Joi seara, pe 25 aprilie, am fost la lansarea noului restaurant al lui Joseph Hadad, fostul chef de la Casa Vernescu, care se cheama Joseph, sau, mai intreg, Joseph by Joseph Hadad.
Aflat intr-o zona frumoasa, aproape de Piata Charles de Gaulle, intr-o casa cu parfum de epoca, restaurantul are o terasa eleganta. Locul este cunoscut, inainte au fost Arcade si Mercado acolo, care n-au rezistat prea mult, din pacate.
Evenimentul a fost placut, ne-am simtit bine. Am vazut lume multa din show-biz, afaceri, fotbal, multi se cunoasteau intre ei, credem ca merg des la evenimente mondene – suntem curiosi sa vedem cati vor deveni clienti obisnuiti ai locului.
La intrare am fost intampinati de fete zambitoare care ne-au oferit sampanie de doua feluri, iar Joseph Hadad isi saluta prietenos oaspetii; terasa s-a animat pe masura ce mai soseau altii si altii. Intrucat pe invitatie se facea referire la aducerea tuturor simturilor ascutite ale gustului, lumea a profitat si a pus la bataie alaturi de papilele gustative si gusturile vestimentare, reflectate in tinute business, smart casual, rochii de seara, sport.
Anticipand aglomeratia, gazdele au optat pentru mese inalte, la care se sta in picioare, iar chelnerii forfoteau cu platouri in care aveau tasting menu. Am gustat foie gras, carpaccio de vita, sushi, friptura de vitel cu sos de nuci, crema de ciocolata, toate foarte bune.
La plecare, indiferent de tinuta, pozitie sociala, faima, avere, toata lumea a primit cadou cate un sort elegant de bucatarie inscriptionat cu numele restaurantului si semnatura chef-ului, pe care noi il vom face cadou la randul nostru, pentru ca, pana sa ne apucam de gatit serios, mergem sa mancam la restaurant (CC & CG).
*