Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Sfinte Episcop Chesarie, fa-i sa nu mai fumeze de fata cu clientii…
  • Arhivă articole

Sfinte Episcop Chesarie, fa-i sa nu mai fumeze de fata cu clientii…

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 10 mai, 2014
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Episcopul Chesarie Capatana

Casa Chesarie e un mic restaurant cu specific romanesc, mai degraba traditional, pe Regina Maria (unde incepe Episcop Chesarie, mai precis), aproape de Rondul Cosbuc. Au o casa mica, asa cum se vede din poza, cu o curte alaturi, fara verdeata. Strazile sunt frumoase acolo, e Bucurestiul vechi, cu multa nostalgie. Casa Chesarie e mai degraba austera, culori inchise, ambianta cu trimitere la cele vechi, traditionale, insa fara vreun concept anume, fara ceva original sau deosebit. Peste toate acestea, era un miros gretos de fum, dar nu de la clientii care nu s-ar fi putut abtine (fiindca nu era nimeni in restaurant), ci chiar de la personal, care fumau de zor in mijlocul salii si asa mici, in grup. Dezgustator si lamentabil! Ar fi trebuit sa le pun o nota inca si mai mica la ambianta, si chiar la servicii, pentru ca arata cat le pasa de ce cred cei care le calca pragul la aceasta Casa Chesarie, care te-ar duce cu gandul la altceva, cand ii auzi numele pentru prima data. Mobilierul simplu, fete de masa patate, neschimbate de la clientii de dinainte – erau pete recente, nu din acelea difuze, care nu mai ies la spalat. Oricum, imaginea generala da o impresie de neglijenta si de lipsa de interes, atat pentru detalii, cat si pentru scopul principal al asezamantului, dupa cum se va vedea mai departe. Si asta cu toate ca e un restaurant relativ nou, deschis cu mai putin de un an in urma, in octombrie 2013.

Meniul de la Casa Chesarie e cel obisnuit la toate restaurantele obisnuite “cu specific romanesc” din Bucuresti, adica acelea care nu isi bat capul prea tare cu ce ajunge in farfuria clientului, important fiind sa nu munceasca ei prea tare, sa ia cat mai multe gata facute de la supermarket si doar sa le aseze pe “platouri”. Evident, aproape exclusiv carne, si se uita mirati cand ii intrebi daca au si altceva, neintelegand ce vrei sa spui. Cred ca bucatarul de la Casa Chesarie ori e puturos, ori nu stie sa faca mare lucru in bucatarie, ori o face doar cand i se pare lui ca cei de la masa chiar merita atentia lui, ori toate la un loc. Mancarea a fost banala la Casa Chesarie, si aici cred ca ar fi trebuit sa le pun o nota mai mica, pentru a nu-i nedreptati pe cei de la alte restaurante in care am mancat exact aceleasi lucruri (celebrele “gustari calde” cu carnea cea mai ieftina si cu miros de sange) si carora le-am pus 5 sau 6 la mancare.

Serviciul a fost impersonal si destul de absent la Casa Chesarie – pe langa intampinarea cu norul de fum pe care ne-au facut-o. A mai venit un singur client cat am stat noi acolo. Preturile nu sunt mari, poate ca te bucura la venire, insa la plecare iti spui ca ce folos…

Casa Chesarie e un restaurant cu “specific traditional romanesc” in stil bucurestean, banal din toate punctele de vedere, deci. Poate ca daca au ei anumiti oaspeti se pun pe treaba si fac lucrurile altfel, de la mancare pana la servire. Am vazut pe cativa care au scris cateva lucruri bune despre ei. Si se pare ca nu ii intereseaza deloc sa aiba clienti la pranz, poate ca seara se schimba radical situatia acolo. De ce si-or fi inchipuind ei ca la pranz vine cineva sa stea cel putin un ceas pentru niste mancare banala, care “se face numai la comanda”, dupa cum ne-au spus ei ritos si cu mandrie, nu stiu. Or fi avand ei niste strategii pe care eu nu le stiu sau nu le inteleg. Clar este, insa, ca nu m-au inclus si pe mine in target. Cred ca Episcopul Chesarie de la care si-a luat strada numele si, indirect, si acest restaurant afumat, e cel descris aici de catre cei din Biserica. Il rugam, deci, pe Sfintia Sa sa isi intoarca putin fata catre pacatosii care se joaca cu numele sau, si, daca nu ii invata cum sa faca mancare mai buna, macar sa le spuna sa nu mai sufle fumul in nasul musafirilor…

(poza cu Episcopul Chesarie Capatana e de pe site-ul Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei: www.arhiepiscopiabzvn.ro)

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatarie romaneasca
  • casa chesarie restaurant
  • ceaunu crapat
  • cele mai bune restaurante
  • chesarie
  • clasament restaurante
  • lista restaurante bucuresti
  • localuri nunti
  • mancare romaneasca
  • meniu romanesc
  • mese festive
  • organizam evenimente
  • restaurant casa chesarie
  • restaurant chesarie
  • restaurant romana
  • restaurant romanesc
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • restaurante evenimente
  • restaurante nunti
  • restaurante regina maria
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • sali evenimente
  • specific romanesc
  • topul restaurantelor bucuresti
  • traditional romanesc
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.