Este pentru prima oara cand un restaurant din Romania (Bucuresti) reuseste sa-si faca loc in lista celor mai importante restaurante de fine-dining din Europa.
Cei de la TripAdvisor au publicat topurile anuale in materie de calatorii, iar printre cele mai bune 25 de restaurante de fine-dining din Europa, The Artist ocupa locul 19.
Nu este deloc putin lucru, avand in vedere ca in acelasi top se afla unele dintre cele mai apreciate restaurante din lume, precum: Noma, Arzak sau El Celler de Can Roca – desemnat cel mai bun restaurant din lume in anul 2015.
El Celler de Can Roca s-a situat pe locul 9 in topul celor de la TripAdvisor.
Responsabil in bucataria The Artist este Chef Paul Oppenkamp (originar din oraselul Hoorn) care a absolvit Scoala de Arta Culinara din Heeruwgowaard, Olanda, si a lucrat in restaurante de la varsta de 14 ani.
Inainte de a-si deschide restaurantul din Bucuresti, Chef Paul Oppenkamp a lucrat pe The World – cel mai mare mega yacht privat din lume.
De asemenea, The Artist se diferentiaza de restul restaurantelor din Romania prin tehnicile de preparare, folosind elemente din gastronomia moleculara.
In 2014, The Artist a fost mentionat in topul celor mai bune restaurante din Bucuresti pentru “Cea mai buna bucatarie nespecifica in Bucuresti”.
Pe TripAdvisor, din cele 535 de review-uri, 423 il recomanda ca fiind excelent si 77 ca fiind foarte bun.