Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Programul Fete de la Gastronomie
  • Arhivă articole

Programul Fete de la Gastronomie

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 20 septembrie, 2014
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
La Fete de la Gastronomie
Fete de la Gastronomie

Intre 26 in 28 septembrie, sarbatorim impreuna gastronomia –  Fete de la Gastronomie!

Prima editie a Fete de la Gastronomie, o serie de evenimente care celebreaza gastronomia franceza, va fi organizata in perioada 26-28 septembrie, la Bucuresti, de catre Ambasada Frantei in Romania, Camera de comert si industrie franceza in Romania, Institutul Francez din Romania si Ubifrance Romania alaturi de partenerii lor.

O conferinta de presa, care va marca lansarea acestui eveniment, va avea loc la Resedinta Frantei (Strada Biserica Amzei nr. 13-15), vineri, 26 septembrie, de la ora 11.00, in prezenta Excelentei Sale domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Frantei in Romania, si a altor invitati speciali. Dupa conferinta de presa va fi organizat un cocktail cu degustare de produse frantuzesti. Jurnalistii care doresc sa ia parte la eveniment sunt rugati sa se acrediteze la adresa: gabriela.dita@diplomatie.gouv.fr pana joi, 25 septembrie, ora 15.00.  Cu aceasta ocazie, vor fi prezenti in Romania, la diferite evenimente, chef-ul francez Dominique Frérard, somelierul Jacques Mélac si Christophe Lavelle, biofizician de formatie, cercetator la Centrul National francez pentru Cercetare Știintifica.

Douazeci de restaurante, hoteluri, wine bars, patiserii si hypermarketuri sarbatoresc gastronomia in perioada 26-28 septembrie prin degustari de vin, ateliere de oenologie, oferte la produsele frantuzesti in lanturile de retail, meniuri personalizate in restaurante.

Institutul Francez din Romania isi va deschide portile in zilele de 27-28 septembrie si va propune expozitii tematice, proiectii de filme dedicate gastronomiei, degustari de produse cu specific frantuzesc etc.

Initiata in Franta in 2011, pentru a sarbatori intrarea in patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, aceasta initiativa doreste sa valorizeze produsele specifice – de la materie prima la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare, precum si toate serviciile care s-au dezvoltat in jurul acestei arte.  Fete de la Gastronomie s-a raspandit si la nivel international, pentru a promova produsele frantuzesti atat in randul expertilor, cat si in randul publicului larg. Restaurante, baruri si patiserii s-au alaturat acestei prime editii, oferind publicului meniuri speciale, degustari si promotii.

Brunch-uri si  meniuri speciale vor fi pregatite in restaurantele:

– Teatro –  Novotel,
– La Veranda si Citronelle – Crowne Plaza,
– Brasseria Corso -Intercontinental,
– Ici et La,
– Vienna Lounge si JW Steak House – JW Marriott Bucharest Grand Hotel
– Barbizon si la Galette – Pullman World Trade Center Bucharest.

Degustari de branza, patiserie, dulceata, vin intr-un cadru festiv pregatit de : Bistrot Voila, Camara, Number Wine, Pain Plaisir, Les saveurs d’Yveline.

Oferte promotionale la o varietate de produse frantuzesti si vinuri vor fi propuse de : Abel’s Wine, Bistrot Francais, La Comtesse de Barry, Corks Cozy Bar, La Fourchette, Rue du Pain, Ethic Wine, EatEtc., SmartDrinks si PB Maison de Tradition Française.

Trei actori de referinta,  Carrefour, Cora si Metro Cash & Carry isi asteapta clienti in hypermarketuri pentru a lua parte la o serie de evenimente dedicate gastronomiei. Cora  pregateste o atmosfera pariziana autentica – raioanele se vor transforma in monumente cunoscute din Paris pe care clientul le poate admira si de unde poate cumpara delicatese frantuzesti. Metro Romania propune clientilor sai produse specifice frantuzesti si ii invita sa regaseasca aromele din Hexagon in magazinele sale. Carrefour isi invita clientii sa deguste o intreaga gama de delicatese frantuzesti la preturi atragatoare de la vinuri la patiserie, de la branzeturi pana la produse non-food.

La origine « stiinta stomacului », gastronomia devine in timp o adevarata arta de a prepara mancaruri alese si de a le aprecia. In prezent este o arta, un lux, o filosofie de viata si o stiinta foarte precisa. Gastronomia vine de fiecare data cu o poveste – a unui loc, a unei traditii, a unui om – tradusa in arome si forme, asociata cu alte povesti. Este un soi de magie a gustului, o fictiune senzoriala, o teatralizare a aromelor, un ritual al placerii.

In 2010, “le repas gastronomique à la française” este inscris in patrimoniul imaterial al umanitatii cu tot ce presupune acesta: produse locale, de buna calitate, selectie de feluri de mancare, din locuri diferite, “mariajul” intre bucate si vinuri, arta de a aranja masa, conversatia. De atunci, in fiecare an, Franta celebreaza aceasta recunoastere printr-o sarbatoare a gastronomiei: timp de trei zile in toate restaurantele, bistrourile, barurile si pietele din Franta, oamenii degusta feluri de mancare pregatite de “chefs” bucatari cu cele mai alese produse. Sarbatoarea s-a raspandit si in afara Frantei, in acele locuri unde gastronomia franceza este apreciata, pentru a face placere “connaisseur”-ilor, sau acolo unde este mai putin cunoscuta, pentru a promova produsele frantuzesti si a sensibiliza publicul larg sa consume cu placere produse de buna calitate.

Gastronomia, un obiectiv economic major pentru Franta. Cateva cifre de referinta 

Gastronomia in Franta inseamna:

  • Aproximativ  61,8 miliarde de euro cifra de afaceri si 794.000 locuri de munca platite pentru meseriile din domeniul alimentatiei publice, fiind al cincilea cel mai important sector  care ofera locuri de munca;
  • Peste 145 miliarde de euro cifra de afaceri  si 475 000 de persoane angajate pentru meseriile din domeniul culinar;
  • Peste 1,7 miliarde de euro cifra de afaceri pentru  arta gastronomica;
  • 13,5 % din cheltuielile turistilor straini merg in sectorul gastronomic ;

Franta este  primul producator agricol din Uniunea Europeana si a treia putere agricola la nivel mondial.

Programul evenimentului Fete de la Gastronomie (click pentru a deschide)

(comunicat de presa)

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.