Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > PRIN ORAȘ > NOUTĂȚI > Se deschide Gust Obor, food hall-ul din Piața Obor
  • NOUTĂȚI

Se deschide Gust Obor, food hall-ul din Piața Obor

  • Autor : Alexandra Tiron
  • Data publicare : 24 noiembrie, 2025
  • Data modificare : 24 noiembrie, 2025
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Piața Obor e probabil cea mai mare și mai faimoasă piață din București. Și din țară, până la urmă. Cu o întreagă istorie în spate, piața s-a tot modernizat de-a lungul timpului. Iar acum face încă un pas, după modelul piețelor europene mari: apare zona de food hall, Gust Obor.

Imagine din Gust Obor, noul food court de la Piața Obor

Nu trebuie să fii neapărat genul care merge la piață în fiecare weekend ca să fi auzit sau să fi mers la Obor. Că te-ai dus după murături, sau după faimoșii mici de la Terasa Obor, că îți place să te târguiești la tarabe ori doar forfota din jur, Oborul nu mai e doar un loc de făcut piața, ci un loc în care să ajungi doar pentru că… există.

De la mici producători locali, la precupeți și tarabagii și până la magazine asiatice. De la vârstnici cu cărucioare de cumpărături, la Chefi care vin să vadă ce e proaspăt la tarabe, ori corporatiști care vor să mănânce un mic cu muștar (pe carton). De la nostalgicii care vor să regăsească gustul copilăriei la Petra, la hipsterii care beau un cocktail sau un șpriț la Obor Amor… Locul ăsta e un mix atât de mișto de oameni, viu aglomerat, cu personalitate, încât a devenit destinație urbană, „obiectiv” de vizitat până și pentru turiști!

Și mai e ceva: oamenii nu vor doar să cumpere. Vor și să stea, să guste, să descopere. Ne-am mai plimbat prin afară, am mai văzut cum sunt piețele acolo, am descoperit ideea de food hall. Iar Oborul, cu toată istoria și autenticitatea lui, a fost locul perfect pentru pasul următor.

Ce înseamnă conceptul ăsta de food hall?

Barcelona are La Boqueria, celebra piață de pe La Rambla. Lisabona are Time Out Market (probabil cel mai celebru food hall din Europa). La Madrid e Mercado de San Miguel, la Amsterdam e Foodhallen. La Londra e Borough Market. Și lista poate continua. Ideea e simplă: piață (tradițională sau modernizată), care integrează și o zonă de restaurante, baruri și zone de socializare.

Este un spațiu în care gastronomia, socializarea și identitatea locală se întâlnesc sub același acoperiș. Un loc curatoriat, unde găsești restaurante locale, mici producători, bucătari independenți, branduri artizanale, baruri de vin, cafenele de specialitate și uneori chiar evenimente, live cooking sau micro-bazaruri. La Time Out Market Lisabona, spre exemplu, gătesc chiar și chefi renumiți și au peste 4 milioane de vizitatori anual.

imagine de ansamblu din food hall Time Out din Lisabona
Foto: Time Out Lisabona / Pixabay

Ce găsești la Gust Obor, noul hub gastronomic din Obor

Pe lângă piața în sine, Oborul a început să se deschidă mai mult: au apărut și aici restaurante și baruri (nu birturi), au apărut și mici localuri etnice care vin să completeze tarabele tradiţionale. În plus, Oborul are deja acea notă distinctă de „comunitate”. Era, practic, momentul perfect pentru ca piața să „se calibreze” spre ceea ce consumatorul urban din București caută azi: mâncare bună, socializare, design și poveste. Oborul „de ieri” e încă prezent – tarabe, negoţ, precupeți, miros „de piață”. Dar Oborul „de azi” are şi zone de stat la masă, Wi-Fi, bere artizanală, cafea de specialitate, design interior. 

Gust Obor se deschide oficial pe 29 noiembrie. Are aproape 500 de locuri, zone interioare și terase acoperite, mese lungi, baruri, Wi-Fi (că s-a cerut) și un mix de restaurante care acoperă cam tot ce vrei: de la ciorbe, la stret food, cafea de specialitate sau bere artizanală.

E construit în hala veche și are un aer foarte urban – lemn natural, accente metalice, lumină caldă… Nu încearcă să șteargă identitatea pieței. Din contră, o pune în valoare. Conceptul e simplu: nu reinventăm Oborul, doar îl completăm. E un spațiu unde se întâlnesc generaţii – cei care vin de-o viaţă la piață, și tineri care caută experienţă urbană.

terasa acoperita de la Gust Obor
Oameni iau masa la Gust Obor București
Oameni iau masa la Gust Obor din Piața Obor

Cine aduce gustul la Gust Obor?

Lista nu e mică, sunt aproape 20 de parteneri gastronomici – de la branduri cunoscute, la tineri bucătari. Printre ei se numără:

  • Le Bab Fried Chicken

  • Treevi Pizza Al Taglio

  • Ciorbărie

  • Terasa Obor – cu vestiții mici, într-o nouă prezentare

  • Bab’s Rottisserie

  • Galletto

  • Mei Wei

  • Zeina Kebab
  • Zăganu

  • Bob Coffee Lab

  • Origo Coffee

  • Megapan

  • Sibianul

  • Jidvei Wine Bar

Unele locuri sunt deja deschise (Le Bab, Treevi, Bob Coffee și Bab’s Rotisserie). Și sigur le-ai încercat deja – fie la o ieșire prin oraș, fie într-o seară în care ți-ai comandat ceva bun, găsit la promoție pe o platformă de livrări (genul de vizibilitate pe care o fac posibile soluții cum e Qurater).

În curând însă li se vor alătura și celelalte locații și atunci chiar vom avea o ofertă bogată la Gust Obor!

De ce contează?

Pentru că orașul avea nevoie de un loc ca ăsta: un spațiu unde nu te simți trimis la mall, dar nici aruncat între tarabe. Un loc în care mititeii pot conviețui pașnic cu ramen, cafeaua de specialitate cu ciorba de perișoare, iar povestea Oborului poate merge mai departe, mai adaptat la ziua de azi.

Și, ca să nu uităm… care e istoria Pieței Obor

Acolo unde azi miroase a mere, mici și murături, acum câteva sute de ani erau drumuri de negustori, hanuri, tarabe improvizate și multă forfotă.

Zona Oborului era, în secolul XVII, la marginea de atunci a orașului. Locul unde se ținea Târgul de Afară – un târg săptămânal, uriaș, pentru vite, grâne, fierărie și mâncare gătită. Era piață, bâlci și punct de întâlnire socială, toate în același timp. 

La începutul anilor 1800, aici s-a organizat Târgul de Moși (în preajma Rusaliilor), un fel de festival popular cu muzică lăutărească, tarabe cu mâncare, meșteșugari spectacole și bâlci. A devenit rapid cel mai mare târg din zonă, un eveniment anual care aduna oameni din toate părțile Valahiei. 

Apoi, de prin 1900, zona a început să se schimbe. Primăria a ridicat hale acoperite și devenea oficial cea mai mare piață din București. Era locul în care veneau țăranii din Ilfov și din satele de lângă Capitală să vândă produse proaspete – un obicei care s-a păstrat, într-o formă sau alta, până azi.

În perioada comunistă, s-a extins și a apărut clădirea mare a pieței. Tot atunci a apărut celebrul colț cu micii de la Obor, care sunt faimoși și azi și fac parte din identitatea locului. Era un fel de bazar semi-oficial, unde puteai să cumperi, pe lângă alimente, radiouri, stofe, instrumente, porumbei sau… piese de bicicletă.

După 2000, piața a trecut prin mai multe renovări. S-a construit noua hală, spații comerciale, supermarket. Dar esența a rămas acolo: producători locali, tarabe, agitație, standuri cu brânză, măcelari care știu tot, bazar și, da, micii care nu lipsesc.

Astăzi, Oborul e un amestec între piață tradițională, bazar urban și reper cultural. Are nostalgie, autenticitate și un fel de organizare dezordonată, dar vie. Drumurile s-au schimbat, dar Oborul a rămas în picioare, viu, colorat și plin de vocile lui.

Și suntem tare curioși să vedem cum se va dezvolta mai departe această zonă de hub culinar.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • Babs Rotisserie
  • Bob Coffee
  • Food court București
  • Food Hall
  • LBFC
  • Piata Bucuresti
  • Piata Obor
  • street food
  • Treevi Pizza
Citește și
S-a lansat jocul românesc „Te-am pârlit”, de jucat la 49 din 49 de reuniuni cu prietenii
Citește articolul
  • DINE IN
  • NOUTĂȚI
S-a lansat jocul românesc „Te-am pârlit”, de jucat la 49 din 49 de reuniuni cu prietenii
FoodService & Hospitality Expo (2025): cel mai mare târg de Retail și Horeca
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
FoodService & Hospitality Expo (2025): cel mai mare târg de Retail și Horeca
Oktoberfest la București (2025): bere bună și energie bavareză la Verde Stop Arena
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Oktoberfest la București (2025): bere bună și energie bavareză la Verde Stop Arena
Festivalul Vinului Moldovenesc (2025): 50 de crame au adus la București vinuri premiate
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Festivalul Vinului Moldovenesc (2025): 50 de crame au adus la București vinuri premiate
Super parteneriat Restograf și ialoc: (aproape) tot ce ai nevoie pentru o ieșire în oraș
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Super parteneriat Restograf și ialoc: (aproape) tot ce ai nevoie pentru o ieșire în oraș
Nibiru, noua stațiune care se construiește pe litoral 
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Nibiru, noua stațiune care se construiește pe litoral 
Serialul cu temă culinară Ursul, câștigător de premii Emmy, revine pe streaming cu sezonul 4
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Serialul cu temă culinară Ursul, câștigător de premii Emmy, revine pe streaming cu sezonul 4
GRILLFEST BBQ Arena: trei zile de răsfăț culinar și voie bună la cel mai mare festival de grill din Europa
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
GRILLFEST BBQ Arena: trei zile de răsfăț culinar și voie bună la cel mai mare festival de grill din Europa
Alătură-te creatorilor care transformă gătitul în spectacol digital
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Alătură-te creatorilor care transformă gătitul în spectacol digital
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.