“La Fondue”, restaurantul din Romania cu specific in totalitate traditional elvetian!
Cu echipamente si materie prima adusa tocmai din Elvetia, La Fondue a creat un colt elvetian in Centrul Istoric, unde decorul si ambientul creaza atmosfera unui han din inima Alpilor. Pentru cei care nu cunosc acest concept, “La Fondue” propune o altfel de bucatarie, in care clientul isi pregateste singur felul de mancare dorit.
“La Fondue” este reprezentat prin motto-ul “Fii propriul tau bucatar in restaurantul nostru!”, iar experienta de Fondue si Raclette este una in general de grup, o joaca a mesenilor, unde atractia principala este branza.
Deschiderea oficiala a restaurantului a avut loc pe 25 Noiembrie, eveniment la care au participat: presedintele Federatiei Romane de Tenis Ruxandra Dragomir, Deea si Dinu Maxer, Marian Vasilescu, reprezentanti din televiziune si presa, astfel incat acest concept de restaurant a deschis interesul multor persoane publice din diferite domenii de activitate.
Meniul este unul aparte. Deoarece este o bucatarie noua pe piata din Romania, meniul arata pas cu pas cititorului modul de folosire al echipamentelor, precum si metodele de servire corecta a preparatelor.
Proprietarii restaurantului “La Fondue” au initiat bucatarul in ale gastronomiei elvetiene, trimitandu-l pe acesta la un “chalet” chiar in zona originara a unuia dintre tipurile de branzeturi folosite in retete; Gruyere. Aici, bucatarul a inteles diferentele intre branzeturi si posibilitatea de a le amesteca pentru a da gustul unui Fondue original.
Originea acestui tip de mancare, “Fondue”, este una foarte simpla, ce se trage din stramosi. “Fondue” provine din limba franceza, de la verbul “fonder”, care tradus in romana inseamna “a topi”. Astfel, “Fondue” (unul dintre principalele feluri din meniu), reprezinta un amestec de branzeturi traditional elvetiene, topite intr-un bol de ceramica, de unde mesenii se servesc cu paine, ajutati de niste furculite gigant.
Un alt fel de mancare foarte atractiv de altfel este “Raclette”. Branza folosita poarta numele felului de mancare, iar modul de preparare este unul aparte. La o lampa incinsa clientul isi topeste singur branza pe care apoi o serveste cu muraturi si cartof copt.
La Fondue ofera celor ce le trec pragul, un concept cu siguranta unic si atractiv pe piata culinara din prezent. Un singur lucru este cert: acolo trebuie sa-ti placa branza, si sa fii gata pentru o altfel de experienta!
(comunicat La Fondue)