Cine spune că în perioada Postului Paștelui trebuie să renunți și la gust pe lângă preparatele din sursă animală? Noi sigur nu. Mai degrabă, postul este o oportunitate de a explora noi rețete savuroase! Și, din fericire, nu ducem lipsă de variante gustoase! Hai să vezi ce preparate de post găsești prin meniurile restaurantelor din București.
În Postul Paștelui, un moment important pentru purificarea sufletului și a trupului, avem de unde alege dacă vrem să ne răsfățăm în oraș cu preparate de post. Restaurantele oferă opțiuni din ce în ce mai diversificate și mai populare în această perioadă.
Așa că nu-i de mirare că dedicăm întregul articol deliciilor din legume pe care le poți comanda la un prânz sau o cină de răsfăț. Explorăm restaurantele din București care au introdus preparate dedicate și povestim despre felurile de mâncare disponibile, ingrediente utilizate și aromele unice care le fac irezistibile. Iar la final, nu ne mirăm dacă primul lucru pe care îl vei comanda la următoarea vizită în oraș va fi un deliciu vegetarian.
Preparate de post super gustoase, „culese” de prin restaurante
Supă de legume
@ Journey Garden
Începem cu începutul! Supa de legume este unul din clasicele preparate de post și o alegere apreciată pentru cei care doresc să respecte tradiția din timpul Postului Paștelui. O opțiune sănătoasă și nutritivă, bogată în vitamine și minerale esențiale. Supa de legume poate fi preparată dintr-o varietate de legume și întotdeauna va avea gust minunat! Aromată cu condimente precum busuioc, pătrunjel și chimen, e o soluție la îndemână, care rar dezamăgește.
Cu siguranță cea de la Journey va trece testul. Include fasole, legume, verdeață și borș, iar pentru extra senzație de sațietate are și focaccia alături. Noi suntem convinși că o să te încălzească bine și o să-ți încălzească și sufletul.
Rezervă o masă la Journey Garden
Conopidă crispy
@ 5ensi by Beanz Cafe
Conopida prăjită este un preparat care devine din ce în ce mai popular în rândul celor care urmează o dietă vegetariană sau vegană. La fel și printre cei care își doresc să adauge mai multe legume în alimentație. Așa că, în Postul Paștelui, acest preparat la modă este mai căutat ca niciodată! O alternativă sănătoasă și gustoasă la cartofii prăjiți, bogată în fibre, vitamine și minerale, conopidă poate avea un gust extraordinar nu doar în murături. Cel mai simplu mod de a o prepară este tăiată în bucați mici, apoi prăjită la cuptor cu ulei de măsline până când devine aurie și crocantă. Nu uita de arome precum usturoi, chimen sau turmeric, pentru un plus de aromă. Această gustare poate fi servită că atare sau poate fi folosită ca garnitură pentru diverse feluri de mâncare.
Un starter generos, ce poate trece lejer că prânz vegan, e conopida crispy de la 5ensi. Are un dressing atât de seducător și este atât de bine gătită, că nu vei duce lipsa cărnii, a laptelui ori a ouălor prea curând. Mai degrabă te vei delecta cu un entuziasm maximizat la prima degustare de note subtile de ghimbir, chili și susan. O minunăție de soi din categoria „preparate de post”, cu un succes fulminant în perioada și-n afara postului.
Salată asiatică
@ Simbio
Salatele vegane sunt salvarea atunci când dieta este restrictivă, iar ideile nu par să se înghesuie. De la clasica salată cu roșii, ceapă și castraveți, îmbogățită cu ceva măsline, la treburi mai complexe, în care intră și ciuperci ori soia, orice restaurant poate veni cu o rețetă salvatoare ca opțiune pentru cei care doresc preparate de post. Însă sunt de apreciat cele care aduc salatele vegane la rang de artă culinară.
Simbio specifică în meniu că celebra lor Asian Beef Salad poate fi transformată cu ușurință într-o salată de post atunci când vita este înlocuită cu ciuperci suculente și savuroase, care se armonizează la perfecție cu rețeta originală. Îți recomandăm cu căldură s-o încerci în acestă variantă. Promitem că va fi dragoste la prima degustare!
Cauliflower Burger
@ Le Bab
Burgerul este un deliciu versatil și delicios, care poate fi adaptat cu ușurință la Postul Paștelui. Printre cele mai populare tipuri de burger care se pot încadra la preparate de post și rețete vegegtariene se numără cele cu ciuperci sau conopidă. Rețetele vegane de burger pot fi ușor de pregătit și sunt ideale pentru cineva care dorește să pregătească o masă rapidă și delicioasă.
Crocant si bine condimentat, burgerul cu conopidă de la Le Bab este o alegere delicioasă pentru cei care doresc să încerce un burger vegan savuros. Conopida este folosită cu brio în locul cărnii pentru a crea un burger plin de gust. Aşa că nu ezita să-i dai o şansă cu prima ocazie!
Pizza vegetariană
@ PizzaMania
La o idee distanță regăsim și pizza vegetariană, unde se adună toate legumele pe un pat comod din aluat crocant. Fie că preferi o variantă simplă, din două-trei ingrediente, sau te delectezi cu o rețetă mai împănată, pizza vegetariana e soluția în foarte multe cazuri, indiferent de întrebare.
Cea de la PizzaMania poate fi o alegere excelentă pentru perioada postului! O pizza cu emulsie de roșii proaspete cu usturoi și busuioc, sparanghel verde, dovlecel, ciuperci brune și roșii uscate. Delicioasă!
Veggie panini
@ Pio Bistro
Nu pierdem din vedere cea mai rapidă metodă de a mesteșugi o masă vegană cu preparate de post. Și anume, sandvișurile! Sunt o alternativă delicioasă pentru o masă sățioasă. Mai ales că pot fi pregătite rapid și adaptate prin utilizarea unor ingrediente precum hummus, avocado, legume proaspete și pâine fără ou. De asemenea, poți încerca să folosești legume la grătar sau prăjite – merg de minune vinetele sau ardeii. Ori poți să adaugi nuci sau semințe pentru a adăuga textură și gust.
Pio Bistro are în meniu un sandviș cu o combinatire de gusturi foarte echilibrată, pe care îl poți savura cu poftă de fiecare dată când timpul te presează. Dar și atunci când nu…
Preparate de post
@ White Horse Pub & Restaurant
La White Horse au în fiecare zi un meniu de prânz foooarte bogat și extrem de apetisant. Acum, de când a început postul, au și o mulțime de variante de preparate de post. Meniul se schimbă de la o zi la alta, dar poate e mai bine așa, ca să apuci să guști din toate. Ce putem să-ți spunem e că mâncarea e grozav de bună, orice fel de preparat ar fi ea.
Spre exemplu, la ei am mâncat niște ardei de post foooarte gustoși, cu gustul ăla de „acasă”. Alte variante pe care le-am „ochit” ar fi clasicele – fasole bătută cu ceapă călită, salată de vinete, iahnie de fasole, mâncare de mazăre, sau varză călită. Iar dacă vrei ceva mai special, încearcă plăcinta cu praz, chifteluțele de zucchini cu salată verde, ridichi și ceapă verde sau mâncarea de ștevie cu pită rumenită pe grătar. În funcție de ziua în care-i vizitezi, sigur găsești ceva bun.
Rezervă o masă la White Horse Pub & Restaurant
Guacamole con Tortilla
@ Stadio
Guacamole con Tortilla este un preparat delicios și popular din bucătăria mexicană, care combină guacamole-ul cremos și savuros cu chips-uri de tortilla crocante și sarate. Guacamole este făcut, de obicei, din avocado proaspăt, ceapă, usturoi, ardei iute, coriandru, sucul de lime și sare. Toate pasate într-o pastă fină și apoi amestecate cu cubulețe de roșii și coajă de lime. Alături de chipsurile de tortilla, devine o gustare care poate fi servită ca aperitiv sau ca un fel principal ușor. Aromele intense și texturile diferite îl fac o alegere excelentă!
Nouă ne-a plăcut mult varianta de la Stadio, plăcere mexicană făcută-n casă, cu avocado fresh și tortilla crocantă. Savurează-l pe terasă, că tot a venit primăvara!
Rezervă o masă la Stadio Park / Statio Union / Stadio Unirii
Toate aceste restaurante au evoluat considerabil în ultimii ani și oferă preparate care sunt la fel de gustoase și satisfăcătoare că cele care conțin carne sau produse lactate. De la supe de legume și salate bogate în nutrienți la paste delicioase și sandvișuri creative, restaurantele cu preparate vegane au ceva pentru toată lumea. Încearcă aceste rețete minunate în timpul postului și în afara lui!