Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • REȚETE

Variante de sandvișuri: 43 idei de topping-uri pentru banala pâine prăjită de la micul dejun

  • Autor : Laura Udrea
  • Data publicare : 12 septembrie, 2023
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Te-ai săturat de același sandviș banal, de zi cu zi? E timpul să îți pui imaginația la bătaie și să încerci noi combinații interesante! Și asta cu atât mai mult dacă trebuie să pregătești micul dejun pentru cei mici… Să fie și gustos, și hrănitor, și ceva deosebit. Uite câteva variante de sandvișuri, ca să vii mereu cu ceva nou.

mai multe variante de sandvișuri, cu diferite toppinguri, fotografiate pe fundal negru. Idei pentru mic dejun

Înainte de a pune felia de pâine în prăjitor, asigură-te că ai pregătit toate celelalte ingrediente care transformă banala felie de pâine într-un toast regal. În acest articol, am grupat ideile de topping-uri după ingredientul principal: pește, brânză, gemuri, fructe. Și apoi am adăugat ce se potrivește fiecăruia.

Care e cea mai bună pâine pentru sandvișuri?

Alegerea pâinii care urmează a fi prăjită are legătură cu felul de topping pe care îl preferi. Pâinea toast, gata feliată, sau cu multicereale cu semințe este potrivită pentru toppingurile clasice, cum ar fi ouăle și brânza. Se potrivește însă foarte bine și cu untul de arahide și ca bază pentru pâinea prăjită cu avocado. Alternativele sunt pâinea cu maia rustică, cea din făină integrală sau o pâine italienească (făină de grâu, drojdie și apă, fără sare).

Variante de sandvișuri pentru un mic dejun variat

Toast-uri cu pește (și fructe de mare)

Dacă ești fan pește sau fructe de mare, găsești mai jos 7 tipuri de topping-uri în care acestea sunt ingredientul principal. Nu te limita doar la astea, însă! Creează după cum îți dictează gusturile.

Variante de sandvișuri: somon cu brânză cottage si toast, fotografiate pe un tocator de lemn
Mic dejun sănătos: toast cu somon și brânză cottage
  • Somon afumat + lămâie + ceapă verde feliată
  • Păstrăv afumat + cremă de brânză + hrean + castravete
  • Păstrăv afumat + hrean ras + sfeclă murată/ceapă
  • Pește afumat + boabe de ienupăr
  • Gravlax (somon marinat cu sare, zahăr și mărar) + unt + mărar
  • Creveți sotați + castravete + arpagic tocat
  • Fileuri de hamsii + unt nesărat

Toast-uri cu brânză

Există multe sortimente de brânzeturi care se pretează la aceste variante de sandvișuri. De la cele cremoase, precum ricotta, până la cele tari și cu arome puternice (cume brânza de capră, ceddar sau brânza cu mucegai). Îți sugerez să încerci și sandvișurile cu brânză topită (personal, mi se par grozave!). Tu alege ceea ce îți place și combină fără limită.

Sandviș cu cremă de brânză și smochine. Keto, dieta keto.
Sandviș cu cremă de brânză și smochine
  • Ricotta + lămâie + busuioc + miere
  • Ricotta + pere feliate + nuci + miere
  • Ricotta + roșii cherry prăjite + ulei de măsline extravirgin
  • Brânză albastră + pere feliate + nuci + miere
  • Brânză maturată de capră + gem de zmeură
  • Cheddar iute + chutney de mango
  • Brânză moale de capră + smochine + cimbru
  • 1 felie de brânză topită + șuncă feliată subțire + un castravete cornichon murat sau altă murătură
  • Brânză fontina sau brânză taleggio (topită în prealabil) + ciuperci sălbatice sotate
  • Brânză Monterey Jack (topită) + jalapeños feliat
  • Brânză albastră sfărâmată + bacon + roșii cherry înjumătățite + piure de avocado + o salată Cobb)
  • Brânză feta + castravete + ulei de măsline extravirgin (opțional: adăugați roșii feliate)

Variante de sandvișuri cu gem (și siropuri)

Ești mai clasic, așa, și toast-ul de dimineață are ca protagonist gemul ăla bun de fructe? Eventual făcut de casă… Încearcă câteva variante de sandvișuri mai… aparte.

Variante de sandivșuri: paine cu unt si gem de portocale
Pornește de la calsicul sandviș cu unt și dulceață și adaugă ingrediente deosebite
  • Marmeladă de portocale + bacon
  • Marmeladă de portocale + cârnați feliați
  • Sirop de arțar + semințe de in + nuci pecan
  • Sirop de agave + tahini (pastă de susan) + ciocolată neagră
  • Bacon crocant + sirop de arțar

Toast-uri cu fructe proaspete

O, Doamne, cu câte alte ingrediente se combină perfect aromele fructelor proaspete, nici nu ai idee! Uite doar câteva idei năstrușnice, pe care le poți adăuga alături de cele de mai sus care conțineau fructe. Dar… sky is the limit, nu uita!

Mai multe variante de sanvișuri cu fructe
Ușoare, savuroase, de vară… Sandvișurile cu fructe vor fi preferatele tuturor!
  • Labneh (cremă orientală de iaurt) + struguri + migdale
  • Ulei de cocos + banane + fulgi de cocos
  • Ricotta + fructe de pădure (zmeură, mure sau afine)
  • Smochine (feliate sau zdrobite) + miere + semințe de susan prăjite + fulgi de sare de mare
  • Prosciutto sau speck + smochine proaspete
  • Prosciutto + pepene galben stropit cu oțet balsamic
  • Pancetta + smochine (fripte)
  • Iaurt + portocale + zmeură + miere

Toast-uri cu avocado

Da, la mare modă acest domn avocado. Adevărul e că este și foarte sănătos! Și pentru că nu are un gust prea evidențiat, se potrivește cu multe alte ingrediente. Așadar, cu ce merge avocado-ul pe pâinea prăjită de la micul dejun?

Avocado toast cu brânză și lime, pe pâine neagră cu semințe
Avocado toasts cu brânză
  • Ou prăjit + chili crocant
  • Felii de chili proaspăt + frunze de coriandru + zeamă de lime sau lămâie
  • Felii de bacon
  • Felii de roșii
  • Morcovi caramelizați + brânză de capră
  • Castravete + icre de somon + frunze de shiso
  • Lăstari proaspeți de mazăre + ridichi feliate subțire
  • Nori (alge marine uscate, felii subțiri) + semințe de susan
  • Semințe de floarea-soarelui prăjite + sumac + germeni proaspeți
  • Boabe de porumb fiert + frunze de coriandru + piper cayenne
  • Ulei de cocos + sos iute

Hai că ai ceva variante de sandvișuri pe care să le testezi în perioada următoare, nu? Iar dacă vrei să le servești de-a gata (adică să le prepare altcineva pentru tine), uite peste 20 de locuri unde să te oprești pentru un sandviș bun în București. Sau poate vrei să descoperi povestea a 10 dintre cele mai faimoase sandvișuri din lume.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • mic dejun
  • retete
  • sandvisuri
Citește și
Cele mai bune tipuri de baiț pentru carne de vită la grătar: rețete și trucuri
Citește articolul
  • REȚETE
Cele mai bune tipuri de baiț pentru carne de vită la grătar: rețete și trucuri
Trenduri Virale de pe TikTok: Ce Mănâncă Gen Z în 2025
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • REȚETE
Trenduri Virale de pe TikTok: Ce Mănâncă Gen Z în 2025
Drob – Cum se face drobul pentru Paște. Idei de rețete & mod de preparare
Citește articolul
  • REȚETE
Drob – Cum se face drobul pentru Paște. Idei de rețete & mod de preparare
Rețete cu spanac proaspăt – Idei & Recomăndări de restaurante unde servesc spanac
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • REȚETE
Rețete cu spanac proaspăt – Idei & Recomăndări de restaurante unde servesc spanac
Aluat de pizza – Cum se face pizza cu blat de casă
Citește articolul
  • REȚETE
Aluat de pizza – Cum se face pizza cu blat de casă
Sarmale – Rețeta de sarmale cu varză murată, explicată pas cu pas
Citește articolul
  • REȚETE
Sarmale – Rețeta de sarmale cu varză murată, explicată pas cu pas
3 rețete de zacuscă, mai deosebite: de ciuperci, de pește și de fasole
Citește articolul
  • REȚETE
3 rețete de zacuscă, mai deosebite: de ciuperci, de pește și de fasole
Cele mai populare sosuri italiene pentru paste
Citește articolul
  • REȚETE
Cele mai populare sosuri italiene pentru paste
Ce poți face cu tortilla? 9 rețete, altele decât tacos
Citește articolul
  • REȚETE
Ce poți face cu tortilla? 9 rețete, altele decât tacos
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.