Pe 2 iunie este sarbatorita Ziua Nationala a Italiei, Festa della Republica, cum ii spun ei. Aceasta este ziua in care, in 1946, Italia a devenit republica cu mai multe voturi pentru aceasta forma de guvernamant fata de cealalta optiune, cea a monarhiei. Dar noi nu suntem aici sa vorbim despre astfel de lucruri.
Noi, de Ziua Italiei, vrem sa-i sarbatorim bogata mostenire gatronomica, vrem sa celebram printr-un festin. De aceea, am rugat cateva dintre marile restaurante italiene ale Bucurestiului sa ne prezinte preparatele lor, dar am mai facut ceva; alaturi de restaurantele participante am pregatit niste concursuri in urma carora sunteti invitati la masa.
Asadar, mai intai de toate va invitam sa descoperiti specialitatea casei de la urmatoarele restaurante:
Isoletta – Antipasto Isoletta (carpaccio de peste, tartar de ton, langustine si crevete rosii) -> descopera preparatul si participa la concurs.
Osteria Gioia – Ravioli verzi cu bibilica cu stafide si sos de vin alb -> descopera preparatul si participa la concurs.
Cucina (JW Marriott) – The mighty Cacciucco alla Livornese, traditionala supa toscana de fructe de mare
De-a lungul acestei saptamani (2 iunie – 9 iunie), in pagina fiecarui material de la fiecare restaurant veti descoperi reteta celebra a locului, dar si concursul la care puteti castiga o masa pe cinste la ristorante.
Va asteptam sa sarbatorim impreuna saptamana italiana, sa descoperim comori din bucataria acestei tari miliardare in gusturi si combinatii proaspete si super apetisante.
Buon appetito!