Top Chef Club Romania participa la educatia generatiilor viitoare; Scoala altfel
Asociatia Top Chef Club Romania, cu sprijinul Cancelariei Primului-ministru, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti prin directia ASSMB si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti demareaza o serie de activitati ce au ca scop promovarea conceptului de alimentatie sanatoasa in randul elevilor precum si cresterea interesului acestora pentru profesia de Chef. Locatiile partenere ale evenimentului au fost Iconic Food Wine and Design, Howard Johnson Grand Plaza Hotel, Sofa Restaurant si Wellness Cuisine.
Asociata Top Chef Club Romania are ca obiectiv crearea unei uniuni intre profesionisti, ce impartasesc aceleasi valori, aceeasi dorinta de a transmite pasiunea, cultura si cunostintele acumulate, de a ghida noile generatii in descoperirea vocatiei si a drumului in cariera, de a contribui la educatia si informarea parintilor si copiilor si nu in ultimul rand de a difuza garantia calitatii produselor de calitate.
Astfel, in saptamana 7-11 aprilie a.c., peste 100 de copii din scolile bucurestene au descoperit culisele unora dintre cele mai prestigioase restaurante ale capitalei. Chefi David Contant, Marian Iamandi, Marian Lupu si Henrick Sebok le-au povestit despre creatie si design, despre scoala gustului, despre hrana de calitate, despre produsele locale, despre profesia de bucatar sef si Chef, si despre responsabilitatea de garanti ai calitatii vietii. In fiecare zi, copiii s-au bucurat de ajutorul Gabrielei Berechet, presedintele asociatiei Top Chef Club Romania.
Viitorul copiilor nostri a inceput astfel la restaurantul Sofa, unde au primit sfaturi despre profesii, in asa fel incepi sa-ti cristalizezi inca de la o varsta frageda ideea despre ce ai vrea sa profesezi cand vei creste. Si nimic nu este mai important decat sa primesti niste sfaturi despre o profesie dura dar frumoasa decat de la profesionisti, care iti vor spune adevarul. Si au mancat sanatos, au aflat despre cum sa-si indemne parintii sa cumpere ingrediente locale, de la taranii din piete, au aflat si despre produsele traditionale dar si despre mancarurile traditionale romanesti
La Wellness Cuisine, Chef Marian Iamandi i-a invatat cum sa prepare dorada la cuptor, cum sa aleaga, cum sa tine cont de prospetimea si calitatea produselor inainte de toate. Chef Henrick Sebok impreuna cu Al, le-a daruit copiilor o calatorie in Asia, o demonstratie pe teppaniaki – au aflat despre ingrediente exotice, despre efortul si pregatirea de care ai nevoie in profesia de Chef. Scoala altfel la Iconic Food Wine & Design i-a asteptat pe copii cu un mic dejun frantuzesc. Chef David Contant impreuna cu Laurentiu Lungu le-a pregatit micutilor clasicele crossaints, madeleines si o dulce ciocolata cu lapte. Apoi in bucatarie, micutii bucatari au invatat despre legumele din gradina bunicilor, despre produsele locale dar si despre broccoli si mango de peste mari si tari – cum sa le aleaga pe cele mai bune, cum sa le pregateasca. Au aflat ca gastronomia si profesia de Chef te fac sa calatoresti in intreaga lume. Au insistat atunci sa pregateasca reteta invatata – tarta cu mere, cu ganduri si vise de viitor.
Multe multumiri restaurantelor partenere, Chefi-lor si Gabrielei Berechet care s-au daruit si au daruit o experienta culinara frumoasa generatiilor viitoare – descoperind poate si ei, la randul lor viitori discipoli, pentru implicarea intr-o cauza atat de importanta pentru copiii nostri!