World Trade Center Bucuresti deschide restaurantul romanesc „La Șipote”
World Trade Center Bucuresti a deschis un nou restaurant in cadrul Hotelului Pullman: La Șipote, cu specific romanesc. Nascut dintr-o idee indrazneata si mai putin obisnuita in peisajul gastronomic autohton, noul restaurant a fost creat ca un loc ce omagiaza personalitatea unui mare roman, compozitorul Ciprian Porumbescu, in aceeasi masura in care este un loc de rasfat culinar. La Șipote are un parfum aparte, materializare a unui concept special, rotund: pe de o parte, reflecta opera si personalitatea compozitorului Ciprian Porumbescu, inclusiv prin numele pe care l-a primit – pentru ca numele localitatii in care s-a nascut, de fapt, Ciprian Porumbescu, este Șipotele Sucevei – iar pe de alta, imbina elegant si original specificul romanesc traditional cu arta si cultura romanilor dintr-o epoca de exceptie.
World Trade Center continua, prin noul restaurant deschis la Hotel Pullman, o traditie, pentru ca in trecut, pe locul in care se afla acum complexul, a existat un han celebru printre drumetii ce veneau spre Bucuresti – Hanul Prahova, care a si rezistat, adaptandu-se vremurilor, pana in perioada moderna, cand in zona a fost construit Hipodromul Regal, si chiar mai tarziu.
La Șipote este un restaurant cu specific romanesc cu aerul unei case boieresti din vremurile cele mai de fala ale Bucurestiului, pe vremea cand inca mai era numit Micul Paris. Intregul decor interior, mobilierul, decoratiunile, sunt modernizari ale elementelor traditionale romanesti, de aceea regasim mult lemn sculptat, motive populare stilizate, bogatul port popular romanesc, obiecte de uz casnic ce azi se mai gasesc doar in cateva locuri din tara sau la muzee.
“Acest restaurant este materializarea dorintei World Trade Center Bucuresti de a avea o oferta gastronomica absolut completa si adresata unor categorii de public cat mai largi. “La Șipote” este un restaurant romanesc special, diferit de ceea ce avem in acest moment in Bucuresti, pentru ca ne-am dorit sa cream un loc in care designul original si menu-ul sa creeze starea perfecta, fie ca e vorba de o masa de afaceri, fie ca o familie vine sa se relaxeze aici, fie ca avem o petrecere de inalta tinuta,” a spus Cristina Chiriac, General Manager World Trade Center Bucuresti.
Meniul restaurantului “La Șipote” pastreaza si el tot ce are mai bun gastronomia romaneasca numita clasica sau traditionala, cu feluri specifice, pe care insa le imbogateste in adaptari moderne si o prezentare indrazneata. Regasim in meniu, asadar, gustari precum pastrama, sorici sau slaninuta cu ceapa, si feluri populare, precum tochitura si sarmalele cu mamaliguta. Totul este pregatit cu ingrediente de calitate aleasa.
World Trade Center Bucuresti face, astfel, un pas intr-o zona aparte in ceea ce priveste directia culinara bucuresteana, creand o locatie care abordeaza conceptul de gastronomie dintr-o perspectiva inedita si curajoasa.
“Ideea acestui nou restaurant mi-a placut din primul moment si am sustinut-o, si cred ca noua noastra locatie ii va cuceri imediat si pe cei care-i vor trece pragul, ” spune Nicoleta Munteanu, avocat, partener Euro INSOL, administratorul judiciar al WTCB. “O echipa curajoasa de arhitecti, designeri, furnizori si mesteri populari, coordonati de echipa WTCB, a facut posibila realizarea intr-un timp foarte scurt a restaurantului cu un nume atit de cald,” a incheiat Nicoleta Munteanu.
Și, ca sa omagieze cum se cuvine personalitatea si opera compozitorului ce a lasat romanilor “Balada”, „Rapsodia romana” sau opereta „Crai Nou”, La Șipote se pot vedea originale si cópii ale unor rare fotografii de familie ale compozitorului, ale unora dintre manuscrisele operelor sale sau ale diplomelor de scoala si jurnalelor personale ale lui Ciprian Porumbescu, puse cu multa gratie la dispozitie de catre urmasii compozitorului, doamna Nina Cionca, nepoata acestuia, si domnul Wolfgang Koch, fiul acesteia.
In plus, locatia ilustreaza ceea ce a fost, dupa parerea cunoscatorilor, epoca cea mai placuta simturilor si sufletului din istoria Capitalei, astfel ca peretii restaurantului sunt decorati cu imagini ale Bucurestiului de altadata, tablouri celebre ale unor importanti pictori romani, portrete sau litografii.
Restaurantul, discret si cochet, poate gazdui peste 60 de persoane, care sa se bucure de atmosfera de altadata, in sala principala si separeu, fiind atat un loc potrivit pentru momente de relaxare cu prietenii sau cu familia, cat si unul perfect pentru mese de afaceri, evenimente corporate sau VIP si asa mai departe.
Restaurant La Șipote
Hotel Pullman
Piata Montreal, Nr. 10, Bucuresti
Informatii si rezervari la telefon 021 202 1630.
(comunicat de presa)