Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Chin-Chin > Cocktails & Spirits > Whisky sau Whiskey? Ce trebuie să știi despre tipurile de whiskey
  • Cocktails & Spirits

Whisky sau Whiskey? Ce trebuie să știi despre tipurile de whiskey

  • Autor : Vlad Ignat
  • Data publicare : 7 februarie, 2023
  • Data modificare : 10 martie, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Whiskyul (sau whiskeyul) are marele avantaj de a fi printre cele mai puțin standardizate băuturi alcoolice. Drept urmare, pentru cei pasionați, călătoria printre diferitele tipuri de whiskey, gusturi, arome, stiluri și sub-stiluri nu se termină niciodată. Whiskey-ul poate fi mai ieftin decât un vin sau mai scump decât un apartament în centru și reușește să fie simultan sinonim cu conceptul de clasic și cu cel de relaxat. 

rafturi de lemn dintr-un bar cu diferite tipuri de whiskey

De la scotch-ul afumat cu turbă din Islay – Scoția, până la bourbonul mieros și vanilat din Kentucky, aceste tării onctuoase de culoarea chihlimbarului sunt savurate ca atare sau ca bază pentru cocktailuri fabuloase oriunde ai ajunge. Și totuși, cum recunoști un bourbon față de un scotch?

Whiskey versus Whisky

O primă clasificare între diferitele tipuri de whiskey poate fi făcută foarte simplu, prin ortografia cuvântului. E corect și whiskey, și whisky, depinde doar de locul unde a fost distilat. Producătorii din Scoția nu folosesc „e” în scrierea lui, nici cei din Canada, Japonia sau India. Pe de cealaltă parte, Irlanda și America includ „e” în ortografia whiskeyului lor. Oricum l-ai scrie, e important să știi că este cea mai consumată tărie worldwid. Dar de ce?

Pentru că poate varia extrem în materie de calitate, aromă și gust. Asta pentru că producția de whisky se bucură de o largă libertate. Datorită procesului complex de producție care poate dura până la 35 de ani, fiecare lot al aceluiași whiskey, făcut de aceeași distilerie, va fi diferit. Nu sunt două la fel. Odată ce o distilerie a îmbuteliat tot lotul, acea băutură exactă nu va mai fi niciodată replicată cu adevărat, fiind atâtea variabile la mijloc. Iar asta face cu adevărat whiskeyul bun foarte râvnit. Pentru că, astfel, băutorul de whisky își poate alimenta curiozitatea față de această pasiune tot restul vieții, fără riscul repetiției.

Ce definește un whisky și cum îl clasificăm?

Whisky-ul este una dintre băuturile spirtoase obținute prin fermentarea și distilarea cerealelor. Cel mai des sunt folosite secară, porumb, orz, grâu și sorg. Grânele sunt transformate în malț și prin fermentare acestea se descompun în zaharuri, care ulterior sunt distilate. Mai apoi, băutura rezultată este maturată în diferite butoaie între 3 și 35 de ani, pentru rafinarea aromelor și complexitatea gustului. La fel ca în cazul romului, fiecare etapă a producției poate determina caracterul general al produsului final.

Principalele tipuri de whiskey

Există cinci tipuri de bază de whiskey: single malt, blended malt, blended whisky, single cask și cask streinght (sau baril proof).  

Whisky Single Malt

Cum îi spune și numele, whisky-ul single malt folosește un singur tip de cereale și este produs într-o singură distilerie. În vremurile noastre se întâmplă destul de des ca whiskyul să fie transferat între distilerii, însă aceste procedee scot de sub pălăria single malt-ului, din punct de vedere tehnic, acel whiskey. Este preferatul cunoscătorilor tocmai pentru că aceste limitări privind mișcarea îi oferă băuturii mult-apreciatul terroir regional. Fiecare distilerie va avea un gust specific, iar tehnica de distilare și condițiile de maturare alese în parte lărgesc spectrul aromelor până la infinit.

 

Whisky Blended Malt

Acest tip de whisky este de fapt o combinație de două whiskyuri single malt produse în distilerii diferite. Sunt astfel vizate combinații de arome îmbunătățite de caracteristicile regionale variate. Cele mai apreciate blended malt-uri sunt cele care reușesc să combine două băuturi diametral opuse: Un whiskey obținut din malț afumat de secară va fi cupat cu unul din grâu, pentru un caracter general mai complex.

difetrite tipuri de scotch whiskey din scotia

Whisky blended

Aici este adevăratul wild card al whiskyurilor. Aproape orice whisky poate fi amestecat cu un altul în timpul maturării. Totodată, în această categorie, intră toate whiskey-urile obținute din diferite combinații de malțuri. Drept urmare, creativitatea și curiozitatea distileriilor nu cunoaște limite. Pentru unii cunoscători, blended whisky este sinonim cu ieftin, dar și ei recunosc că de aici vin unele combinații de arome cu adevărat unice, imposibil de realizat cu un singur malț.

 

Whisky Single Barrel

Denumit uneori și single cask, acest whisky este maturat până la îmbuteliere într-un butoi specific, ales cu grijă. Limitarea maturării whiskyului la un singur butoi ajută la păstrarea aromei unice impregnate de acestea, pe principiul „less is more”. De aici se desprinde o altă subramură – Single Barrel Single Malt whiskey care este, evident, suma celor două condiții îndeplinite.

 

Whisky Cask Strength

Acest whiskey este vărul de la țară al băuturii despre care vorbim… Cask Strength este un whisky care omite procesul de diluare la standardul de 40% ABV și este îmbuteliat cel mai adesea direct din butoi. Drept urmare, caracterul său va fi unul aspru, puternic și capabil nu doar să-și spună, ci să-și urle povestea! Evident, nu va fi cel mai ușor de băut whiskey, dar cei avizați într-ale distilatelor vor fi dispuși să plătească sume imense pentru o astfel de sticlă.

butoaie din lemn de stejar pentru maturat whiskey bourbon

De unde vine whisky-ul și de ce contează asta

Deși scânteia a fost aprinsă în Scoția la finalul secolului XIV, whisky se face peste tot în lume în zilele noastre. Uneori în locuri neașteptate. Industria whiskyului din Tasmania, de exemplu, poate furniza suficient „material de studiu” cât să-l țină ocupat suficient timp pe orice pasionat. La fel cea din Corea de Sud, Singapore sau Japonia.

Totodată, și whiskeyul are unele stiluri care pot exista din punct de vedere tehnic doar în regiuni foarte specifice, cum ar fi bourbonul venit din Kentucky sau scotch-ul, musai produs în Scoția. Un fel de DOP.

Cei mai mari producători de whiskey sunt: Scoția, Statele Unite ale Americii, Canada, Irlanda și Japonia. Iar noi avem câte o recomandare la fiecare, pentru tine:

 

Scotch Whisky

Lumea whisky-ului se învârte încă de la început în jurul Scoției. Și în timp ce gusturile se tot diversifică, Scoția rămâne tot în centrul atenției. Cele mai apreciate dar și cele mai scumpe sticle provin de aici, iar lucrurile nu se vor schimba prea curând. Asta pentru că scotch-ul poate fi făcut doar în Scoția, trebuie maturat de cel puțin 3 ani și nu poate fi îmbuteliat cu mai puțin de 40% ABV. Whiskyurile produse în Scoția care nu îndeplinesc toate cele trei condiții sunt clasificate drept scotish whisky și sunt un lucru diferit. Pentru a înțelege pe deplin ce-i face așa de speciali pe scoțieni când vine vorba de whisky, pune mâna pe o sticlă de Moch Whisky de la distileria Caol Ila. Gustul dulce și sărat, învăluit într-o aromă de fum și aciditatea echilibrată fac din acest single malt o experiență unică.

 

Whiskey american

Distileriile americane sunt cunoscute datorită bourbonului de Tenessee, însă produc mult mai mult decât acel whiskey dulceag, vanilat. Rye whiskey (whiskeyul de secară) este pe locul doi în privința popularității pe la ei. Și tot americanii sunt cei care produc cele mai multe blended whiskeys. Un punct solid de plecare în fascinanta lume a whiskeyului american este Willett Bourbon Kentucky Straight Whiskey. Un bourbon învechit 10 ani și îmbuteliat la 47% ABV, într-o sticlă numai bună de făcut cadou. Un whiskey de culoarea lemnului de mahon și miros de prăjitură cu lămâie și vanilie, asemănător coniacului, cu note clare de iasomie, vanilie, porumb dulce, scorțișoară și ghimbir.

2 pahare de wiskey pe fundal negru

Whisky canadian

Vecinul de nord al Americii are, de asemenea, un palmares destul de mare cu distilerii de whisky. În general, whiskyurile canadiene sunt mai ușoare, cu o aromă mai temperată decât whiskyurile europene sau americane. Principalul motiv pentru care sunt atât de apreciate îl reprezintă dezvoltarea în timp a unei palete de arome distinctă, orientată către finețea gustului. N-ai cum să greșești cu o sticlă de  Canadian Club Small Batch. Acesta este un blended whisky cu o personalitate aparte, fiind maturat în butoaie de bourbon timp de 12 ani. Mirosul este delicat și surprinde prin indicii fructate, iar aroma este dominată de note de miere și vanilie.

 

Whiskey irlandez

Deși creditul pentru invenția acestei băuturi merge către scoțieni, irlandezii sunt cei care au dezvoltat și meșteșugit această industrie. Caracterul general al acestor băuturi este foarte puternic și diferă extrem de mult, de la o regiune la alta.  Irlandezii au, de asemenea, o întreagă categorie suplimentară de whisky numită „pot still whiskey”.  Acest whiskey rezultă prin fermentarea și distilarea unei combinații specifice de orz întreg și malț de orz. Mergi pe recomandarea noastră și pune mâna pe o sticlă de Connemara Distillers Edition. Îți garantăm că vei fi uimit de ce-ți poate oferi. Acest single malt triplu distilat a stat pe rând în butoaie de bourbon și Oloroso Sherry, de unde a căpătat o notă de dulceață lemnoasă. Însă ce-l face atât de special este afumarea malțului cu turbă din Atlantic, care infuzează o semnătură aparte, așa-numitul „peated taste”. Nu ne crede pe cuvânt și încearcă-l!

 

Whisky japonez

Japonia este una dintre cele mai tinere țări producătoare de whisky, înregistrând cea mai mare creștere din tot sectorul, în ultimii 20 de ani. Astfel că acum unele dintre cele mai apreciate distilerii din lume provin din arhipelagul nipon. Whisky-ul japonez este cel mai asemănător cu scotch-ul.  Însă niponii sunt apreciați pentru interpretarea lor interesantă a conceptului occidental de whisky. Toky de la distileria Suntory este un reprezentant de seamă al distileriilor japoneze. Toki (timp, în japoneză) este un blended whisky cupat din licorile a trei distilerii emblematice: Yamazaki, Hakushu și Chita. Vei fi iremediabil sedus de mirosul lui de busuioc și măr verde, dar și de culoarea lui atipică. Gust complex și delicat cu arome de grapefruit, struguri verzi, mentă și cimbru. Finish ușor dulce și condimentat, cu note clare de lemn de stejar, vanilie, piper alb și ghimbir.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • cel mai bun whisky
  • clasificare whisky
  • scotch whisky
  • tipuri de whiskey
  • whiskey
  • whiskey irlandez
  • whisky
  • whisky american
  • whisky blended
  • whisky blended malt
  • whisky canadian
  • whisky cask strength
  • whisky japonez
  • whisky single barrel
  • whisky single malt
  • wkisky sau whiskey
Citește și
Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
Girls night out! Cele mai cool cocktailuri pentru fete
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Girls night out! Cele mai cool cocktailuri pentru fete
Ce este Dry January și de ce e bine să dai reset câteodată?
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Ce este Dry January și de ce e bine să dai reset câteodată?
7 cocktailuri deosebite pentru Crăciun, de preparat acasă
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
  • Dine In
7 cocktailuri deosebite pentru Crăciun, de preparat acasă
Pune la punct lista de băuturi pentru Revelion. 8 recomandări pentru marea petrecere
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
  • Dine In
Pune la punct lista de băuturi pentru Revelion. 8 recomandări pentru marea petrecere
Raftul cu băuturi românești tradiționale – țuică, palincă & co.
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Raftul cu băuturi românești tradiționale – țuică, palincă & co.
Ghidul complet către fascinanta lume a romului. Cum se face, de unde vine și tipuri de rom
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Ghidul complet către fascinanta lume a romului. Cum se face, de unde vine și tipuri de rom
Totul despre Prosecco + 5 locuri cochete unde să-l savurezi
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
  • Hot Spots
Totul despre Prosecco + 5 locuri cochete unde să-l savurezi
7 cocktailuri faimoase și povestea lor (+ rețetele, desigur)
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
  • Fun
  • Rețete
7 cocktailuri faimoase și povestea lor (+ rețetele, desigur)
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ