Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Un fast-food de lux in Herastrau
  • Arhivă articole

Un fast-food de lux in Herastrau

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 17 aprilie, 2013
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Am uitat sa intreb daca “Salt” trebuie considerat (citit) ca “sare” (adica aceea cu gust sarat) in engleza, sau ca “saritura” in romana. Eu cand am spus catorva oameni ca merg la “salt” am fost mustrat si mi-au atras atentia sa zic “solt”, ca sa nu par incult.

Asadar, am asteptat foarte mult sa vad acest restaurant deschis – sau redeschis, se poate spune si asa – cred ca le-a luat un an de zile, sau asa ceva, ca am pierdut sirul lunilor. Salt a luat locul fostului restaurant Bonton Palace si cred ca nu apartine celor care detin complexul cu acest nume din parcul Herastrau, adica Andrei Nastase (fiul lui Adrian Nastase, din Zambaccian) si Horia Constantinescu, ci e de inchiriat de la ei.

Ca sa fac o scurta recapitulare, in 2010 a fost finalizata si deschisa aceasta constructie imensa in coltul dinspre ambasada Chinei a faimosului parc, ca sa fie, probabil, cel mai exclusivist loc de adunare a lumii mondene din Bucuresti. Avea un restaurant foarte mare, pe care l-au vrut aproape unul de lux, de fine dining, galerii comerciale cu lucruri scumpe, o gradina interioara impresionanta pentru terasa si club in aer liber si margine de lac, evident. Probabil ca nu se potriveau cifrele din extrasele de cont cu cele din business plan, asa ca au divizat complexul si au dat o bucata celor de la Sushi Ko pentru a deschide un restaurant japonez, in iunie 2012, au mai pastrat ceva magazine, curtea cu terasa si clubul propriu-zis cred ca si le-au pastrat pentru ei, numite acum Bonton Lounge, iar localul fostului restaurant e acum Salt.

Salt e foarte mare si are si o bucata din gradina ca sa isi fac propria terasa. Totul arata destul de spectaculos: constructia e noua, moderna, foarte luminoasa, cu pereti de sticla pe doua laturi, si spre lac si spre lumea din gradina, arhitectura deosebita, amenajarea occidentala intareste atmosfera de bunastare din jur. Conceptul e surprinzator, insa foarte bine realizat si de efect: un fel de fel de fast-food de lux, cu mobilier si decoruri puse intr-o aparenta dezordine, nu e nimic inghesuit, ba dimpotriva… Nu mai insist pe ambianta, locul arata foarte bine, doar clientela eteorgena si cam pestrita poate ridica vreun semn de intrebare, insa e loc pentru toata lumea acolo.

Meniul e restrans si destul de « basic », semn ca mancatul la Salt e doar ca sa nu privesti in jur pe stomacul gol, si nu un scop in sine. La intrebarile mele repetate si insistente au continuat sa sustina ca e bucatarie internationala, insa pana la urma i-am trecu ca bucatarie americana principala, ca sa le fac un serviciu, pentru ca mi-a placut locul, totusi, chiar daca nu am mancat cine stie ce. Daca ii lasam la bucatarie internationala ar fi trebuit sa le pun o nota mai mica la mancare, cu cel putin un punct, si le-ar fi iesit *** in final, ceea ce ar fi, poate « misleading » pentru peisajul gastronomic bucurestean. Nu ma simt prea vinovat de asta, pentru ca meniul e american toata ziua, adica exact ce gasesti in 90% din restaurantele din acea parte de lume: multa carne, gratar, hamburgeri, paste, adica lucruri din acestea, ale zilelor noastre.

Noi am intrebat chelnerita ce e cel mai bun de mancare la Salt, ca asta vrem sa luam. A zis ca nu stie. Previzibil… M-am enervat si am insistat ca nu comand pana nu-mi spune ce e mai bun acolo, pentru ca de asta am venit, asta vreau sa mananc. A ramas traznita, uluita, stupefiata, inmarmurita, pietrificata, blocata, i s-a taiat respiratia si nu a mai fost in stare sa lege doua cuvinte, se uita speriata in jur cautand o scapare… Am salvat-o sugerandu-i sa se duca sa intrebe pe cineva de la bucatarie sau in alta parte. Ceea ce a si facut, intorcandu-se cu o informatie transmisa cam in sictir de un sef de sala, sau asa ceva, cum ca muschiul de vita ar fi cel mai bun lucru de mancat la Salt. Parca si cel mai scump din meniu, din cate imi aduc aminte. Asadar, am luat muschiul de vita, care nu a fost bun. Prin urmare, informatia prelucrata a devenit aceea ca cea mai buna mancare de la Salt, cu care se mandresc ei cel mai mult, nu e tocmai buna… Si supa de legume a fost la fel, niste bulete de crab au ajuns la pachet, iar hamburgerul a fost mult mai mare decat cel de la Mc Donald’s, dar nu mai bun. Insa cartofii de la fast-foodul pentru saraci sunt mai buni decat cei de la fast-foodul pentru bogati. Care bogati au parte si de o surpriza la Salt, si anume un meniu popular de pranz, cu supa, fel principal si desert la doar 5.3€ (24 de lei !). Nici celelalte preturi nu sunt mari la Salt, asa cum te-ai astepta. Nici mici nu sunt, pentru o mancare « americana », insa e absolut rezonabil. Probabil ca bauturile sunt scumpe, fiindca Salt e un loc de socializare, mai degraba, asa cum am scris si despre Biutiful by Fratelli, din Centrul Vechi. Am fi luat mai multe feluri, la banii acestia, ca sa ne edificam mai bine, insa aproape jumatate din ce am cerut nu mai aveau. Au spus ca in weekend localul a fost atat de plin incat au ras tot din frigidere si din camara si nu au avut timp sa se dezmeticeasca…

Serviciul a fost rapid, sunt multi chelneri; sau, mai bine spus, chelnerite, ca am vazut mai multe decat baieti. Au fost amabile toate, saritoare si muncitoare, se straduiau sa faca tot ce trebuie, doar ca cel putin doua pareau stresate si speriate rau, nu stiu de ce si de catre cine.

In concluzie, Salt e « aripa » fast-food a luxului din Herastrau, foarte reusita si o completare necesara a peisajului gastronomic din celebrul parc. Un lucru bine facut si, fara indoiala, cu multi, foarte multi bani.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bonton
  • bonton palace
  • cafe bucuresti
  • cafenea bucuresti
  • cafenele bucuresti
  • cafenele centru
  • ceainarii bucuresti
  • cele mai bune restaurante
  • clasament restaurante
  • cluburi bucuresti
  • lista restaurante bucuresti
  • localuri nunti
  • mese festive
  • organizam evenimente
  • restaurant salt
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • restaurante evenimente
  • restaurante herastrau
  • restaurante nord
  • restaurante nunti
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • sali evenimente
  • salt restaurant
  • topul restaurantelor bucuresti
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.