Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > PRIN ORAȘ > NOUTĂȚI > Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante
  • NOUTĂȚI

Tendinte culinare pentru 2017: ce punem in farfurie si ce asteptari sa avem de la restaurante

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 9 ianuarie, 2017
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Ca la orice inceput de an, se anunta tendintele pentru toate domeniile posibilie, specialisti din toate zonele dandu-si cu parerea despre ce o sa conteze mai mult in 2017, ce aplicatii o sa folosim, ce culoare se va purta, dar, ce ne intereseaza cu adevarat pe noi: CE SE VA MANCA.

De cativa ani incoace “food trends” e o treaba serioasa, estimari care au prevazut mania pentru burger, aparitia super foods si cvasi-obsesiile pentru kale, quinoa, street food si altele. Nu puteam sa pasim corespunzator in 2017 fara sa nu facem si noi o trecere in revista a tendintelor culinare ale acestui an. Asadar, ne-am inspirat de la specialistii in mancare si va lasam mai jos acele lucruri despre care se spune ca vor domina bucatariile, farfuriile si poftele lui 2017.

 

Mancare autentica

rsz_ra4mwm9_jka-matthew-hamilton

Strutocamilele de tipul “bucatarie americano-italiana” sau “romaneasca-internationala” nu sunt tocmai pe ordinea de zi a lui 2017. Daca si 2016 a fost anul cautarilor cat mai specificie, 2017 se anunta anul mancarurilor autentice. Specialistii spun ca vinovata e culturalizarea si interesul oamenilor pentru a incerca mancaruri locale, veritabile. Fenomenul “americanizarii” tuturor preparatelor nu mai e la moda, iar autenticitatea globala se va vedea si in ofertele restaurantelor.
* De urmarit: specialitatile japoneze.

 

Legume de mare (alge marine)

rsz_itxg2yay1ak-epicurrence

In urma cresterii interesului pentru o alimentatie vegetariana si vegana, legumele de mare s-au strecurat si ele pe lista tendintelor culinare din 2017. Alegele marine sunt recunoscute pentru proprietatile lor benefice organismului, dar pentru acest an se preconizeaza ca ele vor intra in meniul mai multor restaurante, bucatarii urmand sa gaseasca noi modalitati de a le prezenta si de a le introduce in retete. Pe langa algele din sushi si salata cu alge marine, se discuta despre revitalizarea acestor legume vindecatoare, cum mai sunt ele cunoscute in cultura japoneza.
* De urmarit: Nori (stiati ca o singura fasie de nori contine mai multi acizi grasi Omega 3 cu proprietati antiinflamatorii decat un avocado?).

 

Muraturi si bauturi fermentate

Kimchi salad of korean food

Asia ne mai da o tendinta culinara interesanta: cea a muraturilor sud-coreene, dar si a bauturilor fermentate. Acestea se incadreaza in zona mancarurilor benefice pentru un corp cat mai curat, pentru sanatatea stomacului si a colonului, dar si pentru imunitate si libido. In aceasta tendinta se incadreaza kimchi (un fel de varza murata cu sos iute care sta la murat 1-2 saptamani; in loc de varza se pot mura si alte legume cum ar fi ridichi, castraveti, ceapa verde sau un mix. Mai multe); kombucha, un ceai facut dintr-o ciuperca cu bacterii bune (bauturile probiotice fermentate ajuta la digestie si la absortia mineralelor; mai multe); Yucatan pickels – ceapa murata intr-o zeama speciala.

 

Preparate Instagramizabile

rsz_6shd7q-l1uq-annie-spratt_1

Moda de a poza mancarea, cafeaua, desertul si de a le posta pe Instagram a intrat deja in firescul multor oameni. Un studiu realizat de Good Food arata ca 40% dintre tinerii acestei generatii au postat poze pe Instragam cu mancarea lor si 30% au pozat si urcat imagini cu mancarea de la restaurantele si cafenele in care au mers in 2016. Mai mult, unul din 5 tineri a mers la un restaurant/ cafenea dupa ce a vazut o poza pe Instagram din locul respectiv. Astfel, o tendinta importanta a lui 2017 este efortul restaurantelor de a oferi clientilor preparare demne de Instagram: mancare curcubeu, chifle negre, cafea la cornet si alte nascociri creative.
* De urmarit: specialistii in food trends declara ca nuanta anului este mov. Asadar, fiti pe faza pentru multe mancaruri cu mov in componenta.

 

Insecte in farfurie

eating-insectssursa foto

O alta tendinta pentru 2017 este cea a insectelor pe care le vrei in farfurie, nu cele pentru care vrei sa vorbesti cu managerul restaurantului. La noi, insectele inca nu au ajuns in meniul restaurantelor, desi 2017 poate fi anul in care in loc de alunele de la bar sa primiti niste greieri pane. Lobby-ul pentru servirea insectelor a pornit deja de ceva vreme, existand chiar si un blog in care puteti gasi cele mai tari 100 de restaurante din lume care servesc insecte.
* De urmarit: pe langa preparatele cu insecte, exista si pudra de insecte care poate inlocui faina.

 

Macelarii veritabile

rsz_stocksnap_uozkdeurhu

Charcuterie, cum ar spune francezii, e procesul pregatirii unor produse din carne, in principal mezeluri si carnuri gata de luat si de mancat. La noi le-am spune magazine de mezeluri, doar ca tendinta culinara a lui 2017 se refera la macelarii veritabile, nu buticuri de cartier unde gasim parizer si bacon. Interesul pentru street food, care nu pierde teren nici in 2017, a crescut si cererea pentru carnuri care provin de la animale crescute in conditii decente, de la mici ferme, mezeluri facute cu pricepere si dedicare. Speram sa vedem si pe la noi cat mai multe bacanii cu mezeluri si carnuri sanatoase si gustoase.

 

Yolk porn

rsz_qagdmf5tmie-joseph-gonzalez

Din marea de food porn, care de cele mai multe ori poate fi savurata pe Instagram, s-a nascut si ideea de yolk porn ca trend pentru 2017. Mai exact, specialistii spun sa ne asteptam la cat mai multe preparate cu oul la vedere. Sandvisuri cu ou ochi integrat, un ou cu galbenusul perfect gatit aruncat peste paste, cartofi si alte preparate, aceasta e o alta tendinta prevazuta pentru 2017.

 

Din 2016 in 2017, si-au pastrat medaliile:

– street food-ul
– mancarea picanta si condimentata
– mancarea etnica
– stoparea risipei alimentare

sursa informatii: 1 si 2

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • food trend romania
  • food trends 2017
  • food trends restaurante
  • mancare 2017
  • tendinte culinare
  • tendinte restaurante 2017
  • trenduri culinare
Citește și
Ți-ar plăcea să ai propriul restaurant, cafenea ori bakery? Învață de la cei mai buni la FOMO – The Festival Of Modern Owners
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Ți-ar plăcea să ai propriul restaurant, cafenea ori bakery? Învață de la cei mai buni la FOMO – The Festival Of Modern Owners
Blind-Dining Michelin Dinner: experimentează o cină cum nu ai mai trăit vreodată
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Blind-Dining Michelin Dinner: experimentează o cină cum nu ai mai trăit vreodată
TRICKSHOT în AFI Cotroceni: o nouă locație #FunDining
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
TRICKSHOT în AFI Cotroceni: o nouă locație #FunDining
Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
  • UNDE IEȘIM
Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
FoodService & Hospitality Expo 2024 s-a dovedit încă o dată a fi un târg de nivel mondial
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
FoodService & Hospitality Expo 2024 s-a dovedit încă o dată a fi un târg de nivel mondial
Te așteptăm la workshopul Restograf de la FoodService & Hospitality Expo!
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Te așteptăm la workshopul Restograf de la FoodService & Hospitality Expo!
BOSCO – Gourmet Nest: o nouă destinație pentru escapade gastronomice
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
BOSCO – Gourmet Nest: o nouă destinație pentru escapade gastronomice
Descoperă excelența în universul gustului cu produsele Voilà Professionnel
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Descoperă excelența în universul gustului cu produsele Voilà Professionnel
Ana Consulea a lansat „În spatele vitrinei”, singurul podcast despre cofetărie din România
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Ana Consulea a lansat „În spatele vitrinei”, singurul podcast despre cofetărie din România
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.