Bogdan Alexandrescu (Dexter Chef) aparține noului val de bucătari români, care duc gastronomia locală într-o zonă din ce în ce mai frumoasă și mai inventivă! L-am putea asculta vorbind ore în șir despre mâncare și experiențe culinare, pentru că pasiunea lui este aproape palpabilă… Așa că l-am invitat alături de noi, să ne povestească mai multe despre lumea aceasta fascinantă căreia i s-a dedicat complet!
Bogdan este un chef extreeem de talentat și pasionat, dar și food stylist, influencer, ba chiar și un activist care promovează și revoluționează constant specialități culinare pentru toți cei care apreciază mâncarea de calitate. Bonus, e un foarte bun povestitor!
Un pic de background despre Dexter Chef, pe scurt
Și-a făcut debutul în lumea culinară în 2012, odată cu participarea la prima ediție a emisiunii MasterChef, unde a ajuns până în finală. Tot atunci și-a dobândit și porecla – Dexter. Chef Florin Dumitrescu a fost unul din primii săi mentori. Iar de-a lungul timpului a participat la cursuri sau workshop-uri alături de mari bucătari ai lumii precum Jacques Louis Henrio, Frederic Jaunault sau Chef Jakob Hausmann. În 2018 a fost acceptat în programul Hautes Études du Goût, organizat de Universitatea Champagne-Ardenne din Reims în parteneriat cu Le Cordon Bleu Paris.
În 2012 lansa împreună cu asociatul și prietenul său, Alex Petricean, un concept unic de restaurant, Autographe. Și puneau bazele companiei Funky Chefs International, oferind consultanță culinară, show-uri de gătit și catering pentru evenimente private. Ca și food stylist, Chef Dexter și-a adus aportul la peste 250 de prezentări în reviste sau spoturi publicitare. A participat la numeroase evenimente pe teme culinare, competiții internaționale și a gătit împreună cu chefi renumiți. A apărut în publicații precum Vogue Paris și Le Figaro Paris, a făcut parte din mai multe emisiuni culinare și a fost unul dintre primii bucătari români prezentați pe platforma internațională a comunității de de fine dining ChefTalk.com. Și nu de puține ori a primit premii pentru activitatea sa, printre care și Best Chef, De-a lungul timpului a lucrat în bucătăria unora dintre cele mai prestigioase restaurante din București. Iar acum pune la cale ceva surprize proprii.
La Speedcast Restograf vorbim cu Dexter Chef despre gusturile copilăriei, artă, călătorii și mâncare, experiențe absolut inedite și multe altele… Ascultă să vezi câte lucruri interesante are de zis!
Speedcast Restograf – un fel de podcast, dar pe scurt
Seria de Speedcast Restograf a fost filmată în decursul celor 3 zile de FoodService & Hospitality Expo, cel mai mare târg de Retail și HoReCa din România și Europa de Sud-Est, care a avut loc între 4 și 6 noiembrie la Hala Laminor. Și e doar „încălzirea” pentru ceea ce va fi Podcastul Restograf (pe care îl vom lansa în curând).
3 zile. Ca-n povești… 3 zile în care am avut alături de noi oameni tare faini, fiecare un adevărat reper în industrie! Iar noi le suntem super recunoscători că au stat alături de noi la acest început de drum.
Primul episod este deja disponibil online. Urmărește-l!