Chef Toma Cosmin este consultant culinar la restaurantul La Cuptor, care a avut deschiderea pe 1 februarie in Sibiu.
Printre preparatele din meniu pe care clientii le pot comanda, se numara si un aperitiv care vine servit intr-un “ghiveci de flori” si cu “pamant” de masline.
“E o reteta foarte simpla, pe care o poate face oricine, dar modul de servire este altfel. Servirea se face intr-un ghiveci. Cand chelnerul iti aduce la masa ghiveciul zici ca e unul cu flori“, a declarat, pentru AGERPRES, chef Cosmin Toma.
In cazul in care sunteti curiosi ce mai contine “ghiveciul cu flori”, ingredientele folosite la acest aperitiv sunt: dovlecei, vinete, castravete, usturoi, iaurt, sare, piper, masline, iar ca decor, cate o ramura de frunza de cimbru.
“E ceva mai inedit si ceva mai altfel. Incerc sa reinterpretez si bucataria romaneasca, sa o aratam sa fie altfel.“, spune Toma.
Cosmin Toma a participat, de-a lungul timpului, la mai multe emisiuni culinare, este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Transilvania si, recent, a castigat prima competitie culinara din Romania cu tematica vegetariana, Vegetarian Culinary Cup, ce s-a desfasurat la Brasov – medalie de aur la sectiunea Black Box (cosul cu surprize) si medalie de argint la sectiunea Meniu de restaurant.
Preparatele sale sunt cu adevarat spectaculoase, puteti sa vedeti mai multe pe pagina sa de Facebook, iar cand mai treceti prin Sibiu, nu uitati sa treceti pe la La Cuptor, in cazul in care vreti sa serviti un “ghiveci cu flori”.