Hop, aici am intrat practic pe tarlaua autoarei, cel mai mare fan ciocolata pe o rază de Calea Lactee! Şi nu s-o fi născut ea în Piemonte, la Nutella acasă, dar nici cu Bucureştiul nu se lasa păgubaşă. Printre numeroasele sale atracții culinare, sunt multe deserturi decadente cu ciocolată în București care satisfac dorințele celor mai pretențioși gurmanzi.
Poți începe aventura de savurare a deserturilor cu ciocolată din București într-o multitudine de locații. De la cofetării elegante, până la brutării artizanale și restaurante fine, există ceva pentru toți iubitorii de ciocolată. Când intri în aceste oaze ale devoratorilor de dulcegării, vei fi întâmpinat de un val de arome îmbietoare. Iar ciocolata va deveni regina zilei. Gustul său bogat, textura catifelată și dulceața subtilă te vor cuceri încă de la prima mușcătură!
De data aceasta dăm o tură prin cofetării și patiserii (cu câteva excepții). Dar promitem să revenim și cu sugestii de prin restaurante.
Tentații dulci: câteva preferințe personale din categoria deserturi cu ciocolată din București
New York Rolls
@ Angeline Boutique
Departe de a fi doar un trend trecător, New York Rolls este senzația momentului, cu șanse mari de a intra în repertoriul clasic al cofetăriilor și patiseriilor. Cel mai bun New York Rolls, acest aluat de croissant circular, umplut generos cu cremă fină, se savurează la una dintre cele 2 locații Angeline Boutique. Acolo unde poți suplimenta minunea și cu alte arome. Decorate cu atenție, aceste creații gastronomice te vor cuceri nu doar prin aspectul lor estetic, ci și prin combinațiile ingenioase de ingrediente care se împletesc armonios.
Indiferent dacă ești în căutarea unui desert special pentru a sărbători o ocazie anume sau doar îți dorești o plăcere dulce în mijlocul zilei, nu ocoli un NY Roll!
Eclere
@ French Revolution
Uite o locaţie întotdeauna prezentă pe harta celor mai rafinate deserturi din Bucureşti. Eclerele de la French Revolution fac senzaţie oriunde ar fi consumate, iar reţetele continuă să se perfecţioneze, pe măsură ce apar noi arome la modă. Dar eclerul de ciocolată nu se va învechi vreodată! Ba chiar rămâne în topul preferinţelor, cu fel de fel de combinaţii.
La French Revolution, ai de ales între 5 sortimente: ecler cu ciocolată neagră, cu ciocolată de lapte şi caramel, de cireşe amare, ciocolată cu lapte şi ciocolată albă, de vişine, ciocolată neagră, ciocolată cu lapte şi albă sau de ciocolată cu lapte şi alune de pădure.
Iar dacă ești fan eclere, uite ce alte locuri îți recomandăm.
Gogoși
@ Berliner Donuts
În top deserturi cu ciocolată pe care le poți savura în București se numără, zic eu, și celebrele gogoși. Delicioase și pufoase, sunt o adevărată încântare pentru iubitorii de ciocolată. Musai de încercat la Berliner Donuts! Indiferent dacă alegi să le savurezi într-o dimineață leneșă alături de o ceașcă de cafea, în timpul unei plimbări prin parcuri sau ca desert după o cină delicioasă… Sigur îți vor satisface pofta ta de dulce și îți vor oferi o experiență gustativă de neuitat.
Şi dacă tot eşti acolo, comandă totuşi şi una de mango. (Uite pe TikTok cum a fost vizita noastră la ei).
Lava Cake
@ Stadio
Lava cake-ul este preparat cu atenție și artă culinară, pentru a obține combinația perfectă de texturi și arome. Odată ce tai prăjitura, ciocolata fierbinte se scurge într-o manieră plină de tentație, oferind o explozie de dulceață și satisfacție gustativă. La Stadio se servește alături de înghețată de vanilie, pe pat crunchy, decorate cu afine pentru un contrast gustativ savuros.
Așadar, dacă vrei să te răsfeți cu un desert cu ciolată în București, nu rata ocazia de a încerca un delicios lava cake.
Rezervă o masă la Stadio Park / Stadio Union / Stadio Unirii
Baclava
@ Amoom
Raiul deserturilor orientale, de la Amoom, include și baclava cu ciocolată. Gustând-o, vei experimenta o combinație echilibrată între dulceața ciocolatei și aroma delicată a nucilor, care se completează reciproc într-un dans gustativ. Textura crocantă a aluatului și nucilor se contopește cu finisajul catifelat și tentația ciocolatei, oferindu-ți o plăcere absolută!
Fie că o savurezi alături de o ceașcă de ceai cald sau o combini cu o înghețată delicioasă, baclavaua cu ciocolată este o alegere excelentă pentru cei care doresc să se răsfețe.
Clătite
@ Maison des Crêpes
Mini turn de clătite cu ciocolată, plin de cremă apetisantă? Da, da, da! La Maison des Crêpes, la mama lor acasă cel mai bine! O să simţi diferenţa la ingredientele de calitate, vei aprecia reţeta decadentă şi s-ar putea să revii cât de curând. Textura lor pufoasă și consistența moale fac ca fiecare mușcătură să fie o adevărată plăcere!
Înghețată
@ Sweetology
Sweetology de la Piața Amzei este într-adevăr un laborator al plăcerilor dulci și un loc de neratat pentru iubitorii de înghețată din București. Ceea ce îi diferențiază este abordarea lor inovatoare și creativitatea cu care își dezvoltă meniul, inclusiv varietatea de arome pentru înghețată.
În acest loc fermecător vei descoperi ingrediente și combinații de arome pe care poate nu le-ai întâlnit în altă parte. Se străduiesc să creeze experiențe unice și memorabile, iar inghețata clasică de ciocolată este doar punctul de plecare pentru această aventură dulce.
În timp ce alte localuri se confruntă cu cozi interminabile, la Sweetology nu trebuie să-ți faci griji că-ți vei pierde mult timp așteptând. Ei pun accent pe promptitudine și servire rapidă, astfel încât poți savura deliciile fără a aștepta prea mult.
Iar dacă vrei să descoperi și alte gelaterii artizanale din București, avem o listă pentru tine.
Tort La Forêt-Noire
@ Chocolat
Tortul La Forêt-Noire de la Chocolat, cunoscut și sub numele de Black Forest Cake, este un desert clasic și decadent care îmbină într-un mod rafinat aromele ciocolatei, cireșelor și a smântânii. Acest desert tradițional german este adorat de iubitorii de ciocolată din întreaga lume și poate fi savurat și în București. În varianta Chocolat, acesta include blat de biscuit crocant, mousse de ciocolată belgiană, zmeură, frișcă si petală de ciocolată cu lapte.
Nu doar că arată demenţial, dar are un gust desăvârşit, perfect pentru o onomastică sau o zi de naştere. Orice sărbătoare prinde un gust deosebit când este servit acest desert!
Choux
@ Love You Choux
Dacă-ți plac gogoșile umplute cu ciocolată, vei adora următorul nivel. Aceste choux-uri reprezintă o reinterpretare creativă a clasicelor gogoși, realizate din aluat cu unt și apă, care sunt apoi coapte până devin pufoase și crocante. Ce face Choux-ul de la Love You Choux special este umplutura fină și cremoasă, care adaugă o notă dulce și parfumată.
Au chiar mai multe sortimente cu ciocolată: triplu ciocolată, cu vișine și ciocolată, praline, ciocolată cu lapte sau ciocolată și banane.
Eclarts
@… Eclarts 🙂
Nu știu dacă le-ai încercat până acum, dar sunt printre cele mai bune deserturi cu ciolată din București! Ca să lămurim lucrurile, Eclarts este prima și singura patiserie/cofetarie din lume care este specializată în fuziunea dintre tartele și éclerele tradiționale. Viziune futuristă a Pastry Chef Papu, absolvent al prestigiosului Institut Culinaire Disciples Escoffier. El a reușit să combine tehnicile tradiționale și moderne ale patiserie franceze pentru a face toate Eclarts-urile cu adevărat unice! Folosesc ciocolată de cea mai bună calitate și toate produsele sunt realizate artizanal, zi de zi, în laboratorul propriu. De menționat e și că în Eclarts nu se adaugă zahar, dulcele provine exclusiv din ciocolată și din fructele folosite. Ca să nu mai vorbim că au peste 50 de variante, împărțite în 7 categorii. La „ciocolată”, de exemplu, au 5 sortimente și toate sunt delcioase!
Brownies
@ Brownerie
Negresele sunt, probabil, cea mai populară prăjitură cu ciocolată. Iar noi am găsit locul perfect de unde le poţi comanda pentru un moment dulce care n-ar trebui să se termine niciodată. Prelungeşte-l cu mai multe cutii de brownies de 6, 9 sau 12 bucăţi, de diverse sortimente, de la Brownerie. Nouă ne plac tare mult cele cu peanut butter şi cocos, dar îţi recomandăm să faci propria cercetare. Papilele tale gustative aprobă!
Dacă vrei să celebrezi în stil mare, nu te rezuma doar la bucăţile de brownies. Comandă şi Cheesecake Brownie, un tort savuros care stârneşte sevraj, cu uşurinţă.
Tarta Banoffee
@ Ohlala Patisserie
Pe Calea Victoriei, în zona Piața Amzei, mai e o cofetărie/patiserie excelentă: Ohlala Pâtisserie. Alina Petrea a crescut la Paris, a urmat școala de stat franceză pentru patiseri, apoi a ajuns la Ritz, unde a absolvit în 2019 Școala Ritz Escoffier. Apoi a venit în România să ne îmbie și să ne încânte cu bunătățile ei. Toate sunt foarte bune, iar această tartă nu face excepție! Cu unt sărat, caramel, banane, cremă de ciocolată și frișcă. Senzațională! Toate produsele din cofetărie sunt făcute de mânuțele lor, jos în atelier. Inclusiv frișca (e ca un nor pufos, dar savuros).
Brioșe
@ BaKings
Brioșele cu ciocolată de la Bakings sunt o adevărată încântare pentru iubitorii de dulciuri. Bakings este o cofetărie renumită care oferă o gamă variată de produse de patiserie de înaltă calitate, inclusiv deserturi cu ciocolată, în București. Iar brioșele lor sunt printre cele mai inspirate opțiuni! Poate pentru că sunt preparate cu o atenție deosebită la detalii și cu ingrediente bune. Blaturile pufoase și aromate sunt îmbogățite cu bucăți de ciocolată, care se topesc în timpul coacerii, oferindu-le o textură moale și o explozie de gust de ciocolată în fiecare mușcătură.
Nu mai spunem de torturile creative pe care le admirăm mereu când le trecem pragul!
Amandine
@ Casa Capsa
Atunci când deguști o amandinelă, aproape auzi harpele și îngerii cum cântă! Vei fi transportat într-o călătorie gustativă în timp, amintindu-ți de gusturile și parfumurile copilăriei. Fie că le savurezi alături de o ceașcă de cafea caldă sau le oferi ca un cadou dulce cuiva drag, amandinele vor aduce un sentiment de confort și bucurie.
Şi pentru că au o încărcătură profund nostalgică şi o abilitate extraordinară de a desluşi amintiri pe care le credeai pierdute, îţi recomandăm să le serveşti la Casa Capșa. E un loc la fel de important pentru istoria României, acolo unde s-a inventat şi faimosul tort Joffre, o altă minune cu ciocolată.
Ciocolată de casă
@Mara Mura
Ciocolata de casă este unul dintre acele gusturi ale copilăriei care reușesc să te emoționeze de fiecare dată când le guști. Am încercat de multe ori astfel de desert cu ciocolată în București, dar, din păcate, nu am reușit să regăsesc peste tot acel gust pe care-l căutam. Din fericire, Mare știe ce face. Și o face bine de-atâta timp. Toate deserturile lor sun bune (eu, d eexemplu, pur și simplu ador Pavlova de la ei). Dar dacă vrei să-ți faci o plăcere, mergi și mănâncă acolo ce vrei, apoi ia-ți pentru acasă o doză zdravănă de ciocolată de casă!
Carpați, Poirot și George Enescu
@Zexe Braserie
Încheiem lista noastră cu deserturi cu ciocolată din București tot cu o reţetă clasică. De fapt, trei, pentru că nu ne-am putut opri la una singură. Și în toate, ciocolata estea protagonistă. Pentru asta trecem pe la Zexe Braserie. Ana Consulea, cofetar școlit în Franța, e pasionată de cofetăria românească. A absolvit Școala de Cofetari din Montbeliard din Franța, sub îndrumarea maestrului Eric Vergne, și s-a întos în țară hotărâtă să arate publicului că avem și noi o cofetărie robustă și plină de personalitate.
Ana a conturat două direcții principale ale cofetăriei pe care o propune. Gama de prăjituri cu caracter nostalgic (rețete din „epoca de aur” revizitate) include și prăjitura Carpaţi, care probabil ţi-a îmbogăţit copilăria cu momente grozave. Desertul care a cunoscut popularitatea încă din anii ’50, are straturi de blat însiropate cu rom alb, alternate cu cremă fină de caramel și ciocolată, glazură de ciocolată și arahide caramelizate.
Din gama de prăjituri românești istorice (despre care Ana ne-a povestit mai multe într-un interviu) am ales George Enescu. Un desert special creat de către cofetarii Casei Capșa în onoarea marelui compozitor român. Cu aceeași bază ca și Joffre, dar puțin mai îndrăzneață prin blatul dens de cacao bine însiropat cu Grand Marnier și aciditatea bucăților de portocală confiată, este un desert-răsfăț pentru iubitorii de ciocolată neagră!
Iar din gama de prăjituri cosmopolite, am ales Poirot. Nu inspectorul, ci prăjitura cu blat Joconde, nuci caramelizate, mousse lejer din ciocolată neagră și inserție de pere. Un deliciu!
Rezervă o masă la Zexe Braserie
Alegeri, alegeri, alegeri… Tu cu care vei începe? 😀