Regăsește mare… în bucate! Hai să-ți arătăm care sunt, în opinia noastră, cele mai bune restaurante cu fructe de mare din București, unde prospețimea, gustul autentic și atmosfera unică sunt ingredientele pentru o masă perfectă. Dacă vrei să simți farmecul bucătăriei mediteraneene, oricare dintre aceste locații poate fi soluția!
Și ție ți se întâmplă ca o farfurie cu fructe de mare să te ducă cu gândul direct la vacanță? Dar pentru asta, trebuie musai să fie proaspete și gătite bine de tot, așa ca la malurile Mediteranei. Din fericire, avem câteva restaurante cu fructe de mare în București care sunt cu adevărat excelente. De la preparate simple, clasice, până la combinații interesante, le găsești pe toate! Pește, creveți, scoici, calamari sau caracatiță… tu alegi!
Fructele de mare – și gustoase, și sănătoase
Fructele de mare nu sunt doar delicioase, ci și pline de beneficii pentru sănătate. Bogate în omega-3, vitamine și minerale esențiale, consumul regulat de fructe de mare poate contribui la sănătatea inimii, a creierului și chiar la o piele mai sănătoasă. În plus, fiind o sursă excelentă de proteine, sunt perfecte dacă ai grijă să urmezi un fel de viață sănătos – mențin o dietă echilibrată și nutritivă.
Cum să alegi un restaurant cu fructe de mare
Deși e bine să ai de unde alege, când ai prea multe opțiuni ajungi să nu mai știi către care să te îndrepți. Noi, de exemplu, am ținut cont de câteva criterii importante pe care ne-am bazat:
- Prospețimea: E cel mai important aspect când vine vorba de fructe de mare. Așa că am ales restaurante recunoscute pentru aprovizionarea frecventă cu produse proaspete.
- Diversitatea meniului: Pentru că un meniu variat îți dă posibilitatea de a încerca mai multe preparate și poate chiar să-ți descoperi noile preferate.
- Ambianța: Evident, când ieși în oraș e important ca atmosfera să fie faină. Că altfel, ți-ai găti acasă! E important să mergi în locuri cu un decor plăcut și un serviciu prietenos, unde să te simți cu adevărat răsfățat.
- Recenzii și recomandări: Opiniile altor clienți sunt de obicei un bun indicator al calității unui restaurant. Ca și propriile noastre teste 😉.
Care sunt cele mai populare fructe de mare din meniurile restaurantelor din București
Am avut și noi curiozitatea asta, așa c-am întrebat în stânga și-n dreapta, printre prietenii noștri de la diverse restaurante.
- Midii: Fie că sunt servite cu sos de vin alb, la grătar sau în diverse combinații culinare, midiile sunt printre favoritele bucureștenilor.
- Creveți: Delicați și versatili, creveții se regăsesc în numeroase preparate, de la salate la paste.
- Homar: Pentru o experiență gourmet, homarul este adesea vedeta meniurilor din restaurantele de fine dining.
- Caracatiță: Fragedă și aromată, caracatița este perfectă dacă ai poftă de ceva mai exotic.
- Calamari: Fie prăjiți, fie umpluți sau la grătar, calamarii sunt mereu o alegere excelentă!
Top 10 Cele Mai Populare Restaurante Cu Fructe De Mare Din București
Acum că am stabilit ce ar trebui să cauți într-un restaurant cu fructe de mare, uite și câteva din cele mai bune restaurante cu fructe de mare din București.
Haute Pepper
Dacă vrei să faci o plimbare prin centru, atunci ia-o frumos la pas pe Bulevardul Unirii, în frumoasa zonă cu fântâni, și oprește-te la doi pași de Palatul Parlamentului, la Haute Pepper. Au o terasă taaare drăguță și primitoare, atmosfera e relaxată și îți dă un vibe foarte bun.
Am mai povestit despre acest loc, pentru că e unul din restaurantele noastre preferate când vine vorba de paste făcute în casă. Dar la fel de mult ne plac și fructele de mare pe care le servesc. Iar meniul… e un adevărat festin pentru iubitorii de astfel de preparate! Mai ales că reușesc cumva să vină cu propuneri deosebite. Da, sigur, cu toții am mai mâncat creveți sau caracatiță. Dar fac ei ce fac și dish-urile au ceva special.
Spre exemplu, nouă ne-au plăcut foarte mult Creveții în sos roșu, cu usturoi și peperoncino. Sau Caracatița la grătar, cu cartofi zdrobiți, usturoi și cimbrișor. Ambele startere sunt absolut delicioase. Și pentru că ziceam că ne plac pastele lor, evident că nu le puteam rata în combinație cu fructe de mare. Trebuie să încerci Tagliatelle cu fructe de mare (ai să ne mulțumești pentru pontul ăsta) sau Linguini cu creveți și Zucchini. Te lingi pe degete, nu alta! Au și salate cu fructe de mare, risotto… Iar la main course te îmbie cu Midii în sos de vin și Fructe de Mare à la Chef – creveți, calamari, tentacule de calamari totul în sos de vin, cu unt, usturoi, praz și pătrunjel. Merge la fix cu un pahar de vin bun!
📱0726 284 280
Ancora Restaurant
În Herăstrău, pe malul lacului, ai să găsești unul din cele mai bune restaurante cu fructe de mare din București. Ancora e un loc care arată foarte bine! Un loc tihnit, romantic, ca o pagină de foileton gurmand. Dincolo însă de atmosfera relaxată, au și o echipă extraordinară, condusă de chef Florin Ivan. E unul din cei mai apreciați bucătari de la noi, expert când vine vorba de pește și fructe de mare.
La ei vei găsi tot felul de specialități proaspete, delicioase. Nouă ne-a plăcut foarte mult platoul cu fructe de mare la plită, de împărțit cu prietenii. Are calamari, caracatiță, creveți black tiger, sepie, legume pe plită, mix de salate verzi și sos alioli. Delicioase sunt și midiile, creveții Saganaki, sau caracatița cu legume și sos pesto (fragedă și suculentă). Iar calamarul la plită cu dovlecei sote, roșii coapte și sos mediteraneean este minunat! Au multe, multe bunătăți în meniu și toate savuroase.
Și ce e foarte cool e că organizează săptămânal seri speciale cu show culinar, când bucătarii prepară cele mai proaspete fructe de mare, chiar sub ochii tăi, la un grill special. O experiență foarte faină!
📱0721 335 5550
🗓 Rezervă o masă la Ancora Restaurant
Dancing Lobster
Singurul restaurant portughez din București, specializat pe bucătărie mediteraneeană autentică, Dancing Lobster are un aer aparte în peisajul gourmet din București. Se află în Floreasca (în cadrul clubului Pescariu) și impresionează mai ales prin varietatea meniului care surprinde aromele portugheze tradiționale în rețete savuroase. Peștele și fructele de mare proaspete sunt aduse în fiecare săptămână cu avionul din Portugalia. Apoi le expun în vitrina din incinta restaurantului și devin protagoniștii gustului desăvârșit.
Meniul, un mix de rețete tradiționale și bucătărie modernă, a fost creat de o echipă de bucătari portughezi. În funcție de sezon, în restaurant se aduce cea mai bună captură de pe coasta portugheză a Oceanului Atlantic și din Insulele Azore. Iar dacă îți dorești ceva cu adevărat special, poți alege din acvariu homari, crabi sau diverse tipuri de scoici cu o carne incredibil de fină și delicioasă.
Hai să-ți povestim cu ce ne-am răsfățat noi… o porție de Tartar de pește Lirio cu căpșuni și mango și Creveți cu usturoi, ca starter. A urmat o porție de Supă cremă de fructe de mare cu carne de homar (ceva absolut delicios!). Și… un perfect match: Linguine con langosta. Am mai servit și un orez cremos care se îmbină perfect cu bucăți suculente de homar (o carne dulce) și o varietate de fructe de mare – simfonie de arome marine! Plus Caracatiţă pregătită în stil tradiţional portughez, la cuptor, cu usturoi şi ulei de măsline, servită cu migas de broa și cartofi „à murro”. Au, în plus, tot felul de specialități și preparate inedite. De exemplu, Stridii portugheze, Scoici cuțit, Creveți carabineiro (Scarlet prawns) sau Curry în stil portughez.
Restaurantul arată senzațional (atât la interior, cât și pe terasă), și au frecvent seri de fado care te vor cuceri cu farmecul lor!
📱0770 690 886
Sardin
Destul de aproape de clădirile de birouri de la Timpuri Noi, Sardin e unul dintre locurile speciale atunci când vine vorba despre fructe de mare în București. Și probabil unul din restaurantele în care vei mânca printre cele mai bune astfel de preparate în oraș (fără exagerare!). Un loc cu aer mediteraneean, cu rețete clasice italienești reinterpretate în stil modern și bucătărie responsabilă. Asta înseamnă (printre altele) că se aprovizionează, în funcție de sezonalitate, cu pește și fructe de mare sălbatice, de captură. Adică foarte proaspete!
Ce zici de un Fritto Misto alături de un pahar de Prosecco Extra Brut? Mergi pe mâna noastră, iar apoi să ne spui dacă nu e printre cele mai bune din București. Regăsești toată abundența Mediteranei într-un dish! Calamari și creveți, barbun și sardine, apio, ceapă dovlecei, morcovi, prăjite toate la marea perfecțiune și servite cu sos tartar și lămâie Bio. Obligatoriu alături de un pahar de bule fine, reci!
Sau poate preferi un platou de pește și fructe de mare ca la Mediterană, dar la București. O salată de caracatiță? Midii din Marea Neagră în sos vin alb? Sau niște paste delicioase, tot cu fructe de mare? Ce să fie?
📱0729 520 111
Fish House
Aflat în Floreasca, Fish House oferă o experiență gastronomică premium, într-un cadru elegant și extrem de rafinat. Nu este foarte mare, dar e intim, cochet și primitor. Un loc în care simți de cum ai intrat că vei avea parte de o experiență de top. Este unul dintre restaurantele de referință (și unul din top e, cu siguranță) când vine vorba de pește și fructe de mare în București. Așa că nu e de mirare că și prețurile sunt ceva mai măricele.
S-a deschis în decembrie 2016, cu ambiția de a servi cel mai bun pește și fructe de mare de captură. Și, zicem noi, au reușit. Croatul Zoran Savić este cel care face muzica în bucătărie (tot el este și co-owner) – a început școala de bucătari de la 14 ani și de atunci a tot acumulat o grămadă de experiență! El reușește să-și pună amprenta distinctivă în fiecare preparat și în fiecare plating aparte.
Folosesc ingrediente de cea mai bună calitate, de sezon, în preparate simple, proaspete și unice. De la captura zilei, la cele mai proaspete stridii culese manual, la delicatese internaționale precum crabul și homarul, reușesc să aducă o experiență culinară aparte.
La starter îți recomandăm să încerci Ceviche de creveți (care nouă ni s-a părut excelent), carpaccio de creveți roșii și salata de caracatiță. Sau platoul pentru două persoane „Buzara” cu creveți – un dish de inspirație croată, cu ghimbir, lemon grass, lime, usturoi, vin și smântână. Foarte bună e și supa de fructe de mare, risotto-ul cu langustine, sau pastele linguini cu fructe de mare. Printre specialitățile casei se numără calamarul, caracatița și creveții la grătar. Precum și scoicile St. Jaques gratinate, ori cu trufe negre. Iar dacă ai poftă de pește, îți alegi ce vrei din vitrină și ei îl gătesc pentru tine!
🍽 Meniu
📱0761 778 822
BistroMar
Hai să iei masa în port la BistroMar. Bine… vorba vine în „port”, că ești de fapt în mijlocul Bucureștiului (în Floreasca). Dar peștele și fructele lor de mare sunt la fel de proaspete ca și cum au fost proaspăt culese din mare, gătite și așezate în farfuria ta.
E unul dintre cele mai populare restaurante cu pește și fructe de mare din București. Un restaurant micuț, cu mesele mereu pline și cu un renume foarte bun. Au și o vitrină de unde poți alege și cumpăra pentru acasă tot felul de specialități marine proaspete, uneori sortimente de pește rare, aduse din toate colțurile lumii. Multe restaurante din oraș se aprovizionează de la ei.
Îți recomandăm să mergi la ei pentru a testa un preparat cu totul deosebit (sunt printre primii care l-au introdus în meniu): Lobster Roll. Pâine brioche, homar suculent, lămâie proaspăt stoarsă și chives. Cald (cu unt aromatizat) sau rece (cu maioneză). O nebunie delicioasă, asta ți se servește!
Încearcă și Caciucco siciliano dacă vrei să mănânci ceva deosebit (o supă de roșii cu calamar, midii, pește sălbatic și creveți Black Tiger). Au și salatele excelente, gustări calde (de ex. creveți saganaki cu brânză feta delicioși!), paste și felurile principale deosebite ca homar la grătar sau caracatiță a la Gallega.
📱0740 085 088
📍 Strada Banul Antonache 55-27
Osteria Zucca
Pentru italieni, osteria e un loc în care se adună să socializeze, să bea o carafă de vin și să servească o mâncare bună și cinstită, de casă. De multe ori, meniul e stabilit în funcție de ce se găsește la piață în ziua respectivă. Astăzi, meniul osteriilor „a crescut” și servesc mâncare la nivelul unui restaurant în toată regula. Nu și-au pierdut însă aerul rustic, tradițional, și respectul pentru rețetele originale.
Așa este și cazul Osteria Zucca, un restaurant cu specific italian și mâncare bună, autentică! La ei ai să găsești preparate tipic italienești, multe dintre ele pe bază de fructe de mare. Spre exemplu, poți încerca faimoasă supă Cacciucco și tot felul de paste în amestec cu fructe de mare. Foarte gustoase sunt și cele preparate pe grătar, la fel și cele în sosuri delicioase. Atenție, mâncarea lor dă dependență!
📱0770 287 979
Rezervă o masă la Osteria Zucca
La Pescaderia by Alioli
Ne îndepărtăm puțin și ajungem la Pipera Plaza, aproape de rondul unde Bd. Pipera se intersectează cu Șos. București Nord. Și mergem la Pescaderia by Alioli să mâncăm fructe de mare și pește proaspăt mediteraneean sau din Marea Neagră, cumpărat direct din port. Locul ăsta e un fish market (pescărie cu livrare în București și Ilfov) și bistro – au câteva mese la care poți servi prânzul. Tot ale lor sunt și La Finca by Alioli și Casa Espana (super restaurante din centrul Bucureștiului).
Aduc pește și fructe de mare proaspete de două ori pe săptămână, atât specii cunoscute cum ar fi bibanul sau dorada, cât și pește deosebit, cum ar fi John Dory sau scorpia de mare. E o locație micuță, cu mâncare excepțională și un raport calitate/preț excelent.
Dacă îți e poftă de o paella bună de tot, Pescaderia e locul în care să te oprești. Proprietarii au stat ceva timp prin Spania și au învățat cum să prepare corect rețetele. Așa încât gustul e cât mai autentic. Și au tot felul de variante de paella, super gustoase!
Pe lângă asta, au și alte mâncăruri deosebite. De exemplu, Gambon roșu de Argentina al ajillo – o „mâncărică” de creveți decorticați, cu usturoi, ardei chilli, măsline și pătrunjel. Sau Caracatiță a la Gallega – caracatiță fragedă din Maroc, tăiată rondele, pe pat de cartofi nature, cu ulei de măsline și boia dulce afumată. Toate sunt bune!
📱0770 770 710
📍Pipera Plaza, Șoseaua București Nord 14
La Zavat
La Zavat e cu adevărat o tavernă grecească autentică! Nu doar că arată fix așa (se află într-o casă micuță și are un aer rustic), dar o masă luată la ei te va transpune direct pe malul mării, în însorita Grecie. Cu o poveste de peste 14 ani în spate, e un restaurant cu meniu preponderent pescăresc și cu fructe de mare, toate proaspete, aduse din insulele elene și de la noi din țară. Au tot felul de specialități delicioase și totul e gătit perfect!
Printre specialitățile casei se numără calamarul umplut cu brânză și creveții cu sos de unt și usturoi. Le-am încercat și noi și trebuie să-ți spunem că au fost extrem de gustoase! Dacă vrei să încerci ceva deosebit, poți să îți iei niște creveți cu sos de scorțișoară ori pui de baltă cu bere neagră (nu or fi ele fructe de mare, dar sunt speciale). Midiile sunt foarte bune și ele, ai o mulțime de variante de creveți gătiți în fel și chip (pane, în sos de cognac, la grătar etc.), scoici, sepie, calamar, caracatiță… tot ce vrei!
🍽 Meniu
📱0766 526 791
Restaurant Kostas Mansion
Într-o curte mare de pe Str. Sfântul Ștefan (pe care o împarte cu Teatrul de artă) vei găsi unul din cele mai bune restaurante grecești din București. Chef Kostas – porecla grecească de la Costel – are o experiență de peste 30 de ani în pregătirea fructelor de mare. S-a specializat în Cipru și, revenit în țară, a lucrat prin mai multe restaurante grecești. Apoi a deschis propriul restaurant.
Locația din Sf. Ștefan e deschisă de anul trecut și se află într-o vilă frumoasă, cu o terasă spațioasă. Aici servesc un meniu tradițional pescăresc, în care fructele de mare și peștele proaspăt din Marea Egee stau la loc de cinste. Au tot felul de specialități grecești, dar și rețete proprii, marcate *KOR în meniu.
Ce am mâncat la ei foarte bun e o supă cremă creveți fooarte fină! Au și de somon și supă de fructe de mare. La main course e un adevărat spectacol culinar și greu te vei decide ce să alegi. Calamar, creveți în fel și chip, pește proaspăt, sepie etc. Au o întreagă secțiune din meniu dedicată creveților și alta pentru scoici. Toate sunt bune și sunt mari șanse dă devină unul din restaurantele tale preferate cu fructe de mare din București!
🍽 Meniu
📱0733 567 827
Restaurant Fine Dining cu Fructe de Mare:
Raionul de Pește
E un restaurantul premium cu profil pescăresc deschis în zona Floreasca, al cărui meniu îţi va trezi instant apetitul, de la prima pagină. În plus, decorul localului a absolut uimitor, conceptualizat de studioul lui Karim Rashid, celebrul designer de interior. E cunoscut pentru stilul său colorat şi bogat în detalii creative, lucru pe care îl vei observa și în cazul proiectului său din Bucureşti, unic în ţară. Aici, interiorul transpune lumea acvatică într-un mod cu totul deosebit și setează scena pentru preparatele deosebite. Drept pentru care este și unul dintre cele mai instagramabile restaurante din Capitală.
Meniul e inspirat din culturile gastronomice mediteraneene, japoneze și sud-americane. Ai ocazia să guști sortimente rare de pește sălbatic și fructe de mare, iar toate ingredientele sunt proaspete, aduse din Grecia, Italia și Franța. Poți încerca atât preparate din zona de street food, cât și dish-uri gourmet, de-a dreptul fabuloase!
🍽 Meniu
📱0723 337 720
Experiențe Unice:
Juicy Crab
Juicy Crab este un restaurant cu specific de fructe de mare, pe care îl găsești pe Bulevardul Decebal 17. Are un design specific – marinăresc, în alb și tonuri de albastru, cu elemente pescărești… Îți este foarte clar care este specificul localului, încă de la intrare.Principalul motiv pentru care te trimitem la ei este însă un preparat special: seafood boil în sos cajun.
Este un mix de fructe de mare (creveți, scoici, midii, calamar, crab), cartofi, ouă și porumb îmbibate într-un sos din condimente cajun și servit cu o garnitură de orez. Cajun este un mix special, pe bază de cayenne, paprika, usturoi, muștar, ceapă, oregano, sare, piper și cimbru. Acest fel de mâncare este fiert într-o pungă, care apoi se varsă direct pe masă, iar clienții primesc mănuși de unică folosință și șort pe care să le folosească la masă. Cel mai bine merge alături de un sos de lămâie cu piper. Și savurat împreună cu un grup de prieteni! Acesta este genul de mâncare care se împarte și, deși poate sună ciudat, cu cât mai multe mâini la masă, cu atât mai amuzantă și plăcută este experiența.
Vezi aici un review complet de la a noastră La Dame Gourmande.
Restaurant Super Casual pentru Fructe de Mare în București:
George’s Fishery
Dacă vrei să mergi să iei masa într-un loc deloc pretențios, ci cât se poate de prietenos și relaxat, mergi în prelungirea Ghencea, la George! Pe cât e de micuț locul ăsta (și la „statură” și la meniu), pe atât de mult i-a mers faima în tot orașul. Pe merit! E un bistro de familie unde și vând peşte proaspăt și fructe de mare. Ownerul, George Găitan, e numai suflet și te primește ca la el acasă! Și cumva, asta e cea mai importantă carte de vizită a lor, pe lângă mâncarea fantastic de bună.
Musai să încerci Fritto Misto! Am mâncat și o salată de caracatiță cu creveți și năut foarte fresh, iar dacă prinzi marinata de sardine, e must try! Au și burger de pește foarte gustos. Ce să mai… tot ce face omul ăsta e foarte, foarte bun, proaspăt și gustos!
Vrei mai multe sugestii? Aruncă un ochi pe recomandările noastre de restaurante grecești sau italienești. În ambele cazuri, ai să dai și de preparate cu fructe de mare excelente!