Și tu ai ridicat mâna când s-a strigat catalogul pentru amatorii de carne perpelită la jar, la grătar sau în tigaie? Atunci să știi că ți-am pregătit un ghid scurt cu unele dintre cele mai „suculente” propuneri de steakhouse din București, unde găsești ce-ți poftește inima. De la Black Angus la Wagyu, de la aged beef la fripturi din carne proaspătă și suculentă, de la T-bone la Rib Eye… pe alese!
În plin apogeu la veganismului, mai suntem câțiva care facem ce facem și tot la fripturi suculente ne întoarcem. O fi gustul irezistibil, textura moale, contrastul savuros dintre ele și garnituri sau un simplu instinct primar… Dar fripturile tot apar în comenzile multora și nu dau semne să dispară.
Aruncă o privire și alege-ți următorul punct de promenadă (sau drum cu Uberul, după caz) pentru un prânz sau cină… alături de un alt carnivor notoriu. Și da, lasă-ți mașina acasă, pentru că alături de o friptură bună, merge un vin la fel de bun.
10 dintre cele mai bune restaurante steakhouse din București
JW Steakhouse
Amplasat sub o cupolă de sticlă, la primul etaj al hotelului JW Marriott Bucharest Grand, JW Steakhouse este unul dintre cele mai faimoase steakhouse din București, specializate în prepararea cărnii. Cu o bucătărie autentic americană, acest restaurant deosebit este locul ideal atunci când pofteşti la fripturi și cotlete gătite la perfecție. Și pentru când vrei să savurezi cea mai bună carne de vită prime Black Angus USDA.
În plus, restaurantul are o atmosferă elegantă, exclusivistă am putea spune. Invită la un moment de rafinament atât în farfurie, cât şi în vestimentaţie. Dacă ai o ocazie specială de sărbătorit sau îţi doreşti un simplu răsfăţ, Mariott şi localul său nu sunt niciodată o alegere greşită. Friptura o să-ţi confirme!
Red Angus Steakhouse
După mai mult de 11 ani de momente minunate în Centrul Vechi al Bucureștiului, Red Angus a deschis un nou capitol și s-a mutat în Piața Amzei. Dar nici aici nu lipsesc simbolurile americane, decorul creativ şi atmosfera prietenoasă. Pentru că Red Angus Steakhouse înseamnă tradiție, autenticitate și devotament. Acestea sunt valorile care au popularizat acest steakhouse din București, într-o perioadă în care conceptul nu era deloc gustat în România. Ba chiar, am putea spune că se afla abia la început.
Red Angus Steakhouse a început ca o afacere de familie, în septembrie 2010, după un tur informat al familiei în cele mai apreciate steakhouse-uri din lume. Calitatea şi gustul, deprinse din acest „turneu carnivor” au făcut diferenţa. Iar azi, cei de la Red Angus sunt gazdele perfecte pentru un deliciu perpelit şi condimentat ca la carte.
OSHO
Cei de la OSHO, un steakhouse din București cu reputaţie puternică, scot în față faptul că au o bucătărie deschisă. Au dărâmat zidurile pentru a crea experiența simplităţii, transparenţei şi atmosferei tipice unui local dedicat fripturilor. Şi le-a reuşit – aşa cum spun şi ei. La OSHO nu se serveşte bucătărie moleculară, nici platinguri sofisticate, ci bucăţi generoase de friptură. Aşa cum ar trebui să fie conceptul oricărui astfel de restaurant care are ca valoare mai mult simplitatea, decât modernismul.
Chef Iosif Ștefănescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari de la noi, un maestru când vine vorba de fripturi. Și pentru că a avut ingredientele perfecte, care să-i pună în valoare talentul, a reieșit un meniu foarte bine pus la punct. Au burgeri excelenți, specialități precum tartar de vită sau măduvă, supă din coadă de bou. Plus, desigur, o selecție grozavă de steak-uri din vită premium din USA, Uruguay, Australia, Noua Zeelandă, Irlanda și Japonia.
VacaMuuu
Mușchi de vită sau vrăbioară Wagyu japoneză? Antricot sau vrăbioară de vită Wagyu australian? Dacă ți s-au aprins călcâiele doar la aceste mențiuni, e cazul să-ți faci o rezervare la VacaMuuu. Acolo le poți savura pe îndelete, gătite excelent. Cu atenție la detalii și cu răbdarea pe care o necesită un proces unde fiecare secundă în plus sau în minus poate schimba experiența culinară.
Nouă ne place la VacaMuuu pentru mâncarea grozavă, pentru atmosfera posh, dar cozy, şi pentru specialitățile din carne de vită. Au inclusiv o măcelărie anexată și o băcănie ce completează acest mix. De curând, restaurantul a fost preluat de grupul SHC, din care mai fac parte și alte restaurante de top din București – NOR, 18 Lounge, locațiile Stadio și Cișmigiu Bistro. Așa că e de stat cu ochii pe ei, pentru că sigur urmează să vină cu lucruri noi și interesante!
HEAT
Deschis de curând (după ce a înlocuit restaurantul Buenasado, tot un steakhouse din București), HEAT a câștigat rapid reputația de a fi printre acele steakhouse din București unde se mănâncă bine. Mai ales că este un loc unde bucuria gustului se îmbină cu o ambianță elegantă și primitoare. Acest restaurant specializat este cunoscut pentru fripturile suculente și delicioase, care sunt cu adevărat atracția principală a meniului (pe lânga niște propuneri interesante de tartar).
Heat este, de asemenea, locul ideal pentru organizarea de evenimente speciale și reuniuni de familie. Are o capacitate de 150 de persoane. Indiferent dacă vrei să sărbătorești o ocazie specială sau să-i aduni cu cei dragi într-un cadru intim, restaurantul oferă opțiuni personalizate pentru evenimente private și mese festive.
Argentine
Argentine este mult mai mult decât un restaurant obișnuit. Este o experiență culinară distinctă, care combină tradiția argentiniană a fripturilor cu măestria japoneză în prepararea sushi-ului. Cu o pasiune pentru fripturile de cea mai înaltă calitate, Argentine oferă o selecție impresionantă de bucăți de carne de vită, preparate perfect! Fripturile suculente și fragede sunt gătite pentru a satisface cele mai mari exigențe. Iar gustul autentic argentinian se simte la fiecare degustare.
Oferind un gust fabulos, texturi echilibrate și o prezentare impecabilă, Argentine Steak&Sushi este o destinație la mare căutare în oraș. Fie că vrei să ieși la o masă de afaceri, la o cină romantică sau pur și simplu să petreci o seară relaxată de vineri, în oraș, acest restaurant e o alegere numa’ bună!
Ferma Baciu
De data aceasta vorbim de un lanț complet, de la fermă la farfurie. Pentru că Ferma Baciu asta oferă: vită românească de calitate, purtată cu grijă de la fermă la furculiță. De la ferma proprie, să ne înțelegem. Acolo cresc bovine în mod sustenabil, au și un lanț de magazine de desfacere și inclusiv un restaurant, în Pipera. Folosesc nu doar cea mai bună vită a lor, dar și brânză organică și produse premium, multe de sezon, pentru a oferi o experiență culinară autentică.
Restaurantul s-a deschis cu speranța de a educa clienții cu privire la carnea de vită autentică și la modul în care aceasta ar trebui savurată. Meniul se concentrează pe gustul proaspăt românesc și pe notele intense de umami ale cărnii de vită.Iar sceariul e întregit cu ajutorul unui pahar de vin de calitate superioară. Carnea este fermă, catifelată și marmorată, cu grăsime netedă și cremoasă. Și experimentează mereu diferite metode de maturare și uscare, creând mediul potrivit pentru un gust deosebit.
În plus, restaurantul arată fooarte bine, servirea e impecabilă, și se cunoaște că au o mână talentată de chef care se ocup de toată magia din bucătărie! Fă-le o vizită și ai să te convingi că merită să dai o șansă vitei românești.
Barbizon Steak House
Barbizon Steak House este un restaurant care oferă o interpretare unică şi delicioasă a preparatelor din carne de vită. Pentru prepararea meniurilor folosesc cea mai bună materie primă și cele mai bune ingrediente: carne din Argentina, Uruguay, SUA, Germania și Noua Zeelandă, precum și produse râmanești de calitate. Ne place că bucătăria restaurantului este deschisă și poți vedea cum se prepară mâncarea chiar în fața ta!
Pe lângă vită, la ei în meniu găsești și alte preparate gustoase – de la fructe de mare și pește proaspăt, la preparate vegetariene și deserturi delicioase. Iar ca oferta să fie completă, servesc și unele din cele mai rafinate vinuri tradiţionale românești şi franțuzești.
Este un restaurant elegant (din cadrul hotelului Pullman), așa că e locul perfect pentru o masă de afaceri sau o cină mai cu ștaif.
Smokăreală
De la elegant, trecem la casual, cool & young. Și nu știu dacă cuvântul steakhouse e chiar cel potrivit pentru a descrie Smokăreală, dar cu siguranță nu avea cumsă lipsească dintr-un articol în care vedeta e carnea de vacă… E, mai degarabă, un loc în care grătarul (texan) e la loc de cinste. Și afumătoarele, că doar de aici și numele. Un loc care s-a născut din dragostea pentru briscket (aka pipet de vită) și coaste gătite lent, timp de ore întregi.
Folosesc niște cuptoare speciale, tip „smoker offset”, care gătesc prin afumare și foc indirect din lemne de esență tare. Și sunt slow cooked pentru că temperatura e doar de 100-130 de grade Celsius. Așa că toată carnea are ceva de stat până e gata – cum e brisket-ul, care stă și până la 14 ore în cuptor. Dar și când e gata…. mamă, mamă! E delcios!
De neratat sunt și coastele de vită Black Angus sau obrăjorii de vită. Iar dacă vrei ceva cu totul oau, mergi pe „Thor’s Hammer” – ciolan de vită la smoker, în porție super generoasă, destinată să fie savurată într-un grup de 4-5 persoane (dar e cu precomandă în avans).
Au însă și alte „orătănii” – porc, berbecuț, pui și curcan, somon, chiar și cocoș de munte. Plus sandwichuri foarte bune, tacos, snack-uri (tot din carne) și ceva dulce (plăcintă). Pe cuvânt că trebuie să le încerci!
Costelăria
Costelăria e un restaurant cu o abordare mai puţin exclusivistă, în care fripturile și coastele sunt servite într-un mod mai neaoş. Atmosfera prietenoasă și caldă de aici îi face pe oaspeți să se simtă ca acasă. Iar preparatele de cea mai bună calitate sunt gătite cu măiestrie de către bucătari experimentați.
Coastele sunt marinate și preparate după o rețetă tradițional braziliană. Sunt gătite pe grătar, într-o manieră tradițională, și sunt servite cu chipsuri de cartofi prăjiți, însoțite de un sos special, pregătit și el după o rețetă secretă. Costelăria este alegerea perfectă pentru cei care caută cele mai bune coaste la grătar din București, într-un cadru primitor.
Alte steakhouse-uri din București pe la care merită să treci
Nu vrem să ne șungim prea mult, să nu te plictisim. Așa că ne oprim aici cu recomandările pe larg. Nu înainte însă de a-ți lăsa o listă și cu alte localuri din oraș unde poți mânca un steak bun de vită.
E clar că ai ceva restaurante de tip steakhouse din București din care să alegi! Și multe îndeplinesc gusturile și preferințele celor care apreciază fripturile de cea mai înaltă calitate. De la localurile de lux care pun accent pe preparatele rafinate și servicii de top, până la restaurantele mai casual, cu o abordare autentică și prietenoasă, orașul îţi pune la picioare opţiuni peste opţiuni!