Burgerul, această bucurie între două chifle, cu orgini disputate între Statele Unite şi Germania, este o adevărată sursă de serotonină. Nu se numără chiar printre cele mai dietetice preparate din lume, dar cu siguranță sunt de-li-cioși! Uite care zicem noi că sunt printre cei mai buni burgeri din București.

Ne plac, sunt gustoși și de cele mai multe ori ne e greu să ne abținem din a-i savura. Drept dovadă, uită-te câte fotografii cu burgeri găsești pe Instagram! Sau câte restaurante i-au inclus în meniu, și încă la loc de cinste – de la cele casual, până la cele mai sofisticate sau chiar de fine dining.
Din fericire, avem suficiente localuri în Bucureşti care să-l prepare cu pricepere, creativitate şi atenţie la detalii. Burgeri simpli, pentru amatorii de reţete cinstite, fără prea multe giumbuşlucuri. Sau reinterpretări sofisticate, cu trufe sau miso. E suficient să faci un popas scurt prin oraş şi deja dai de câteva străduţe ce ascund comori culinare. Şi pentru că mania burgerilor este în plină desfăşurare, harta localurilor must-try se extinde parcă de la lună la lună.
Dar ce înseamnă un burger bun?
Că doar gusturile nu se discută, nu? Unii preferă burgerii cu cât mai puţine sosuri, alţii vor arome contrastante, iar unele localuri au în meniu chiar şi naked burger, fără chiflă. Cum poţi evalua un burger într-o mare de pofticioşi cu preferinţe diferite? O variantă ar fi să îi întrebi pe specialiştii în domeniul gastronomic. Papilele lor gustative experimentate şi cunoştinţele în domeniu s-ar putea să facă diferenţa.
Nate Whiting, un chef american cu peste două decenii de gătit în restaurante de top, crede că un burger nu este o chiftea, iar prin urmare, carnea nu ar trebui copleşită cu o gamă largă de condimente care să-i acopere gustul. Ingredientele esenţiale într-un burger sunt carnea de vită de bună calitate, asezonată simplu cu sare şi piper negru. O altă cerinţă menţionată de Nate este ca burgerul să aibă stabilitate, astfel încât să nu se dezintegreze când îl muşti. Printre ingredientele pe care el le adaugă în mod obişnuit se numără ketchup.
Joel Lucas, un alt chef american, crede că secretul stă în cantitatea de grăsime a cărnii, pentru că aceasta dă gustul. Sugestia lui este o bucată cu 20% grăsime. Există şi chefi care pun accentul pe tehnica de gătit: Russ Moore consideră că un burger bun trebuie preparat pe un grătar cu cărbune şi doar până la o textură medium-rare.

Unde mănânci cei mai buni burgeri din București?
Revenind pe plaiurile mioritice la cei mai buni burgeri din Bucureşti, sunt o mulţime de localuri cu burgeri făcuţi ca la carte. Uite câteva locuri unde-i găseşti perpeliţi cu chibzuinţă şi asezonaţi fix cât e nevoie.
Nu te mira dacă o să regăseşti atât restaurante cu ştaif, cât şi tonete street food ce-şi duc veacul plimbându-se boem pe la festivaluri. Le includem cu convingere laolaltă, în ideea că nu profilul business-ului face burgerul bun, ci simfonia de gusturi pe care un chef experimentat poate s-o transpună din reţetă în farfurie.
Mario’s Osteria

Unii dintre cei mai buni burgeri din București îi găsești la Mario’s Osteria de la Iconic Taproom (o berărie artizanală din București)! Au deschis primul van food în Piața Amzei, chiar în mijlocul pandemiei de Covid-19. Și, la început, meniul era format doar din câteva tipuri de paste. La scurt timp, au introdus în meniu și primul burger, Burger Italian, pe care îl au și azi. A mers atât de bine încât lumea a uitat că fac și paste și a trebuit să pivoteze – Mario’s Osteria Van devenea astfel un van de burger, cu 3 burgeri în meniu: Burger Italian, Burger Clasic și Burger Românesc, la care i s-au alăturat, de-a lungul timpului, și restul din cei pe care-i regăsiți astăzi.
Mario’s Osteria face smashed burger, dar nu chiar. Aș spune semi-smashed, pentru că încearcă să nu subțieze carnea prea mult, așa cum se face în State și o lasă puțin mai groasă, să-și păstreze sucurile ei. Merg mult pe simplitate și folosesc ingrediente cât mai locale și proaspete. Iar cartofii îi fac ei proaspeți în casă, în coajă, prăjiți de 2 ori ca să devină crocanți la exterior și moi la interior.
În octombrie 2022 au început colaborarea cu Ironic Taproom și îi găsești în același spațiu din Domnița Anastasia 4. Un loc foarte social, unde să mergi cu gașca, cu animalul de companie, cu bicicleta, cu copilul sau cu soacra.
Ce e și mai tare e că avem rețeta lor de burger în cartea de bucate „100 de Rețete de la Restaurantele din România”. Așa că mergi, testează-l, și apoi fă-l și tu acasă. Cartea o poți comanda aici.
Burgăria Știrbei

Un loc mic, discret, dar cu o reputație uriașă în rândul pasionaților de burgeri. Burgeria Știrbei și-a câștigat locul în topul preferințelor printr-o rețetă simplă: ingrediente de calitate, rețete gândite cu cap și o execuție impecabilă. Burgeri bine aleși, fiecare cu personalitate proprie.
Baconais-ul e deja legendă locală – cu bacon crocant, chiflă pufoasă și sos de casă care leagă totul într-o combinație irezistibilă. Carnea este întotdeauna gătită perfect, iar proporțiile dintre ingrediente sunt aproape matematice. Nimic nu e în plus, nimic nu lipsește.
Atmosfera? Relaxată, urbană, fără pretenții inutile. Fix genul de loc în care vii când vrei ceva bun, fără fițe. Iar recenziile spun tot: au primit premiul Google „Recenzia de Aur” și adună constant mii de review-uri cu 5 stele pe toate platformele. Pe scurt, e genul de burgerie care nu face reclamă pompoasă – pentru că gustul e cel care convinge.
Furgoneta
📍Strada Buzești 59 / Strada Părăluțelor 5 A / Șoseaua Olteniței 103

Din categoria de street food vans face parte şi Furgoneta, lansată în 2016, un brand extins în alte 3 locaţii. E greu să alegi între cele două categorii ale brandului, burgeri şi hotdogs, dar dacă ai decis să testezi burgerul, mergi la sigur cu „Ăla mare și bun”. Vrei să încerci ceva nou? Atunci fă o extravaganță și încearcă-l pe „Ăla de capră”. Iată un alt aspect care-mi place mult la Furgoneta: pe lângă gustul irezistibil, au şi nişte denumiri faine, aliniate publicului lor ţintă. Nu-s doar funny, ci și surprinzător de bine gândite.
Atmosfera e chill – comanzi, te așezi pe un scaun la soare (sau pe bordură, dacă e plin), și mănânci cu mâinile, cum se mănâncă un burger adevărat. Totul e despre gust și despre vibe-ul urban, fără complicații.
Circus Pub

Circus Pub face ce face și reușește (de nu știu câte ori) să iasă premiant la BurgerFest. Este genul de loc relaxat şi relaxant, fără un decor care să-ţi ochii, dar cu un meniu care să-ţi fure inima, unde te poţi manifesta în voie şi poţi aduce şi soarele la masă, pe terasă. (Însă găseşti burgerii buni de la ei şi în deplasare, pe la festivaluri şi evenimente culinare.) În plus, au un slogan super simpatic: „Pizza, burgers and cold beer as your ex-girlfriend heart!”. S-a încadrat tocmai bine în reţeta mea de voie bună: mâncare, prieteni şi umor.
Recomandarea mea pentru pofticioşii care ajung aici este burgerul George’s, cu vită proaspătă complimentată de sos Samurai, 2 felii de brânză Gouda şi bacon perpelit, o combinaţie simplă, însă foarte gustoasă.
Smashed Burgers
📍Str. D. I. Mendeleev 14 / Strada Mihai Eminescu 158


Dacă îți plac burgerii cu crustă crocantă și miez suculent, atunci Smashed Burgers e locul tău. Aici nu e vorba despre burgeri complicați, ci despre acel „bite” perfect, care îți dă dependență de la prima mușcătură. Chifteaua e „smash-uită” direct pe plită încinsă, cum cere regula jocului, iar rezultatul e o combinație de caramelizare, savoare și textură.
Meniul nu e mare, dar au câteva variante bine gândite. Toate, construite în jurul aceleiași idei simple: carne bună, cheddar serios, sosuri de casă și chifle moi, dar rezistente. Cel mai cerut? Probabil Double G – cu două chiftele de vită Wagyu-Angus, cheddar topit, murături și un sos signature care leagă totul într-un gust intens. Dar dacă vrei un twist românesc pe un clasic american, încearcă Burduf Burger – un mix surprinzător între smashed patties din Black Angus și brânză de burduf, perfect echilibrată de dulceața iute a gemului de ardei. Neașteptat, memorabil.
Burger Van

Alegerea multora când vine vorba de cei mai buni burgeri din Bucureşti, Burger Van se defineşte ca primul food truck adevărat din România, anunţat la Street Delivery 2014 şi lansat apoi la Control. De peste 10 ani, pregătesc zilnic burgeri cu carne proaspătă, necongelată, pe care o aduc la următorul nivel prin metoda „smashed” burger, ce asigură o crustă plină de savoare. Între timp, s-au extins, dar calitatea a rămas aceeaşi.
Au, uneori, un burger-vedetă, inedit, savuros şi memorabil, care a și câştigat la BurgerFest, la un moment dar: Jim Kon (din Black Angus combinată cu măduvă și sos de soia, cheddar, Kimchi, piept de porc etc). Nu îl au „în stoc”? E ok, oricare altă variantă este super gustoasă! Noi zicem să încerci variantele mai deosebite, ca „Goat & Lamb” cu brânză de capră, valeriană și portocală caramelizată. Sau „The Guac” cu sos guacamole și sriracha mayo, ori „The French Connection”, cu brânză camembert, bacon caramelizat, rucola și muștar dijon.
Vivo Fusion Food Bar
📍Bucharest One, Calea Floreasca 246

Mulţi burgeri apetisanţi s-au perindat şi pe la Vivo Fusion Food Bar, deschis în Floreasca şi apoi extins strategic în mall, în AFI Cotroceni, dar şi în zona Tineretului și la Iaşi. Cu accent pe un design industrial, ce merge de minune cu street food, şi cu o promovare bine ţintită (10 oameni lucrează la burgerul tău, preparat doar din ingrediente naturale), aş zice că Vivo se poziţionează la graniţa dintre casual şi elegant, păstrând totuşi o personalitate de brand informală.
La Vivo, trebuie să faci cunoştinţă cu burgerul Mushroom & Truffle, o creaţie cu un gust intens de trufe, venit din două surse: maioneza cu trufe şi brânză americană cu trufe, echilibrate de ciupercile King Oyster. E o alegere excelentă pentru cei care preferă reţetele inedite.
Modelier

Nu ştiu dacă e mult să-i spun mama şi tatăl burgerilor, dar mie Modelier mi se pare cea mai potrivită alegere când îţi doreşti varietate. Sau… chiar şi libertate să-ţi faci propriul burger după pofta inimii. Este genul de loc unde cultura urbană e luată foarte în serios, de la street food la grafitti şi evenimente în linie cu aerul lor artsy, flu-flu. Unde mai pui că terasa e aşa colorată şi jucăuş amenajată vara, că îţi vine să stai toată ziua la poveşti şi să mai faci tu altele, dacă s-au terminat.
Dar da, Modelier nu e o destinaţie doar de atmosferă, ci un punct bun de potolit foamea cu un Hulk Smash, un burger crescut peste medie, cu 3 bucăţi de carne, 3 felii de brânză Cheddar şi castraveţi muraţi.
Le Bab Fried Chicken


Dacă ți-ai imaginat vreodată că un burger cu pui prăjit poate fi mai mult decât fast food – LBFC e dovada vie. Pornit ca un spin-off al restaurantului Le Bab, locul ăsta a devenit rapid un favorit printre cei care știu să aprecieze un fried chicken cum trebuie: crocant, suculent, perfect condimentat.
Interiorul e mic, urban… Nu vii aici pentru mese lungi, ci pentru o doză serioasă de comfort food cu personalitate.
Honey Mustard Burger e poate cel mai iubit: pulpă de pui crocantă, învelită într-un sos de muștar cu miere care e fix cât trebuie de dulce și acid. Lângă, cheddar, iceberg și un pic de jalapeños murați – pentru echilibru. Dacă ești fan arome intense, Spicy Korean Burger te ia prin surprindere cu acel sos coreean picant și salata crocantă de varză, totul legat cu ceapă verde și susan. Iar dacă vrei un clasic reinterpretat cu chef, Buffalo Burger te duce direct în zona aia americană, cu un sos buffalo bine legat și un ranch cremos care calmează din foc. În plus, au o mulțime de Smashed Beef Burgers pe care să-i testezi.
B3TON RestoBar

Un restaurant este catalogat drept „bun” după mâncare, decor, cocktail-uri și oameni. B3Ton RestoBar le bifează pe toate. Îi găsești vizavi de Parcul Carol și au o locație foarte prietenoasă! Mai ales când e vreme frumoasă, e taare plăcut să pierzi vremea la ei pe terasă!
Zic ei că 3-ul din denumire vine de la misiunea pe care și-au asumat-o: mâncare delicioasă, băuturi tari și oameni cool. Bine, evident și de la faptul că locul e „beton” (motiv pentru care are și un aspect interior mai industrial). Despre mâncare… numai de bine. Au tot felul de preparate gustoase (de la supe, la steakuri și paste). Iar selecția de burgeri nu e deloc de neglijat. Au BlueChesse Burger cu Jalapenos, Truffle Muffle, Egg Burger, dar și opțiuni vegetariene.
Specialitatea casei e B3TON Burger, cu vită Black Angus, trufe, cheddar, gorgonzola, bacon, sparanghel, dulceață de nuci și salată coleslaw. Și au fost așa drăguți, că ne-au dat-o și nouă s-o punem în cartea „100 de Rețete de la Restaurantele din România”. O poți comanda aici.
Switch.eat

Switch.Eat, situat în zona Foișorul de Foc, este o alternativă la agitaţia oraşului, un loc aparte care îţi deschide uşa pentru a te lăsa să intri într-o lume nouă plină de zile liniştite şi lipsită de griji cotidiene. Terasa e super cozy, iar berea artizanală merge perfect cu burgerii!
La ei găsești o mul-ți-me de burgeri, care mai de care mai gustoși și mai arătoși. Clasici, spicy, vegani sau vegetarieni, nu prea ai ce cusur să le găsești – chifla bună, carne suculentă și zemoasă, sosuri potrivite și echilibrate… Ce să mai, un deliciu! Clar se numără printre cei mai buni burgeri din București.
PS: Încearcă și „loaded fries” de la ei și o să ne mulțumești!
Hatz Burger
📍Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 240

Hatz, și-am mâncat un burger bun! Pentru că la Hatz Burger Studio au două ingrediente esențiale: burgeri și zâmbete. Ne place pentru că au ales să facă burgeri după rețete autentice și să îi servească într-o atmosferă urbană, contemporană cu stilul nostru de viață modern. Ei se ocupăm de atmosferă și mâncare…tu savurează un burger delicios și momente frumoase cu prietenii. În meniu au peste 10 tipuri de burgeri și sandwichuri (printre care și veggie burger), iar la fiecare poți adăuga extra garnituri. Pentru amatorii de mâncare picantă, recomandăm „Mexican burger” cu sos Tabasco chipotle, salsa, jalapeno, avocado, salată, carne de vită, chorizo și brânză goudă! Iar dacă vrei să încerci rețeta casei, încearcă „Hatz Burger”, cu ceapă roșie, castraveți murați, roșii, salată, muștar, carne de vită, cașcaval afumat și sos.
Îi găsești în rond la Obor, pe Șos. Ștefan cel Mare nr. 240, unde au și o terasă micuță.
MOM
📍Bulevardul Regina Elisabeta 28


La MOM nu vii doar să mănânci un burger – vii pentru vibe, pentru gust și pentru mixul ăla subtil de confort și rafinament. Situat aproape de Cișmigiu, MOM are un aer scandinav relaxat, cu lumină caldă, mult lemn și muzică bună pe fundal.
La ei nu e doar despre burgeri, pentru că au un meniu plin de bunătăți. Dar pentru că noi asta vorbim acum…. îți prezint MOM’s Burger. Vine cu o chiftea de vită bine făcută, salsa verde care aduce prospețime, un sos gochujang care gâdilădiscret papilele și o chiflă făcută cu lapte, moale și bună. Lângă, cartofi prăjiți cu fulgi de drojdie – o surpriză umami care merge perfect cu tot ce se întâmplă în farfurie. Iar dacă vrei ceva mai light, Calamari Burger e fresh, ușor, cu un aer mediteranean. Calamari prăjiți, maioneză vegană cu usturoi confiat și acel echilibru dulce-sărat-citric care îți face gura apă de la prima îmbucătură.
Burgerii sunt echilibrați, gustoși, servirea e impecabilă, iar locul foarte prietenos.
Red Angus Steakhouse

La Red Angus se mănâncă cea mai bună friptură de vită din Piața Amzei și, pentru că localul se aprovizionează cu carne de vită din Australia și Uruguay, aici vei găsi și unii dintre cei mai buni burgeri din București.
La ei am mâncat un Caprese burger foarte bun, din carne de vită, cu rucola, mozzarella coaptă, roșii, pesto din ierburi aromate și alune. Vrei o porție mai zdravănă, dar și ceva mai picantă? Încearcă Vampire Burger, un burger dublu din carne de vită, suculent și aromant, cu jalapeno, Chorizo, Blue Cheese, ceapă roșie și Sriracha Mayo.
Am fost și noi în vizită la ei de curând, așa că aruncă un ochi pe reel-ul de pe Insta să vezi cum a fost!
Zmoke


Houston, avem o poftă! E alertă cosmică la Zmoke, după cum zic chiar ei! Un burger intergalactic a aterizat în farfurii și e atât de bun, că nici NASA nu-l poate explica! Straturi suculente, arome din altă dimensiune și un gust care te teleportează direct în raiul burgerilor. OZN pe numele lor, în varianta cheesy burger sau hamburger, sunt cevaaa… de „Așa ceva?!” (vorba cântecului).
Zmokee un loc unde Chef Orlando Zaharia (da, de la Chefi la Cuțite) și Chef Florian Lazăr pun pe grătar mai mult decât carne – pun tehnică, know-how și un respect vizibil pentru foc, fum și ingrediente. E un loc urban bine ancorat în vibe-ul din Piața Amzei, un loc cu bucătărie deschisă, miros de lemn ars și carne care sfârâie în smoker. Și totul e super bun!
Trickshot

Data viitoare când treci prin mall Promenada sau Mega Mall (ori chiar în Brașov), oprește-te să încerci Trickshot Burger. Iconic, best seller și vedeta celor 3 locații. Un signature dish pregatit in-house, din carne de vită Black Angus, din ingrediente premium. A devenit rapid unul dintre cele mai iubite preparate din meniul lor! Mixul de ingrediente, texturi și arome, în combinație cu suculeța cărnii, chifla moale și pufoasă, transformă burgerul Trickshot într-o experiență gustativă pe care o să vrei să o repeți.
Conține carne de vită Black Angus, maioneză cu trufe, chutney de castraveți, mix de salată, roșii proaspete, ciuperci pleurotus, bacon afumat în casă și cartofi prăjiți. Oprește-te la ei să-l savurezi, și încearcă să-l prepari și tu acasă! Găsești rețeta în cartea „100 de Rețete de la Restaurantele din România”. O poți comanda aici.
Sara Green
📍Bulevardul Lascăr Catargiu 43A

Sara Green aduce o opțiune delicioasă și vegană în lista noastră cu cei mai buni burgeri din București. Acest restaurant vegan, printre cele mai populare din sfera sa, impresionează cu o varietate de opțiuni tentante în meniu. Și ne pun la dispoziția nu mai puțin de 6 burgeri vegani. Oferta diversificată cuprinde opțiuni pentru toate preferințele… De la un burger care reușește să imite cu măiestrie gustul și aspectul de pulled pork, până la un cheeseburger inedit, fără brânză de origine animală. Restaurantul ne surprinde și cu un burger care, la prima vedere, pare să fie făcut din carne de vită. Dar care, în realitate, aduce aceeași experiență gustoasă, dar într-o variantă complet vegetală. Am fost și noi să îi testăm (vezi pe TikTok cum a fost).
Iar dacă vrei să încerci și tu acasă un astfel de burger, să știi că ne-au dat rețeta lor de Burger cu chiftele vegetale din cartofi dulci cu sos cheddar și sos de avocado. O regăsești în cartea „100 de Rețete de la Restaurantele din România”. O poți comanda aici.
Hard Rock Cafe
📍Şoseaua Pavel D. Kiseleff 32 (în Parcul Herăstrău)

Nu puteam vorbi de burgeri fără să aducem în discuție și un loc cu specific american. La Hard Rock Cafe împuști doi iepuri deodată, cum s-ar spune: ieși la o terasă înconjurată de verdeață, pentru că e chiar în Herăstrău (cum intri de pe Kiseleff), și mănânci și un burger delicios! Meniul lor e celebru în toată lumea și poți alege burgeri din carne de vită premium dar și salate proaspete, deserturi delicioase, preparate vegetariene și aperitive pregătite în casă. Au și un meniu special pentru copii.
Burgerul „original”, de la care a pornit totul, este un burger din carne de vită (cum altfel?), cu bacon afumat cu lemn de măr, brânză cheddar, inele de ceapă crocante, salată și roșii. Apoi au urmat alți burgeri de soi, care mai de care mai apetisant – printre aceștia, inclusiv burgeri vegani, precum „The Impossible Burger” cu chifteluța 100% din plante.
The Temple Social Pub

Am făcut la un moment dat un sondaj pe Insta și v-am întrebat unde ați mâncat cel mai bun burger din București. Și mulți dintre voi ați ales The Temple Social Pub. Spre exemplu, uite cum sună un review primit de la voi: „Burger-ul este deosebit, făcut numai din produse proaspete și de calitate, iar cartofii pai sunt printre cei mai buni cartofi gustați vreodată. Locația e super, ceea ce o face specială este atmosferă intimă cu stilul de decor retro-vintage, personalul foarte prietenos și clientela atent selectată”. Așa își motiva Laurențiu alegerea, iar noi suntem total de acord.
Sub deviza „Eat dirty, feel friendly!”, îți oferă în meniu tot felul de burgeri interesanți, cu denumiri la fel de interesante, inspirate din seriale de succes. Ca de exemplu, „Casa Del Papel”- cu vită, brânză gouda, bacon, castraveți fresh, ceapă roșie, sos aioli și cartofi. Sau „Game of Thrones” – cu chiftea de vită Black Angus, bacon crocant, ceapă roșie, ciuperci sote şi sos bbq. Dacă nu poți alege, încearcă-i pe toți. Sunt de-a dreptul delicioooși”
Grivița Pub & Grill

Grivița Pub &Grill e un alt loc unde poți găsi printre cei mai buni burgeri din București. Ne place la ei foarte tare pentru că e un loc foarte relaxat în care să mergi să bei o bere și să mănânci un burger sau un grătar bun. Un loc în care ești invitat să spargi alune și să arunci cojile pe jos, în care nu se uită nimeni ciudat dacă mănânci cu mâna și te murdărești tot de sos pe la gură și pe mâini. Nu-ți face o idee greșită… restaurantul arată super bine, modern, muzica e bună și personalul foarte atent și amabil.
Nu au foarte mulți burgeri – 3 la număr – dar sunt foarte gustoși: Beef Angus „Special”, „Cheese” și burger Halloumi. Sunt grăsani, la preț foarte bun, și sigur te vei linge pe degete la final!
VacaMuuu
📍Calea Floreasca 111 (la Agora Floreasca)

Nu știu dacă ai mai trecut în ultima vreme pe la VacaMuuu. Dar dacă nu, se cere musai o vizită la ei! S-a schimbat ownerul și echipa din spate, s-a schimbat designul (arată absolut fabulos!), s-a schimbat meniul… Ce nu s-a schimbat e că rămâne un steak house de top, unde trebuie musai să mergi să mănânci măcar o dată (îți vei dori, sigur, să revii)! Cu o tradiție veche deja pe piață, este considerat a fi unu dintre cele mai bune localuri de gen din Capitală.
La ei te duci oricând vrei să ai garanția că vei mânca o friptură perfect tăiată și pregătită, ce sfârâie pe grătarele speciale, dar și burgeri suculenți și delicioși. Au patru variante (dintre care unul vegetarian), toate gustoase! Eu îți recomand să încerci Vacamuu Burger. Regele burgerilor din Black Angus, cu ceapă caramelizată și o avalaaanșă de Cheddaro! Prețurile sunt măricele, dar merită!
OSHO

OSHO e deja renumit pentru carnea de vită servită în restaurant și pentru faptul că, odată cu intrarea pe piața românească, a impus noi standarde de calitate tuturor restaurantelor din București.
Localul se laudă că se aprovizionează cu cea mai bună carne de vită maturată din lume și tot din aceasta își pregătesc și selecția de burgeri: Black Angus (cu melted cheese – e demențial!), Royal burger, Wagyu Burger, premium burger și cheeseburgeri. Carnea este condimentată și maturată în frigidere speciale, apoi pregătită exact cât trebuie pe grătar (atât cât să fie crocantă la exterior și suculentă în interior). Foarte buni burgerii lor!
Îi găsești pe Bd. Primăverii nr 19-21.
Bibo Burgers

Un alt loc în care am ajuns în căutarea de cei mai buni burgeri din București este Bibo Burgers.Un concept creat de 4 frați pasionați de bucătărie, care au vrut să se asigure că fiecare masă este una memorabilă. Și, zicem noi, au reușit, pentru că au unii dintre cei mai buni burgeri din București! Folosesc numai ingrediente de calitate superioară, produse organice, mereu proaspete, iar acest lucru se cunoaște. Noi am mâncat de la ei și ne-au plăcut foarte tare Burger cu brânză de capră, Porchetta burger și Burgerul Dirty Chicken.

Unde mai poți merge pentru un burger bun?
Sunt muulte locuri cu burgeri buni în București. De asta e și greu, oarecum, să le incluzi pe toate într-o listă (ca la premiile Oscar, când trebuie să mulțumească tuturor într-un speech de câteva minute). Nu vrem să ne lungim mai mult decât ar trebui, așa că, pe final, îți mai menționăm rapid alte câteva locuri pe care să le ai în vedere. Ca de exemplu…

O mică istorie a burgerului
Cum au ajuns burgerii să fie una dintre cele mai populare mâncăruri ale momentului? Se pare că în secolul 19, Hamburg a devenit faimos pentru carnea de vită pe care oamenii o tocau, o condimentau și o preparau ca pe o chiftea. Mai târziu, emigranții germani care au ajuns în America au dus cu ei această rețetă – prima menţiune apare în 1884, în ziarul Boston Evening Journal, care populariza „friptura din carne de Hamburg”. Americanii au adoptat repede acest preparat și au început să îl schimbe după preferințele lor. Așa a apărut, undeva pe la 1885, varianta de carne de vită așezată între o chiflă tăiată în două – atunci când Charlie Nagreen a prezentat „hamburgerul american” la un festival culinar din Seymour, Wisconsin. În 1904 a apărut și reţeta clasică pe care o savurăm astăzi, în St.Louis, la Târgul Mondial.
Astăzi pentru burgeri există atât de multe variante, ingrediente și sosuri, încât pare a fi un preparat cu infinite posibilități – există chiar și burgeri vegetarieni, în care s-a renunțat la carne în favoarea unor ingrediente precum quinoa, linte sau falafel. Cert e că de un burger bun te poți bucura în orice parte a lumii, de la gherete de genul street-food, până la restaurante cu stele Michelin!
Românii preferă burgerii alături de cartofi prăjiți, salată, sau legume la grătar. În ceea ce privește sosurile, pe primul loc este maioneza cu usturoi, apoi sosul remoulade și sosul ușor picant.
Ție cum îți plac?