Din 14 martie, restaurantul-berarie La Nenea Iancu isi primeste cu spectacol oaspetii pe strada Romulus, nr. 55, la numai cateva minute de zona Unirii.
Restaurantul-berarie La Nenea Iancu a fost deschis in cinstea lui Caragiale, din respect pentru o bere de calitate care-i poarta numele si din dorinta de a aduce atmosfera din vremuri mai vechi, in timpul nostru, pentru a veseli sufletul. Conceptul restaurantului a fost inspirat tocmai de acestea.
“Am ales denumirea “La Nenea Iancu”, pentru ca asa se uzita, la inceputul secolului XX, cand restaurantele aveau prepozitia “La” inaintea denumirii. Ne-am dorit sa dam acea conotatie de local vechi. Asa ca pentru locatia restaurantului, am cautat o cladire veche, unde putem avea si o terasa. Am gasit o cladire din 1892, am restaurat-o si am deschis restaurantul.”, marturiseste Costin Ghindea, proprietarul restaurantului-berarie La Nenea Iancu.
Costin Ghindea, proprietarul restaurantului-berarie La Nenea Iancu este acelasi om care in 2012 a creat, in memoria lui Caragiale, berea numita Nenea Iancu. Fiind o afacere de familie, implicarea este maxima, iar calitatea este ceea ce o recomanda mai mult decat orice.
Cladirea are o arhitectura tip Art Nouveau, care indeplineste exact cerintele conceptului de restaurant-berarie de tip Interbelic. Interiorul cladirii este compartimentat in 5 saloane, pozitionate foarte bine pentru functionarea unui restaurant.
Restaurantul are meniu tip berarie, cu preparate precum: ciolan, coaste, antricot, 5 tipuri de carnati si altele, dar si specialitati internationale, cum ar fi lasagna, vita cu sos hoisin, burger de vita cu ou, lava cake cu inghetata. Bucatarul Chef al restaurantului La Nenea Iancu este Alexandru Dicu, cu o experienta de 11 ani in gastronomie.
Preturile sunt medii raportate la calitate, tocmai pentru a fi accesibile pentru toata lumea. De exemplu, berea porneste de la 7.9 lei, o supa este 9 lei, un burger cu cartofi prajiti este 29 lei, carnatii se gasesc de la 18 lei etc.
La Nenea Iancu este scena deschisa unde pot fi urmarite momente teatrale, artistice, cu tratatiune culinara pe masura si bere buna. Invitatia este adresata celor ce stiu cat de buna este berea Nenea Iancu, celor ce apreciaza umorul si demnitatea lui Caragiale, dar si iubitorilor de bere, cu cele 35 de sortimente ce asteapta a fi incercate, si de mancare gustoasa.
(comunicat de presa)