozonac de Crăciun din timp, și scapi de-o grijă. (Plus că sunt foarte, foarte buni!)
Crăciunul se apropie repejor, iar pofta intensă după deliciile sale s-a instalat deja pentru majoritatea dintre noi. Îți zboară și ție gândul deja la un cozonac bine crescut, cu umplutură de ciocolată sau plin de nuci, ori chiar cu un strop de vinars, care să-ți îndulcească așteptarea? Vestea bună este că îl poți comanda deja, cu livrare promptă, de la unul dintre furnizorii de mai jos, aleși pe sprânceană pentru a te încânta.
De unde comanzi cozonaci pentru Sărbători, în București
Uite aici lista noastră de cofetării-patiserii mici și mari, amatori de umpluturi generoase sau chiar de rețete vegane, care-ți pun la dispoziție o ofertă de nerefuzat.
Lingurițe Dulci & Scovergăria Micăi
Când se apropie sărbătorile de iarnă, Scovergăria Micăi, Lingurițe Dulci și Cococerie devin locul unde tradiția și spiritul Crăciunului prind viață. La ei găsești, efectiv, Raiul cozonacilor! Și nu exagerez cu nimic când îți spun că au nu doar una din cele mai variate oferte când vine vorba de dolofanii ăștia, ci și una din cele mai deosebite.
Dacă vrei să regăsești gustul cozonacului tradițional, ia de la ei cozonacul moldovenesc. Are la bază nucă și cacao, în patru combinații diferite, în funcție de preferințe. Îl poți alege pe cel cu ciocolată belgiană, pe cel cu stafide, ori cu rahat, sau cu stafide, rahat și portocală confiată.
Vrei să încerci ceva ce sigur n-ai mai mâncat până acum? Cozonacii premium sunt super interesanți și fooarte gustoși. Au, de exemplu, Cozonac Dubai – cu kataif, cremă de fistic și ciocolată. Sau Cozonac cu căpșuni și zmeură, ori cu ciocolată albă și amarene. Și zi tu cam cât de bine sună Cozonac cu șampanie și migdale caramelizate?!
Toate produsele sunt 100% naturale și 100% artizanale – frământate și plămădite pe îndelete, păstrând tradițiile culinare, ca fiecare produs să reflecte autenticitatea și bucuria sărbătorilor românești.
Cele trei locații fac parte din aceeași familie – la propriu: familia lui Mircea și a Nonei Ion. Scovergăria Micăi e o patiserie tradițională românească, unde folosesc rețetele bunicii de scovergi, cococi pe plită, plăcinte, gemuri de casa sau pâine cu maia. Lingurițe Dulci e locul unde găsești cele mai cele mai delicioase deserturi și readuc în vitrină prăjiturile românești cu care am crescut. Iar la Cococerie găsești… cococi (evident!) în tot felul de combinații gustoase, dulci sau sărate.
Regăsești oferta lor completă fie pe site-ul Lingurițe Dulci, fie pe Scovergăria Micăi.
Zelateria
De curând, Zexe Braserie (afacerea lansată de Ana Consulea, chef cofetar multipremiat), a devenit Zelateria, după un amplu proces de rebranding inițiat în 2023. Și-au schimbat denumirea și identitatea de brand, dar au păstrat aceleași principii sănătoase și același gust absolut fabulos al preparatelor!
Ca în fiecare an, ne bucură și acum cu un meniu special de Crăciun. „Colecția” de iarnă include pricomigdale, checuri și fondante cu gust de copilărie, turtă dulce, torturi, biscuiți și cornulețe, plus multe alte delicii… delicioase! Nu lipsesc, evident, nici cozonacii, că doar sunt vedetele principale, nu!? Au, pe de o parte, cozonac clasic – pufos, cu gust de copilărie, muuuultă nucă, stafide, cacao și portocale confiate. Și mai au și cozonac însiropat cu vinars, inspirat de o rețetă rusească. Cea mai mare provocare, zic ei, a fost să găsească echilibrul dintre dulce și alcool. Dar după mulți ani de cercetări și teste, s-a născut cozonacul ăsta care nu trebuie să lipsească de pe masa voastră de Sărbători. Parol!
Prețuri: cozonacul clasic costă 135 lei (1,2 kg), iar cel însiropat 140 lei (1 kg). Pentru Piersicuțele copilăriei va trebui să plătești 8 lei/buc, iar pentru fondate, de exemplu, 72 lei (cutie cu 12 bucăți).
Poți comanda aici.
Pain Plaisir
Tot la capitolul furnizori deja cunoscuți, de unde am mai dat comandă de cozonac de Crăciun în trecut, includem și Pain Plaisir. Ei fac un cozonac numit Enchanté, un nume inspirat pentru gustul delicios pe care îl promite. Cozonacul lor „încântat” are un miez pufos, umplutură bogată de cacao și nucă. Iar în aluat are presărate stafide și portocale confiate. Este copt în cuptorul cu vatră, motiv pentru care rămâne moale mai multe zile.
În plus, Pain Plaisir produce și un cozonac vegan, de Post, care conține însă gluten.
Preț: 140 lei (850 g), dar poți cumpăra doar jumătate, dacă vrei (la 70 de lei). Cozonacul vegan costă 50 lei.
Vrei să-l gusti? Comandă aici.
Livrez fericire / Love You Choux
Dacă nu ai încercat până acum Grăsuții Andreei Moldovan, nu știi ce-ai pierdut! Chiar așa le zice, Grăsuți, și sunt absolut de-li-cioși! Mari, rotofei și gustoși, sunt făcuți artizanal, integral cu ingrediente naturale premium, plini cu nucă, stafide, cacao și ciocolată belgiană. Și aromați cu rum, vanilie și portocală confiată. Fac totul de la zero, folosind doar ingrediente naturale ultra premium. Iar procesul de producție se întinde pe o durată de 48h, pentru ca produsul să fie cu totul deosebit. Dă comandă din timp pentru cozonac de Crăciun, dacă vrei să prinzi unul (iar lista se umple repede). Au și o variantă fără stafide.
Preț: 175 lei (1,4 kg)
Comandă aici.
Atelierul de Tarte
Când spui Atelierul de Tarte, gândul îți fuge automat la tartele delicioase pe care le face Radu Darie (și poate la Fomizza Pizza, care e tot a lor ). E super pasionat de meserie și creativitatea lui nu are limite – are în portofoliu peste 100 de rețete de tarte create!
Radu este însă faimos și pentru cozonacii lui. Cozonacul tradițional, e ca o poveste dulce de iarnă. Pregătit după o rețetă veche, cu aluat opărit, nucă din belșug, ciocolată și aromă delicată de portocală confiată, e ceva de vis! În plus, Radu ne propune și Babka, în două variante. Babka însiropată cu Amaretto, sau cu fistic și ciocolată albă, însiropată cu Limoncello. Fiecare mușcătură dezvăluie aroma bogată a ingredientelor proaspete și o textură desăvârșită, moale în interior și rumenită la exterior!
Preț: Cozonac tradițional – 139 lei (1 kg); Babka cu Amaretto – 159 lei (800g); Babka cu fistic – 189 lei (800 g).
Poți comanda aici.
Le Chat Gourmand
Nu știu dacă ai apucat până acum să treci pe la Le Chat Gourmand, dar dacă nu, ar fi timpul să descoperi această cofetărie cu profil franțuzesc. Au niște produse de viennoiserie excelente prăjituri extrem de fine și delicioase! Fac totul de la zero la ei în laborator, fără amelioratori sau coloranți. Și ne place că reușesc mereu să vină cu propuneri deosebite, pe care nu le găsești peste tot. Ei au fost, de exemplu, printre primii care au venit cu acele croissante gigant.
Luna decembrie a venit și la ei cu un „decor” festiv. De la ornamentele instagramabile din locație, la prăjituri, cozonaci și biscuiți de sezon – perfect de împărțit cu oameni dragi ție. „Gurmăndel” se cheamă cozonacul lor și e suuper pufos și plin de umplutură delicioasă! Ai să vezi cât e de gustos…
Listele sunt deschise până pe 19 decembrie.
Mara Mura
Nu putea lipsi din listă Mara Mura, una din cofetăriile noastre preferate din oraș! La ei găsești cozonac clasic, savuros, pregătit cu atenție din ingrediente naturale, special să-ți amintească de vremurile copilăriei. Miezul de nucă, stafidele și pasta de praline sunt doar o parte dintre ingredientele care îți vor aduce zâmbetul pe buze! Și au și cozonac cu ciocolată, pentru cei care nu se mai satură de ea!
Preț: cozonac clasic – 175 lei (1,3 kg); cozonac cu ciocolată – 195 lei (1,4 kg)
Poți comanda aici.
Chocolat
În aceeași notă, Chocolat este un brand prestigios, cu o reputație excelentă, dar și cu un local în inima Bucureștiului, unde poți servi și masa. Estetica și rețetele rafinate îl recomandă pentru orice ocazie! Dacă vrei însă doar să dai comandă de cozonac de Crăciun și îl vrei direct acasă, tot ce trebuie să faci este să îi comanzi online. Pe shop-ul lor te așteaptă un cozonac frumos și crescut bine, cu cremă de ciocolată, nuci, stafide și rom.
În plus, Chocolat propune și cea de-a două rețetă de cozonac: pe de-a-ntregul învelit într-o glazură fină de ciocolată, numit „Pufosul”. Cozonac cu cremă de ciocolată cu nuci, stafide și rom, glazurat cu ciocolată cu lapte și nuci. O minunăție!
Preț: Cozonac Chocolat – 195 lei (850 g); Pufosul – 245 lei (1,5 kg)
Pentru aceste două alternative și alte dulciuri de sezon, poți da comandă aici.
BaKings
Aromele Bakings s-au născut în bucătăria de acasă, cu miros de unt și degete murdare de bezea. Așa că următoarea oprire pe care o poți face dacă vrei să dai comandă de cozonac de Crăciun e chiar la ei. Un atelier care oferă o mulțime de produse de patiserie foarte bune, preparate cu o atenție deosebită la detalii și cu ingrediente bune.
Cozonacii lor sunt delicioși, ușor însiropați și glazurați. O nebunie de neratat, cu multă umplutură cu cacao de specialitate, nucă românească și rahat de portocale, toate într-un aluat bine dospit și aromat cu stafide, coajă de portocale și portocală confiată.
Preț: Costă 140 lei (aprox. 1,2 kg).
Găsești aici meniul lor de Crăciun.
Băcănia Rod
Dacă-ți dorești ceva mai clasic, ia vezi ce pregătește Băcănia Rod. E un magazin cu specialități tradiționale românești și delicatese internaționale, din sectorul 1 al capitalei. Rețeta lor de cozonac include ciocolată neagră de cea mai bună calitate și nucă din belșug. Cu o umplutură bogată, arome îmbietoare și o textură pufoasă, cozonacul lor este o operă pregătită cu grijă, folosind doar ingrediente naturale de cea mai înaltă calitate. Fiecare felie este o călătorie dulce și reconfortantă, o explozie de arome care te duce direct în atmosfera magică a sărbătorilor. Te provocăm să îl savurezi, pentru că o singură felie nu va fi suficientă pentru a te delecta pe deplin cu acest deliciu.
Preț: 96 lei (900 g)
Te-a cucerit? Comandă aici.
Cofetăria Alice
Ți-e poftă de gustul tradițional de cozonac, așa cum îl prepara mama în copilăria ta? Firește. Atunci îți recomandăm să dai comandă de cozonac de Crăciun de la o cofetărie excelentă. Și nu una oarecare, ci printre cele mai cunoscute din țară – cofetăria Alice. Rețeta din aluat dospit, cu nucă și cacao te va încânta de la prima degustare, însă pentru un adevărat festin culinar, nu te limita doar la un singur cozonac.
Cofetăria Alice are în portofoliu cinci rețete irezistibile: Cozonac cu nucă și cacao, Cozonac cu nucă, cacao și rahat, Cozonac de Post cu nucă, cacao și rahat, Cozonac de Post cu nucă și cacao și Cozonac spic, pentru cei ce vor o poză aparte pentru Facebook sau Instagram.
Preț: 100 lei (mai puțin cozonacul spic, care costă 70 lei)
Poți comanda cozonac de Crăciun aici.
Grace Couture Cakes
Includem în lista noastră și branduri aspiraționale, precum Grace Couture. Ei te îmbie la gustul apetisant al cozonacilor pufoși, cu umplutură de nucă, stafide și cacao (care pot conține însă și urme de alune de pădure, fistic, nuci Pecan și alte fructe cu coajă lemnoasă – aviz alergicilor). Și mai au un cozonac cu fistic
Dacă vrei să încerci rețeta acestui brand care face artă din cofetărie, de la glaze-ul de oglindă aplicat prăjiturilor până la figurinele creative ce ornamentează torturile, poți comanda doar cozonacul sau poți opta pentru un coș plin de bunătățuri de Crăciun din care nu lipsește „grăsunul”. Colecția din acest an poartă numele de Nordic Lights, și te va uimi, efectiv!
Preț: 120 lei (600 g)
Pentru mai multe variante festive, aruncă o privire aici.
Ana Pan
La ei ai să găsești nu mai puțin de șase tipuri de cozonac, plus o ruladă cu nucă. Au de la cozonac ardelenesc, frământat cu unt și umplutură de nuci și stafide (92 lei), la cozonac Zburător cu nucă, din aluat cu maia împletit cu nucă, însiropat cu miere și lămâie (120 lei). Sau Cozonac de post, cu maia, vegan (89 lei), ori Chocottone, cu muultă ciocolată (140 lei). Anul acesta au introdus în meniu și o noutate: cozonacul cu fistic. Frământat cu unt și dospit cu maia, umplut cu o cremă fină de fistic și aromatizat cu coajă de portocală confiată, perfect pentru masa de Crăciun. Costă 195 lei.
Găsești aici toată oferta.
Sicilia Pasticceria Autentica
Îți place cozonacul nostru românesc, dar parcă ai vrea să încerci și altceva? N-ai cum să dai greș cu varianta italiană de panettone! Este un delicios cozonac de origine italiană, cu o istorie bogată și o textură ușor aerată, plin de arome îmbietoare. Preparat cu atenție și îndemânare, panettone este adesea asociat cu sărbătorile de iarnă, servind drept o adevărată încântare pentru papilele gustative în timpul sezonului festiv! Am găsit panettone foarte bun la Sicilia Pasticceria Autentica! Ei prepară tot felul de dulciuri siciliene și italiene, după rețete autentice, transmise de-a lungul generațiilor. Și folosesc doar materie primă originală și proaspătă, importată din Italia, pentru a garanta gustul autentic.
Dacă ești în căutarea unui răsfăț ce fură puțin startul sărbătorilor, sperăm că această lista te-a ajutat să-ți faci o idee despre opțiunile de cozonaci pufoși și plini de cremă de care te poți bucura. Aroma unică a acestor produse de patiserie tradițională românească sau de inspirație internațională te va transporta pe un tărâm plin de gust, de veselie și miros de sărbătoare. Livrat direct la ușa ta sau în mijlocul unei petreceri, ești la o comandă distanță de a fi încântat.
Mai vrei și alte recomandări? Avem aici recomandări de brutării artizanale excelente din București.