Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Spotlight > Noutati > Street Food in Istanbul
  • Noutati
  • Pe la ei

Street Food in Istanbul

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 11 decembrie, 2012
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Street food la Istanbul: Top 3

Balik, simit, kestane, harbuz sau pepene. Megapolis-ul Istanbul este un pivot al geografiei europene a gastronomiei. Acolo si doar acolo putem descoperi ceva din felurile de mancare ale turcilor. Ca sa devii fascinat de Turcia, trebuie sa vizitezi de mai multe ori tara. Si sa iei masa in diverse locuri, precum Edirne, la Çanakkale, la Izmir, in Kusadasi, la Istanbul. Anul acesta tabara nooastra de vacanta a fost stabilita in cartierul Kadirga din Istanbul, aproape de Bosfor dar si de Sultanahmet. In apropierea mahalalei se gasea Kumkapi. Un fel de Zona 51 a Pestelui, cu cateva zeci de restaurante ce ofera preparate specifice. De pe deal, din zona Marelui Bazar, coborand agale si la vale, dinspre zona istorica spre podul Galata, intre localurile conventionale si bufetele fast food, care marcheaza traseul, treci fara sa vrei printre jaloanele gastronomice ale street food. Balik, simit, kestane, harbuz sau pepene, dupa cum v-am spus. Anul acest pepenele a fost legal, anul trecut intreprinzatorii fugeau de politie, prin Sultanahmet, impingand pe vine si pe furis, platforma pe doua roti cu pepeni rosii decojiti, taiati felii.

I: La Galata, pestele fript este gata

Fish bread sau fish kebap sau peste fript. Ekmek balik ii spun turcii. Este nevoie sa parcurgi 1200 de kilometri pentru a avea parte de un peste fript la malul Bosforului. Si nu este numai asta, puteti vedea in acest film aici http://bit.ly/TXsyW5. Felul de mancare in sine este spectaculos de simplu si eficient economic. O bagheta de paine de lungime medie, despicata in doua, un peste fript la tabla, dar in serii mari, ceapa taiata rondele, niste muraturi sarate si picante, un pic de zeama de lamaie. Doar atat ? Nu, trebuie sa mananci acest fel de mancare la fata locului. La picioarele podului, pe unde se perinda mii de persoane in jurul tau. Ba ca sa traverseze podul Galata, ba sa treaca prin pasaj catre Misir Çarsisi (Bazarul Egiptean) si Yeni Çamii (Geamia Noua) ori catre statia de tramvai Eminonu din mijlocul Ragip Gümüspala Caddesi. Sunt suvoaie de omenire ce se scurg in toate directiile, catre malul celalalt, tot european, al Istanbului. Barbati si femei, familii mici sau mari, prieteni si cupluri. Zarva de oameni grabiti care se opresc 10-15 minute la o masuta mica din zecile oferite si ocupate, aproape de sol, cu cate 4 scaune in jur. Comanda se executa repede, pe baza de autoservire, direct la mal. Unde ambarcatiunea-gratar-bucatarie se valureste in tangaj dar si in sus si jos, saltandu-se pe apele Bosforului. Echipa de hranitori de pe vase se compune in primul rand din doua persoane care striga si fac reclama serviciului, in traditionalul stil turcesc de comerciant de strada. Ei preiau si livreaza comenzile. Ceilalti membri ai echipei gastronomice sunt omul care prepara pestele si inca o persoana, cel care se ocupa de frigerea zecilor de pesti de pe imensa tabla incinsa, lunga de circa 2 si lata de vreo 1,5 metri. Totul amplasat intr-o ambarcatiune destul de incapatoare, o bucatarie plutitoare acoperita cu un coviltir, ca un baldachin, cu modele si inscriptii caligrafiate pe un material rosu. Fara toata aceasta punere in scena in geografia locului, pe care numai istoria otomanilor de cateva sute de ani la poarta Europei, a creat-o, amaratii aia de pesti nu ar insemna nimic. Totusi am nasit la Tulcea, in 2012, recrearea aceluiasi produs, la faleza. Primii pasi pe pamant romanesc au fost facuti in cadrul Rowmania Fest al Asociatiei “Ivan Patzaichin-Mila 23”. Deci sa va tineti pofta in cui pina la editia 2013 a festivalului.

II: Simit si primaria Fatih din Istanbul

Dupa cum cunoasteti, in Romania covrigariei i se mai spune simigerie. La nivelul strazii, al consumului popular, in calea oricui trece grabit si pedestru prin Istanbul, stau vitrinele pe roti cu simit, ale ambulantilor. Acestia vand cateva feluri de covrigi sau simit. Activitatea pare a avea o dubla functie: sociala si culturala. Cele doua functii decurg din emblema patronatoare, tiparita pe vitrinele ambulante. Istanbul Fatih Beleyidisi este inseamna primaria districtului Fatih al orasului Istanbul. Prin asta am inteles ca vanzarea stradala de covrigi este sustinuta de municipalitatea locala pentru ca da culoare culturala orasului. Vanzarea ambulanta de simit, de covrigi, este unul din marcatorii culturali ai traditiei pentru vizitatorii zonei. Noi vrem la Bucuresti, sa re-inventam Viena. Mda.

Un simit costa 1 lira turceasca. Specialitatea simit este un covrig preparat diferit fata de ceea ce cunoastem in Romania. Covrigii preparati in tara sunt serviti calzi, in doua sortimente, cu sare sau fara, cu mac sau fara mac. Mai sunt si alte cateva variatii in Romania, sortimente de calitate precum covrigii oferiti de fransiza Petru, cu mozarella, cu carnati picanti, cu dulceturi. “Covrigii” din Istanbul sunt simit. Daca i-am numi prea des covrigi am transmite un mesaj gresit, ar fi asemanati cu cei de-acasa. Simit sunt diferiti asa cum diferiti sunt covrigii din America numiti pretzel. Simit nu au o suprafata lucioasa, ci mata, cu o coaja ce are o anumita grosime, de 1-2 milimetri. Sub aceasta se gaseste un aluat putin crescut, vartos. Pentru a mesteca simit este necesara o anumita forta de invingere a elasticitatii moderate a materiei. Gustul este diferit de al covrigilor romanesti, carora coaja nu le este atat de prezenta in amestec precum la un simit. O extensie remarcabila a ofertei de covrigi de pe strazile Istanbulului, sunt localurile speciale numite Simit (Sarayi) Salonu. Elegante, cu deschidere la strada, ofera mai multe feluri de preparate din aluat pe baza de faina, dar in alte forme. Sunt covrigarii cu un nivel mai ridicat, mai elevat al serviciilor decat micile localuri unde se ofera, de exemplu, kebap. Simit Salonlu difera prin mobilier, au banchete, cu decoratiuni de calitate. Te poti aseza la o masa cu canapele, cu o deschidere ampla, fara geam, catre tumultul strazii. De spus ca nicaieri, nici la Simit Sarayi Salonu, nu este asociata oferta, cu lactate de tip fermentat (iaurturi, lapte batut) produse traditional. Unii dintre noi isi mai doresc patiserie traditionala din foaie trasa artizanal, cu amestec de branza de oaie si iaurt de oaie, ca in piata Ovidiu din Constanta. Sa nu va puneti pofta in cui, ci in dulapul amintirilor. Sau incercati sa va mobilizati si deschideti dvs. o adevarata Laptarie a lui Enache. Simigerie ca la turci, nu exista decat acolo. Este altceva.

III: Kestane la strada

Umbland pe strazile Istanbulului m-a amuzat sa vad scris acest cuvant dar si pronuntat ca acasa, unde noi le spunem castane. Prima data cand am consumat castane comestibile, s-a intamplat intr-o calatorie la Ljubljana, in Slovenia, in 2002. Acolo, pe riviera locala am dat peste un chiosc, al carui pivot era de fapt un butoi cu carbuni deasupra caruia erau prajite, pe o tabla, castanele. Iar prima data cand am aflat despre castanele comestibile, a fost cand citeam in anii ’70, in revista Pif, despre marrons chauds din gura si din povestea unor personaje de benzi desenate. Anul acesta, la Istanbul, spre deosebire de anii anteriori, am remarcat pe strazi si pe micii comercianti ambulanti cu oferta de castane comestibile prajite. O mica facilitate de prajit castane, ascunsa sub o vatra purtata pe roti, cu trei transe de ofertare: 100 de grame la 3,5 lire, n grame la n lire si 500 de grame la n lire. Prezenti peste tot, in combinatie sau nu cu alti ambulanti ofertanti de simit sau de sucuri de rodie, vanzatorii de castane sunt si ei parte din peisajul cultural gastronomic local, de strada, al orasului Istanbul.

Inceputul unui coup de foudre gastronomic

In orasul punte intre Europa si Asia, pe strada se imbina alternativ si neconcurential, cand o vitrina ambulanta cu simit, cand una cu kestane. Ieftin, accesibil, aromat si atractiv, la nivel de buget popular, cu voie de la primarie, o culoare locala de nepierdut. Daca va va subjuga si fish kebab, veti reveni foarte des la Istanbul, la podul Galata. Puteti incerca acasa dar nimic nu este la fel. Trebuie sa traiesti la Istanbul ca sa te hranesti ca la Istanbul.

Resurse

* Cea mai buna harta a orasului Istanbul, o aplicatie Internet a municipalitatii (site): http://sehirrehberi.ibb.gov.tr/map.aspx
* Cum este eviscerat in 5 secunde un peste (film YouTube, Tiberiu Cazacioc): http://bit.ly/UwR8Oa
* Cum este organizata vanzarea de fish kebab la podul Galata (film YouTube, Tiberiu Cazacioc): http://bit.ly/TXsyW5

Nota: Toate evenimentele povestite sunt reale, au fost traite de catre autor, iar toate imaginile sunt realizate de acesta.

.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatarie turca
  • bucatarie turceasca
  • mancare turceasca
  • specific turc
  • specific turcesc
  • tiberiu cazacioc
Citește și
Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
Citește articolul
  • Pe la ei
Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
Ghidul Gurmandului: ce să mânânci în Praga. Street food, preparate locale & restaurante
Citește articolul
  • Pe la ei
Ghidul Gurmandului: ce să mânânci în Praga. Street food, preparate locale & restaurante
Farfurii de multe stele: ce au mâncat starurile la Oscar?
Citește articolul
  • Noutati
Farfurii de multe stele: ce au mâncat starurile la Oscar?
Plan de weekend: vizită la târguri de Mărțișor din București
Citește articolul
  • Noutati
Plan de weekend: vizită la târguri de Mărțișor din București
Top 10 cele mai bune restaurante din lume
Citește articolul
  • Pe la ei
Top 10 cele mai bune restaurante din lume
Ce sunt tapas? Totul despre gustările spaniolilor și unde le găsești
Citește articolul
  • Hot Plates
  • Pe la ei
Ce sunt tapas? Totul despre gustările spaniolilor și unde le găsești
Carnavalul de la Veneția – o petrecere cu tradiție
Citește articolul
  • Pe la ei
Carnavalul de la Veneția – o petrecere cu tradiție
Top 10 stațiuni de ski din Europa
Citește articolul
  • Pe la ei
Top 10 stațiuni de ski din Europa
Vacanța din februarie: 3 destinații din Europa de vizitat cu copiii
Citește articolul
  • Pe la ei
Vacanța din februarie: 3 destinații din Europa de vizitat cu copiii

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută
Postări recente
  • Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    • Data publicare : 28 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    • Data publicare : 27 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Ce zici de un strop de culoare care să sperie norii ăștia gri? 🌬
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ