DROPSHOT e una dintre cele mai cunoscute prăjitorii de cafea de specialitate de pe la noi. Și pe bună dreptate! Așa că l-am invitat pe Răzvan Burlacu, fondatorul brandului, la o discuție cu aromă de cafea, într-un nou episod de Speedcast Restograf.
Multe lucruri încep pe lumea asta de la o poveste de iubire… Chiar și un business de succes în lumea cafelei artizanale! Pentru că DROPSHOT s-a născut din pasiune. Din dragoste pentru cafea, dar și din dragostea lui Răzvan Burlacu pentru iubita sa, Larisa (care îi este parteneră acum și în business, și în viață).
Răzvan Burlacu, alchimistul cafelei de specialitate
Cum ziceam, povestea începe cu Răzvan preparând o cafea bună iubitei sale, Larisa, ca s-o convingă să renunțe la cafeaua instant pe care o devora când era în sesiune la facultatea de Inginerie Aerospaţială.
„Eu nu eram băutor de cafea la vremea aceea. Probabil că nu mă atrăgea profilul ăsta aromatic amar, comercial, cum se găsea în vremea respectivă. (…) A pornit de la ideea asta destul de practică de a-i facilita un consum de cafeină într-un mod mai sănătos. Eram și într-o perioadă de tranziție profesională…”
De aici, viața s-a schimbat pentru amândoi și azi sunt recunoscuți drept proprietarii uneia dintre cele mai bune prăjitorii locale de cafea de specialitate.
„Am avut un parcurs atipic în cafea. Am început cu cafelele cele mai sofisticate și ulterior mi-am descoperit o pasiune de a avea un impact în industrie. Am descoperit cafeaua de specialitate nu este doar o cafea cu niște note exotice, neîntâlnite, pe care oamenii nu le înțeleg foarte ușor, pe care bariștii uneori nu reușesc să le transmită atât de ușor.”
Povestim despre drumul lui prin lumea plină de aromă a cafelei, cum a reușit să-și transforme pasiunea într-un business de succes, dar și despre cultura locală și preferințe în materie de cafea de specialitate. Și vrem să știm… chiar e o crimă să bei o așa cafea cu zahăr și lapte?
Speedcast Restograf – un fel de podcast, dar pe scurt
Seria de Speedcast Restograf a fost filmată în decursul celor 3 zile de FoodService & Hospitality Expo, cel mai mare târg de Retail și HoReCa din România și Europa de Sud-Est, care a avut loc între 4 și 6 noiembrie la Hala Laminor.
Abonează-te la canalul nostru de YouTube și află primul când postăm un nou episod!