Dacă îți plac preparatele specifice bucătăriei asiatice, atunci cu siguranță ai încercat și supa ramen. Nu ai avut ocazia până acum? Atunci ghidează-te după recomandările noastre și vizitează restaurantele din listă. Încearcă o experiență nouă!
Unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria asiatică este supa Ramen. Este preparată din tăiței mai groși, făcuți din paste din făină de grâu, într-o supă fie din pește, fie din oase de porc, asezonată cu sos de soia sau miso (un condiment din boabe de soia fermentate) și cu tot felul de alte ingrediente precum bucăți de carne de porc, nori (alge de mare uscate), legume și condimente. Aproape fiecare regiune din Japonia are propria versiune de ramen, așa încât și în meniul restaurantelor din București vei întâlni diverse variante ale acestei supe – unele cu piept de rață, alte cu fructe de mare și tot așa.
Fun fact: la Tokyo există și un muzeu dedicat ramenului!
Restaurante din București cu cea mai bună supă ramen
Supa ramen este una din delicatesele bucătăriei japoneze și se găsește în aproape orice restaurant din „Țara soarelui răsare”. Din fericire, nu trebuie să călătorești până acolo pentru a o savura – o găsești preparată și în restaurantele asiatice din București!
Zen Sushi
Povestea ZenSushi a început în 2009, din pasiune pentru mâncarea japoneză, pentru armonia gustului și pentru lucrurile făcute corect. Sufletul acestei povești sunt Iulian și Andrei (amândoi cu experiență în lumea gastronomiei japoneze), care și-au dorit să aducă adevăratul gust al acestor preparate în România. Trei ani mai târziu – în 2012, se inaugura al doilea local ZenSushi, în zona Victoriei. Iar în 2014 s-a „născut” și ZenSushi Dorobanți. Au urmat ZenSushi Sarroglia și Nordului, plus un mic local de concept „take away”.
La ZenSushi, nimic nu este pregătit dinainte și păstrat în caserole. Nu se folosesc niciodată „scurtături” în prepararea rețetelor și totul e proaspăt. Ei au fost primii care au introdus în România conceptul de platouri sau meniuri de sushi și sashimi.
Despre ramen, ce să-ți mai spunem? Respectă același concept – de rețetă autentică și ingrediente proaspete. Cu paste japoneze, ceapă verde proaspătă, porumb, broccoli, ou fiert și carne de porc (în varianta Pork Ramen), supa este excelentă!
Rezervă o masă la Zen Sushi Dorobanți / Victoriei / Nordului
Sushi Garden
Știai că în Japonia Ramenul este simbol național? Acolo există peste 20.000 de restaurante care servesc doar această specialitate, fiecare Chef având propria rețetă. Pentru o variantă autohtonă, o soluție este să faci o vizită la Sushi Garden. Conceptul e pus la punct de o mică echipă de antreprenori, cu o pasiune comună pentru cultura asiatică. Și au făcut o treabă foarte bună! Restaurantul are o atmosferă foarte intimă, iar pe terasa lor te simți exact ca într-o grădină japoneză! La Sushi Garden găsești mai multe variante de ramen – de la supa simplă, la cea în variantă cu pui, porc sau fructe de mare (cu creveți, somon, caracatiță și sepie).
Sushi Garden se află pe Calea Șerban Vodă, nr. 86, în zona Bulevardului Mărășești.
Rezervă o masă la Sushi Garden
Rocca by The Jar
Rocca by the Jar este un slow food Gastro Pub cu bucătărie asiatică fusion – dar la ei în meniu vei găsi și preparate românești, indiene și marocane sau de prin alte părți ale lumii. Asta pentru că Larisa și Horațiu Rusu și-au dorit să aducă ceva din experiențele trăite în călătoriile lor chiar aici, în restaurantul din București, de pe str. Pictor Theodor Aman nr. 36 (în apropiere de Catedrala Sfântul Iosif). Aici vei găsi o terasă încăpătoare, cu o atmosferă foarte relaxată, boemă și plăcută! Și tot felul de supe asiatice – de la Tom Ka sau Tom Yum, până la Miso Udon. Și Ramen. La supa de bază poți adăuga, după preferință, Chashu (porc), Chiri Gyuniku (carne de vită tocată), Kamo Negi (piept de rață) sau Shifudo (fructe de mare).
Rezervă o masă la Rocca by the Jar
Nadasan
Nadasan este un restaurant asiatic din Cartierul Francez (pe str. Virgil Mădgearu nr. 27), a cărui poveste a început nu demult, dar are la bază aceeași pasiune pentru mâncarea și cultura asiatică. Au un meniu foarte complex și savuros, cu peste 40 de preparate cu specific asiatic, dar și internațional – de la supele tradiționale, până la preparate calde precum orezuri, noodleși, salate și deserturi, dar și niște steakuri de excepție. La ei am mâncat o supă ramen cu rață foarte bună – cu piept de rață, noodles ramen, ou de prepeliță și ciuperci shiitake.
Spațiul este foarte elegant, amenajat frumos, modern și tineresc și noi zicem că te vei simți foarte bine.
Yoshi Sushi & Teppanyaki
Yoshi s-a deschis în 2013 pe 1 aprilie, într-o zi cu glume care nu era tocmai bună pentru a deschide un restaurant fără nicio publicitate. Dar, culmea ironiei, din prima zi a fost arhiplin! Asta datorită chefului Vova Curnic, specialist în bucătăria japoneză și un nume de renume în această lume a gastronomiei – are o experiență de peste 17 ani în bucătărie. Prin ce se diferențiază? Ar fi multe de spus… de la marfa pe care o aleg și o folosesc cu cea mai mare atenție, până la echipa stabilă și loială pe care o au (în 7 ani de nu s-a schimbat nici 2% din staff, iar între ei s-au legat chiar și relații de familie). La Yoshi vei mânca una dintre cele mai bune supe ramen din București, gătită în tigaie, pentru a-i da un gust aparte! Crede-ne, este excelentă!
Rezervă o masă la Yoshi Sushi & Teppanyaki
Kanpai Bistro
Kanpai a câștigat pentru al doilea an consecutiv premiul pentru cel mai bun Ramen din București. Și asta ar trebui să-ți spună multe! Kanpai este un pub/bistro cu mâncare gătită de un chef japonez, cu un sushi bar accesibil, atmosferă prietenoasă și multă voie bună! Preparatele lor sunt foarte gustoase, indiferent ce alegi! Cât privește ramenul, au șase sortimente din care poți alege și toate sunt foarte bune! Spre exemplu, supa ramen Shoyu, o supă de legume cu carne de porc marinată în sos Yakibuta, servită cu ou fiert marinat, praz, alge nori, ghimbir și pasta ramen în sos de soia. Sau supa Ramen Yokohama, de legume cu carne de porc tocată, condimentată cu sos picant ichimi, ouă, ghimbir și pasta ramen în sos de soia. Au chiar și ramen vegetarian!
Rezervă o masă la Kanpai Bistro
Japanos
Când spui Japanos, spui restaurant cu supe ramen. Și cu sushi. Ba chiar unul dintre cele mai populare din București. Supa Ramen de bază este din oase de porc, asezonată cu șuncă japoneză Yakibuta (Shoyu), cu Miso sau mai multe legume și aceeași șuncă de porc (Shio). Ele sunt completate de multă ceapa verde și condimente nippone. La Japanos au peste 10 sortimente de supe ramen – chiar și vegetariene, multe dintre ele în varianta XXL (pentru toți cei care nu se mai satură de un ramen gustos!).
Rezervă o masă la Japanos Victoriei
Descoperă și alte recomandări: