Chiar în inima Bucureștiului, la InterContinental Athénée Palace, ai să găsești o terasă cochetă, cu o atmosferă chic, și cu un meniu care aduce în prim plan autenticitatea bucătăriei italiene. E vorba de terasa restaurantului Roberto’s, redeschisă de curând pentru sezonul estival. Cu un nou look și un meniu de vară.
Cu o poveste atent țesută între tradiția italiană și luxul contemporan, Roberto’s reprezintă locul ideal pentru cei care doresc să se bucure de delicii culinare autentice în inima orașului. Situat în cadrul hotelului InterContinental Athénée Palace, restaurantul îmbină rafinamentul clasic cu prospețimea și inovația, și ne încântă cu preparate italienești desăvârșite.
Dar Roberto’s este mult mai mult decât un loc unde se servește mâncare excelentă. Are o atmosferă elegantă și sofisticată, dar și o terasă foarte cochetă, unde să te experimentezi „la bella vita” italiană în toată splendoarea ei.
O vară în stil italian, pe terasa restaurantului Roberto’s
Vara aceasta, mergi să te bucuri de preparate clasice italienești într-o atmosferă de relaxare și eleganță. Noul meniu al restaurantului Roberto’s aduce în prim-plan autenticitatea bucătăriei italiene, infuzată cu cele mai bune ingrediente provenite din Italia sau de origine locală, în ton cu demersurile de sustenabilitate ale hotelului. Un meniu de vară, creat de Executive Chef Yevgen Denysenko împreună cu Roberto’s Chef Andrei Androne și echipa lor.
„Meniul de vară include preparate ușoare, proaspete, potrivite zilelor călduroase, dar cu un puternic accent pe bucătăria italienească tradițională. Aducem încă o dată în prim plan conceptul Roberto’s de pura cucina italiana – bucătăria autentică italienească, și am construit un meniu cuprinzător, care aduce omagiu atât clasicelor paste și risotto, dar și preparatelor specifice diferitelor zone din Italia” – Chef Yevgen Denysenko.
Ce bunătăți găsești în meniu
Pentru o masă ușoară, mergi pe terasa restaurantului Roberto’s pentru a savura o varietate de antreuri și salate, precum salata de creveți roșii cu fenicul și citrice. Ești iubitor de carne? Au diverse opțiuni și pentru tine — de la pește la fripturi de vită, toate preparatele fiind transformate în adevărate delicii gastronomice prin adăugarea unor dressing-uri și garnituri speciale.
Pastele, emblematice pentru bucătăria italiană, sunt prezente în meniu sub diverse forme și combinații, de la clasice spaghetti carbonara și linguine cu ragu de caracatiță, la preparate specifice diferitelor regiuni din Italia, cum ar fi oricchette di Puglia. Și vin acompaniate de vinuri provenite din aceleași regiuni, pentru o experiență culinară completă. Nou introduse în meniu sunt cele două tipuri de risotto, specialitatea chef-ului, cu piure de sparanghel și risotto negru cu fructe de mare, la care se adaugă specialitățile dulci ale Pastry Chef-ului Mihaela (Mimi) Dima.
Dacă mergi să iei masa la ei, ai să primești și sugestii și recomandări gastronomice personalizate și vei putea gusta preparate pregătite pentru două sau mai multe persoane, care încurajează conceptul de sharing.
Pe lângă servirea à la carte, pe parcursul verii restaurantul va continua să găzduiască brunch-uri lunare, tematice, cu ocazia cărora vei putea să ia masa la aer, pe terasă. O dată pe lună, în restaurant are loc brunch-ul duminical, un adevărat festin culinar ce reunește mâncăruri variate, alese cu grijă pentru a mulțumi toate gusturile.
În plus, va fi lansat un nou concept săptămânal de seri tematice cu muzică live și DJ, asigurând divertismentul perfect pentru serile de vară.