Slow Food este o organizatie eco-gastronomica non-profit care a fost infiintata in 1989 pentru a contracara tendinta de crestere a simpatizantilor mancarii de tip fast food si a incuraja pastrarea traditiilor alimentare locale, prin sustinerea unui mod responsabil de producere a hranei. Miscarea Slow Food are peste 85.000 de membri in 132 de tari, printre care si Romania, unde exista aproximativ 400 de membri activi. Anul acesta, Slow Food Romania a fost invitata la Reuniunea Anuala EUROGUSTO, incheiata in acest week-end in localitatea Tours din Franta. Reprezentantul Romaniei a fost Tiberiu Cazacioc, din partea Asociatiei Grupului de Initiativa Radu Anton Roman. EUROGUSTO a avut ca scop evaluarea activitatilor organizatiei in domeniul agriculturii durabile si eco-gastronomiei. In cadrul bienalei a fost organizata o piata cu produsele traditionale ale tarilor participante si o expozitie de vinuri cu degustare. Au avut loc dezbateri pe tema agriculturii si produselor alimentare si diverse activitati educationale pentru copii.
Pentru mai multe detalii accesati http://www.eurogusto.org/welcome_fr.lasso si http://www.slowfood.com/.