Aripioare picante, aripioare Buffalo, aripioare la grătar, aripioare cu sos dulce picant, aripioare în stil asiatic, sticky, crispy sau pane. Indiferent ce denumire poartă, putem fi cu toții de acord: sunt foooarte bune! Când vrei să-ți faci pofta, treci pe la unul din restaurantele din lista noastră și sigur nu vei fi dezamăgit.
Crocante, rumene, condimentate, acoperite cu sos, cu o carne suculentă – aripioarele picante sunt un deliciu! Ceva atât de simplu, dar preparat într-atâtea variante încât nu dezamăgește niciodată. Așa că lasă deoparte furculița și cuțitul și… savurează! Dacă la sfârșit nu rămâi „pictat” tot de sos și grăsime pe degete, cu o farfurie plină de oscioare curățate bine de carne, ușor transpirat pe frunte și cu o bere în mână care să domolească fierbințeala, atunci ceva nu faci bine.
Restaurante unde găsești aripioare picante foarte gustoase
În București sunt destule restaurante la care vei găsi aripioare picante (și nu numai). Dar unde mergi când vrei să ai parte de crème de la crème (sau poate ar trebui să spunem crocant de la crocant)? Mai joi am făcut o listă cu restaurante unde, zicem noi, vei mânca printre cele mai bune aripioare picante. Mai ai vreun restaurant de adăugat în listă? Dă-ne un semn!
Stadio
Dacă tot a început să se facă mai cald și mai frumos afară, ce ai zice de o ieșire prin Herăstrău, la Stadio Park? Bine, nu-i bai nici dacă e o zi mai mohorâtă, că poți oricând merge la Stadio Union (lângă Universitate) sau Stadio Unirii (aproape de Palatul Parlamentului). În fine… indiferent de locație, la Stadio vei găsi în meniu, printre specialitățile casei (aka the bucket list ), și aripioarele picante. Și nu oricum, ci în trei variante, pentru toate gusturile – de la cele mai puțin picante, la cele extra, mega, super picante.
Adică: Aripioare de Puiuț cu sos BBQ, gustărica perfectă din pui cu origine sănătoasă, însoțită de cartofi prăjiți, de mâncat cu mâna și de lins pe degete; Aripioare Picante de Puiuț, moment condimentat cu moderație și asezonat cu cartofi prăjiți, cât să aducă un zâmbet peste farfuria cu gust de împărțit cu prietenii; Cele mai Picante Aripioare din România, pariul național ambițios pentru curajoșii care se laudă că mănâncă foarte picant! Acestea din urmă sunt preparate cu poate cele mai iuți sosuri din lume și servite alături de cartofi prăjiți. Și nu sunt deloc recomandate persoanelor cu frică de lacrimi și simțuri amorțite!
Rezervă o masă la Stadio Park / Union /Unirii
Hard Rock Café
Sunt câteva preparate emblematice pentru bucătăria americană – de la burgeri, la Sloppy Joe (sandviș cu carne de vită tocată) și sandvișuri Philly cheese steak, până la Mac and Cheese și, desigur, pui Buffalo. Așa că era de așteptat ca la Hard Rock Cafe să găsești aripioare picante! Localul e celebru în toată lumea, la fel și meniul lor care include multe preparate din bucătăria americană – de la burgeri din carne de vită premium, la salate și deserturi delicioase.
Aici ai să găsești niște aripioare de pui rumenite și acoperite cu sos clasic Buffalo sau barbecue, servite cu bețișoare de morcovi, țelină verde și dressing blue cheese. Sunt preparate la cuptor și au o cărniță fragedă și bună, sunt cât trebuie de picante, iar dressingul de blue cheese este grozav și se potrivește de minune! Încearcă-le musai data viitoare când treci pe la ei!
Rezervă o masă la Hard Rock Cafe
Grivița Pub & Grill
Dacă localuri relaxate, în care să mergi să bei o bere și să mănânci un grătar bun sunt pe gustul tău, atunci Grivița Pub &Grill e un must go. E un loc în care ești invitat să spargi alune și să arunci cojile pe jos, un loc în care nu se uită nimeni ciudat dacă mănânci cu mâna și te murdărești tot de sos pe la gură și pe mâini. Nu-ți face o idee greșită… restaurantul arată super bine, modern, muzica e bună și personalul foarte atent și amabil.
La ei vei mânca un burger excelent, puiul cu usturoi e de să te lingi pe degete, iar carnea e făcută exact așa cum trebuie, indiferent că vorbim de porc, vită sau oaie. Toate făcute la jar.
Când treci pe acolo, încearcă și aripioarele picante de pui. Sunt grozave!
Rezervă o masă la Grivița Pub & Grill
Suzana Ribs & Wings
Un alt loc în care poți descoperi gustul autentic al preparatelor americane, mai precis texane, este la Suzana Ribs & Wings. Ambientul ca în vestul sălbatic, tonomatul de la care îți alegi muzica country preferată, rețetele transmise din generație în generație… toate alcătuiesc un tablou desprins parcă din Vestul Sălbatic. Iar coastele și aripioarele Suzana nu-și dezmint faima: sunt marinate de trei ori și unse cu uleiuri și ierburi alese, servindu-se fragede și gustoase.
Au o fooarte mare varietate de aripioare (probabil cea mai extinsă pe care am întâlnit-o prin restaurante). Poți alege din peste 10 sortimente – de la aripioare Suzana BBQ (într-o crustă crocantă, cu un sos creat după o rețetă proprie), aripioare Buffalo picante care vor da foc papilelor gustative, aripioare cu soia, ghimbir și susan, aripioare cu chilli, sau cu parmezan și usturoi, pane, cu sos dulce picante, ba chiar și un combo în care poți combina oricare patru feluri de aripioare din meniu.
Energiea
Pentru mulți, Energiea nu mai are nevoie de nicio introducere. E pub-ul ăla urban din centrul Bucureștiului (pe Brezoianu, nr. 4) unde mereu găsești energie(a) bună, atmosferă cool, unde oamenii se simt lejeri și relaxați. Un loc în care să ieși la un pahar cu prietenii într-un decor cu o personalitate aparte, unde puteți să și gustați câte ceva.
Meniul e de gastro-pub, iar coastele de porc sunt unul din preparatele lor. Dar nici aripioarele la cuptor nu se lasă mai prejos! Gătite la cuptor, cu sos de soia, ceapă și ardei, servite cu salată și dipping la alegere – de sweet chili, după o rețetă proprie, sau de smântână cu usturoi și mărar. Folosesc ingrediente bune și cât mai multe din piață, iar sosurile se fac la foc, nu la plic. Încearcă-le cu încredere!
Smokăreală
Smokăreală s-a născut din dragoste pentru brisket și coaste gătite low & slow ore întregi, la foc de lemne, în afumătoarea texană pe care o dețin. Pentru că au vrut să ne arate ce înseamnă grătarul texan în toată gloria lui. Folosesc o metodă tradițională texană în procesul de gătire al cărnii și totul pornește de la trei ingrediente cheie: carne, foc și timp. Carnea poate sta chiar și 16 ore la smoker, la o temperatură atent controlată, expusă exact cât trebuie la foc și fum, așa încât să iasă perfect.
Așa se face că în micuța casă cochetă de pe Mendeleev 33 (pe la Piața Romană), ai să găsești un brisket de vită excelent, pulled pork foarte bun, dar și niște coaste de porc gustoase. Sfatul nostru e să încerci și aripioarele de pui glazurate cu sosul casei Bourbon & Honey. După ce au petrecut câteva ore în smoker, la foc domol, fac deliciul oricărei mese! Se potrivesc perfect cu o porție de cartofi cu rozmarin și usturoi, iar ca experiența culinară să fie una completă, poți adăuga și un sos Hot Jalapeno. Și o bere bună – la Smokăreală au propria bere, dar și câteva beri locale.
Către ce alte locuri să-ți mai iei zborul în căutarea aripioarelor
Era de așteptat ca un preparat atât de versatil să fie și foarte popular prin restaurante. E clar că nu am zis nimic până acum de marile lanțuri de fast-food, deși probabil ele îți vin primele în minte când te gândești la aripioare picante. Am preferat să îți recomandăm alte locuri. Și pe lângă cele deja amintite, să știi că niște aripioare de pui foarte bune găsești și la White Horse Pub & Restaurant – glazurate cu sos barbeque și cartofi wedges, sau crispy, încrustă de pesmet panko și susan, cu chips-uri de cartofi. Urmărește meniul zilei să vezi când le servesc la prânz.
Aripioare gustoase, cu sos picant, găsești și la Cuptorul cu lemne de pe Pache. Iar la Mântuleasa 40, tot în zonă, au niște aripioare la ceaun, cu cartofi și mujdei excelente! O vizită merită să faci și la Berestroika – pe lângă aripioarele picante (cu ceapă, peperoncini, ardei gras, usturoi și cartofi prăjiți) au și foarte multe preparate indiene, multe din ele cu pui în combinații surprinzătoare, dar și o bere excelentă, fabricată de ei (localul e, de fapt, o micro-berărie-restaurant).
Și la Red Angus Steakhouse am mâncat niște aripioare de pui cu sos BBQ foarte bune (ei au și un platou mixt de aripioare, calamari pane, coaste de porc și mozzarella pane), la Bibo Burgers – spicy wings, burning hot (bucăți de pui + eros pista + maioneză picantă), dar și la Switch.Eat (încearcă-le în varianta spicy sau sweet & sour).
Hai, s-aveți poftă! 😊
Citește și: