Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Business Blog > Management > Cum poți deveni un lider mai bun?
  • Management

Cum poți deveni un lider mai bun?

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 8 octombrie, 2019
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

De cele mai multe ori când se vorbește despre îmbunătățirea stilului de management în lumea restaurantelor, se face referire la aspecte care țin strict de organizare și logistică. Dar cum rămâne cu tine, managerul, cel care dictează direcția?

Pentru un profesionist, „școala” nu se termină niciodată. Iar dacă citești aceste rânduri, înseamnă că ești interesat de cum poți deveni un lider mai bun. Foarte bine, căci tot ceea ce faci afectează, într-un fel sau altul, un anumit aspect al restaurantului – de la calitatea preparatelor, la atmosfera localului și până la conduita angajaților. Așa că, până la a găsi noi metode prin care să îmbunătățești afacerea, gândește-te întâi la ce ai putea face pentru a-ți îmbunătăți stilul de management. Iar în acest articol vei găsi 9 sugestii care îți pot fi de ajutor.

Adoptă o atitudine pozitivă

Poate pare greu de crezut, dar atitudinea ta pozitivă (sau lipsa ei) poate influența în mod decisiv atmosfera din întregul restaurant – inclusiv starea de spirit a clienților. Dacă ai o atitudine negativă, o vei transmite angajaților iar aceștia, la rândul lor, o vor transmite oaspeților. În final, aceștia vor rămâne în minte cu o experiență neplăcută. Iar asta este rețeta dezastrului. Așadar, încearcă să adopți o atitudine pozitivă. Desigur, este inevitabil ca uneori să te enervezi sau să fii iritabil, dar încearcă să îți amintești motivul pentru ai fost atras de acest job din start. Pasiunea este cea care alimentează starea bună de spirit, iar acest lucru poate îmbunătăți fiecare aspect al afacerii.

Fii transparent cu angajații

Este un aspect important al managementului unui restaurant în secolul 21. În special angajații din generația Millennials vor să știe ce și cum se întâmplă în restaurant. Iar asta derivă din nevoia generațiilor tinere de a se simți conectate, parte integrantă din ceva mai mare ca ei. Dacă poți să fii transparent cu angajații, se vor simți mai mult ca fiind parte dintr-o echipă, vor fi implicați și motivați să dea tot ce e mai bun.

Spre exemplu, organizează întâlniri regulate cu personalul pentru a le comunica ce mai e nou la nivel de afacere. Iar în timpul programului, comunică permanent cu ei, ca să fii și tu la curent cu ce se întâmplă. Și nu uita să îi încurajezi atunci când este nevoie.

Fii un model de stabilitate

Lumea restaurantelor este una extrem de instabilă. Azi diferă de mâine, care diferă de poimâine. Iar acest lucru își poate pune amprenta asupra eficienței angajaților, care nu știu la ce să se aștepte de la o zi pe alta.

Tu ești cel care le oferă stabilitatea de care au nevoie pentru a-și face bine treaba. Din nou, comunică mereu cu ei și fii constant în așteptările pe care le ai.

Planifică în avans

Pentru a da randament, este important să-ți planifici din timp activitatea. Anticipând nevoile și problemele care pot apărea și abordându-le într-o manieră proactivă, poți minimiza impactul negativ al stresului și haosului zilnic.

Încearcă să faci o listă cu lucrurile pe care le ai de făcut în următoarele câteva luni. Apoi prioritizează task-urile în funcție de importanță și treci la treabă. Dacă „angajează un nou ospătar în locul celui care pleacă” sau „fă inventarul” sunt trecute în agendă, ar trebui să fie cap de listă. Cu cât te ocupi mai repede de astfel de aspecte, cu atât mai ușor va fi să eviți problemele pe care le implică.

Inovează

Poate părea că nu e foarte mult loc pentru inovație în afacerea asta, dar te înșeli. Fie că vrei să găsești o tehnologie mai simplă de POS, cauți producători locali de la care să te aprovizionezi, sau un soft mai bun pentru contabilitate, toate sunt metode de a îmbunătăți afacerea.

Spre exemplu, un soft de gestiune a oaspeților și rezervărilor precum Restograf, ușurează considerabil munca managerilor de local și oferă acces la statistici clare cu privire la oaspeții care vizitează localul. Și sunt astfel de inovații cele care te ajută să ai succes.

Delegă sarcini

În cele mai multe zile, sunt pur și simplu prea multe lucruri de făcut încât să le poți gestiona singur pe toate. De aceea este important să înveți a delega din sarcini. Începe de la treburile mărunte, pe care să le dai în grija oamenilor de încredere. Astfel te vei putea concentra pe lucrurile importante.

În plus, astfel le arăți angajaților că ai înceredere în ei, iar ei au ocazia să intre în contact cu ceea ce implică gestionarea zilnică a restaurantului.

Asumă-ți greșelile

Cu toții greșim. Este, pur și simplu, o realitate. Și doar pentru că ești manager, nu înseamnă că faci excepție de la regulă. Important este însă, nu să te concentrezi asupra greșelii, ci pe cum poți îndrepta lucrurile. Asta înseamnă să-ți asumi responsabilitatea, să depășești momentul și să găsești o soluție.

Mai mult, poți profita de ocazie pentru a da un exemplu: într-o ședință de personal spune-le tuturor ce s-a întâmplat și încercați împreună să găsiți o rezolvare. Astfel îți încurajezi oamenii să procedeze la fel când vor greși, la rândul lor.

Organizează training-uri

Nimeni nu vrea să lucreze pentru cineva pe care nu-l admiră și care nu vine în sprijinul lor. Și cum fluctuația de personal este una dintre cele mai mari provocări ale unui manager în ziua de azi, este cu atât mai important să-ți păstrezi oamenii harnici, inteligenți și onești. Cum poți face asta? Cea mai eficientă metodă, pe lângă motivare și apreciere, este de a investi în dezvoltarea lor profesională.

Așadar, stabilește întâi ce tip de cursuri ar fi cele mai potrivite și care ar aduce cele mai multe beneficii nu doar pe termen scurt, ci și pe termen lung. Și apelează la firme specializate care pot veni cu materialele și cursurile necesare, precum și susține trainingul.

 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • angajati
  • atitudine
  • lider
  • managament
  • manager
  • organizare
  • pasiune
  • pozitivitate
  • restaurant
  • training
Citește și
7 sfaturi utile dacă te gândești să îți deschizi un fast-food
Citește articolul
  • Management
7 sfaturi utile dacă te gândești să îți deschizi un fast-food
(P) Asigurări și beneficii pentru angajați: ingrediente cheie pentru fidelizarea echipei tale
Citește articolul
  • Business Blog
  • Management
(P) Asigurări și beneficii pentru angajați: ingrediente cheie pentru fidelizarea echipei tale
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Citește articolul
  • Management
  • REPERE
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
(P) Rețeta perfectă pentru asigurarea clădirilor și bunurilor pensiunii tale!
Citește articolul
  • Business Blog
  • Management
(P) Rețeta perfectă pentru asigurarea clădirilor și bunurilor pensiunii tale!
(P) Rețeta perfectă pentru asigurarea pensiunii tale!
Citește articolul
  • Management
(P) Rețeta perfectă pentru asigurarea pensiunii tale!
Cum să-ți faci un plan pentru redeschiderea restaurantului
Citește articolul
  • Management
Cum să-ți faci un plan pentru redeschiderea restaurantului
Restograf este GRATUIT pentru toate restaurantele!
Citește articolul
  • Management
Restograf este GRATUIT pentru toate restaurantele!
Restograf Reopening Guide: ghidul tău pentru reluarea activității în restaurant
Citește articolul
  • Management
Restograf Reopening Guide: ghidul tău pentru reluarea activității în restaurant
De ce nu particip la webinarii
Citește articolul
  • Management
De ce nu particip la webinarii
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.