Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Ultimul intrat in cursa pentru titlul de cel mai bun restaurant din Bucuresti la sfarsitul anului
  • Arhivă articole

Ultimul intrat in cursa pentru titlul de cel mai bun restaurant din Bucuresti la sfarsitul anului

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 18 mai, 2014
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Restaurant italian fine dining Cucina Borghese in Bucuresti
Un chef despre care veti mai auzi

Restaurantul Cucina Borghese, de pe Calderon taiat cu Batistei, in spatele bisericii Sfantul Nicolae-Batiste, e ultimul intrat pe lista scurta a restaurantelor de lux ale Bucurestiului cu aspiratii indreptatite la eticheta de “fine dining”, de bucatarie fina. A fost deschis in martie 2014 in cladirea dintre Praporgescu si Calderon in care a fost inainte o institutie de stat legata de cinematografie, apoi Universitatea Media, cu scoala de cinematografie si televiziune. Cei de la Cucina Borghese au luat o bucata destul de consistenta de parter, cu intrarea pe laterala din Calderon, unde au si o mica si ingusta curte, in care amenajeaza o terasa. Nu cred ca va fi principala atractie a localului aceasta terasa, desi zona e una dintre cele mai frumoase ale Bucurestiului vechi, cu istorie si poezie, daca te gandesti numai ca in fata are o biserica a carei constructie a inceput in 1764.

Interiorul de la Cucina Borghese e somptuos, intrare cu scara monumentala si coloane de marmura, hol larg si patru camere mari, foarte inalte, marmura si in interior, coloane si arcade, tavan cu basorelief, atmosfera aristocratica in culori englezesti, diferite pentru fiecare camera. Salonul de nefumatori e pus intr-o fosta biblioteca din lemn masiv de nuc, lambrisata de jur imprejur, draperii grele. Nu stiu daca au alta ventilatie la Cucina Borghese, alta decat cea cu geamurile deschise, probabil ca nu, fiind greu de facut asa ceva intr-o cladire ca aceasta. De aceea fumul se simte peste tot, si acolo unde nu ar trebui sa fie, chiar si cand sunt foarte putini oameni in restaurant, cum s-a intamplat cand am fost noi. De aceea si fiindca e inca destul de gol (nu e de mirare pentru un abia-deschis), nu le-am pus nota maxima la ambianta.

Au un bucatar sef foarte bun la Cucina Borghese (cel din poza), talentat si pasionat, care are sanse sa ajunga printre cei mai cunoscuti si mai apreciati chefs din Bucuresti. E foarte posibil sa ajungem in curand sa le punem nota maxima la mancare la Cucina Borghese, cand va reusi sa gaseasca cele mai bune produse si pe cei mai seriosi furnizori si isi va definitiva fluxurile si procedurile in bucatarie. Meniul facut e in jurul bucatariei italiene fine la Cucina Borghese si e inca in tatonari, am inteles. Tot ce am primit a fost bun si foarte bun. Nu am primit amuse-bouche, ceea ce e surprinzatoe la un restaurant de lux cu pretentii de fine dining. Supa de sparanghel cu foie gras a fost buna, insa ar fi trebuit strecurata mai mult, era prea groasa, ca la restaurantele italienesti proaste. Foie gras era un ficat prajit pus pe marginea farfuriei. Foarte bun acela, nimic de zis. Mai avea alaturi si doua fasiute de sunca prajita, care erau doar pe jumatate crocante. Pastele umplute au fost foarte bune. Nu imi mai aduc aminte cu ce erau umplute, parca ciuperci, doar ca era ceva mai moale pasta decat cred eu ca ar fi trebuit. Erau trufe si acolo, trufe foarte bune, de calitate, se vede ca e un chef care stie despre ce e vorba si le foloseste din plin. Am mai luat somon salbatic, bun la gust dar ceva mai tare si mai aspru decat cel cu care suntem obisnuiti. Sparanghelul a fost bun, dar ar trebui sa caute tulpini ceva mai subtiri ca sa-l faca ceva mai crocant, sa trebuiasca sa-l fiarba mai putin. Vita a fost si ea buna, insa destul de obisnuita, nimic special. Tonul rosu a fost excelent, insa, si cu un produs de calitate, si bine gatit. Painea banala, aici ar putea sa afaca o schimbare cu putine eforturi. Deserturile excelente, cum era de asteptat.

Serviciul a fost bun la Cucina Borghese, cu mai multi chelneri care s-au ocupat de noi, rapizi si siguri pe ei, nu a trebuit sa asteptam prea mult mancarea, asa cum am crezut cand ne-am uitat prima data in meniu. Preturile sunt mari, cu mai multe feluri cu preturi care trec de suta, insa sunt la fel cu cele de la alte restaurante cu pretentii similare, poate chiar mai mici decat la unele din Herastrau cu mancare mai proasta. Clienti putini, dupa cum am spus, dar de nemirare, fiindca nu stie nimeni de el, inca.

Cucina Borghese s-a pozitionat direct, deci, in partea de sus a listei cu restaurante bune ale Bucurestiului si pe lista scurta cu restaurante cu mancare fina. Cu efort, cu atentie la detalii si, mai ales, la produse si la furnizori, pot ajunge sa fie pomeniti des atunci cand cineva intreaba pe altcineva care e cel mai bun restaurant din Bucuresti.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • borghese restaurant
  • bucatarie italiana
  • bucatarie italieneasca
  • bucatarie mediteraneana
  • bucatarie mediteraneeana
  • cele mai bune restaurante
  • clasament restaurante
  • cucina borghese restaurant
  • cucina borgheze
  • cucina burghese
  • cucina burgheze
  • lista restaurante bucuresti
  • localuri nunti
  • mancare italiana
  • mancare italieneasca
  • mancare mediteraneana
  • mancare mediteraneeana
  • meniu mediteranean
  • meniu mediteraneean
  • mese festive
  • organizam evenimente
  • restaurant borghese
  • restaurant cucina
  • restaurant cucina borghese
  • restaurant italian
  • restaurant italienesc
  • restaurant mediteranean
  • restaurant mediteraneean
  • restaurante batistei
  • restaurante bucuresti
  • restaurante calderon
  • restaurante de top
  • restaurante evenimente
  • restaurante italiene
  • restaurante italienesti
  • restaurante nunti
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • sali evenimente
  • specific italian
  • specific italienesc
  • specific mediteranean
  • specific mediteraneean
  • topul restaurantelor bucuresti
  • traditional mediteranean
  • traditional mediteraneean
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.