Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • NOUTĂȚI

Saptamana italiana alaturi de Osteria Gioia – preparatul casei si o invitatie la cina

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 6 iunie, 2016
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Osteria Gioia e unul dintre cele mai bune restaurante italiene in Bucuresti, lucru confirmat si de obtinerea in fiecare an de la infiintare a premiului “Ospitalita Italiana”.

Osteria, in trecut, desemna genul de local in care oamenii gaseau mancare simpla, un meniu scurt cu doar cateva preparate ale casei, majoritatea preparate din ingrediente locale si insotite mereu de vin. Osteriile moderne continua aceleasi idei: cea de ospitalitate si de convivialitate. Practic, la osterie mancai ce aveai la dispozitie in zona, lucruri gatite simplu de catre cei de la local.

Cu un concept adaptat prezentului, Osteria Gioia porneste de la o baza simpla pe care o imbogateste si o condimenteaza cu ingrediente si arome surprinzatoare. Dovada este si preparatul de mai jos, una dintre mancarurile cu care se mandresc cu drag.

Ravioli verzi cu bibilica cu stafide si sos de vin alb

ravioli

In Italia exista foarte multe Italii, din fericire. Un milanez identic cu un napoletan ar fi o oroare pentru amandoi, dar si pentru ceilalti italieni. Dar, chiar daca Italia are o multime de bucatarii regionale, are si mancaruri “unificatoare” printre care si raviolo-ul.

Este greu de stabilit o data de nastere a raviolo-ului, iar interpretarile etimologice sunt si ele destule. Prima oara a fost pomenit in 1182 in “Peisaj agrar in Liguria”, intr-un contract prin care un colon din Savona se angaja sa ii furnizeze stapanului sau, pe durata recoltei, un pranz pentru trei persoane compus din paine, vin, carne si ravioli. Mai tarziu, la jumatatea secolului XII este pomenit si de Boccaccio in al sau Decameron.

Nu stim daca a fost un mod genial de a folosi resturile de la mesele celor bogati sau, dimpotriva, o alegere constienta de a obtine combinatia ideala dintre pasta si umplutura, raviolo avand o multime de variante de la cea mai saraca pana la cea demna de a fi pus pe mesele de sarbatori. Este un mic scrin plin, in egala masura, de traditii, dar si de aporturi individuale.

Reteta propusa de Osteria Gioia are ca protagonista carnea de bibilica, una asemanatoare puiului, dar mult mai gustoasa, apropiata la gust de carnea de fazan. Desi nu este foarte cunoscuta si folosita, carnea de bibilica este totusi celebra, mai ales pentru ca fost pe meniul banchetului premiilor Nobel, locul unde se serveste una dintre cele mai impresionante cine din lume. Bibilica ofera preparatului de la Osteria Gioia o carne pretioasa, cu gust de vanat, invaluita de o pasta verde, contrapunctata de dulceata stafidelor si de sosul de vin catifelat cu parmezan.

 

Castigati o masa in 2 la Osteria Gioia

 

Spuneti-ne intr-un comentariu la acest articol ce preparat special dintr-o anumita zona a Italiei ati degustat si v-a impresionat? Ce mancare aparte ati descoperit in calatoriile voastre prin Italia si unde anume in Italia v-ati bucurat de acea mancare? Sau despre ce preparat italian deosebit ati auzit din carti, documentare, povestile prietenilor si ati fi curiosi sa-l incercati? Pe scurt, vrem sa stim ce mancare anume din Italia v-a surprins sau v-a trezit interesul si vreti s-o degustati intr-o viitoare calatorie.

Spuneti-ne intr-un comentariu si miercuri, pe 8 iunie, alegem castigatorul care se va bucura de o masa in 2 la frumoasa Osteria Gioia, in urma unei trageri la sorti. Castigatorul si insotitorul vor avea sansa se deguste 2 din cele 3 meniuri speciale create de Osteria Gioia cu ocazia Saptamanii Italiene printre care se regaseste si preparatul ravioli cu bibilica.

CASTIGATOAREA ESTE:

Diana Popescu (comentairul cu numarul 2). Felicitari! Te rugam sa ne dai un mail la adresa redactia@localhost ca sa-ti spunem cum intri in posesia premiului.

Extragerea live o puteti vedea in josul articolului.

osteria

Asteptam comentariile voastre. 

Mai multe despre Saptamana Italiana.

 

Extragerea castigatorului:

extragere gioia

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • castiga o masa la restaurant
  • cocnurs restaurante bucuresti
  • mancare italiana
  • osteria gioia
  • restaurante italiene
  • restaurante italiene bucuresti
  • saptamana italiana
Citește și
Serialul cu temă culinară Ursul, câștigător de premii Emmy, revine pe streaming cu sezonul 4
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Serialul cu temă culinară Ursul, câștigător de premii Emmy, revine pe streaming cu sezonul 4
GRILLFEST BBQ Arena: trei zile de răsfăț culinar și voie bună la cel mai mare festival de grill din Europa
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
GRILLFEST BBQ Arena: trei zile de răsfăț culinar și voie bună la cel mai mare festival de grill din Europa
Alătură-te creatorilor care transformă gătitul în spectacol digital
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Alătură-te creatorilor care transformă gătitul în spectacol digital
BurgerFest 2025: mare adunare, mare la „întrecerea” burgerilor
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
BurgerFest 2025: mare adunare, mare la „întrecerea” burgerilor
Ți-ar plăcea să ai propriul restaurant, cafenea ori bakery? Învață de la cei mai buni la FOMO – The Festival Of Modern Owners
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Ți-ar plăcea să ai propriul restaurant, cafenea ori bakery? Învață de la cei mai buni la FOMO – The Festival Of Modern Owners
Blind-Dining Michelin Dinner: experimentează o cină cum nu ai mai trăit vreodată
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Blind-Dining Michelin Dinner: experimentează o cină cum nu ai mai trăit vreodată
TRICKSHOT în AFI Cotroceni: o nouă locație #FunDining
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
TRICKSHOT în AFI Cotroceni: o nouă locație #FunDining
Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
  • UNDE IEȘIM
Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
FoodService & Hospitality Expo 2024 s-a dovedit încă o dată a fi un târg de nivel mondial
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
FoodService & Hospitality Expo 2024 s-a dovedit încă o dată a fi un târg de nivel mondial
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.