Fiecare restaurant are un preparat vedeta, o specialitate a casei, un “ceva” pe care doar acolo il puteti gasi in acea forma si cu acel gust. Si fix asta am vrut si noi sa aflam: care e preparatul unic de la cateva dintre restaurantele bucurestene, care e specialitatea anumitor restaurante si ce preparat vedeta va recomanda acestea.
Mai jos avem specialitatile catorva restaurante din Bucuresti, va invitam sa le descoperiti si sa alegeti, dupa cum dicteaza pofta, si pe care vreti sa le incercati.
Ad Hoc Bistro
Vitel fraged pregatit in bere neagra cu mirodenii si legume, asezat pe straturi de cartofi prajiti si salata #adhoc original de varza murata. Mandria locului ar fi mai multe, dar pe acesta il recomandam de data aceasta, suntem siguri ca modul de preparare este unul original deoarece este o reteta care ne apartine.
Yoshi
Sashimi asortat cu mustar japonez “Yo karashi” contine burta de ton, hamachi, somon salbatic, sea-bass, ton alb, sos de coriandru, icre negre, icre de arici de mare si icre botarga care se gasesc doar la Yoshi.
Red Angus Steakhouse
Naan
Preparatul emblematic al Naan Food&Drink Studio este Painea Naan, preparata dupa o reteta traditionala. Denumirea restaurantului provine de la painea indiana naan, coapta in cuptorul tandoor si servita la fiecare masa. Restaurantul este dotat cu doua cuptoare tandoor, unul pentru painea naan si celalalt pentru frigarui cu diferite texturi de carnuri.
The Old Sibiu
Muschi de vita in crusta de cafea cu sos Porto, mousse de cartofi si broccoli.
Din noul nostru meniu, va prezentam un preparat sofisticat, special creat pentru persoanele care vor sa incerce experiente gastronomice care sa imbine intr-un mod surprinzator aromele. Acest preparat va atrage atentia si prin aspectul sau simplu si in acelasi timp rafinat, modul de prezentare fiind in tendinte si reprezentand un element modern, ce completeaza intreg peisajul pe care restaurantul nostru il ofera.
Gram Bistro
– somon fume, crema de branza, fruct de capera
– creveti, spuma de avocado, lime
– branza de capra, mousse de sfecla rosie, fistic (nou in meniul de iarna)
– tapenada de masline, rucola, rosii cherry, parmezan
– avocado, rosii cherry, rosii uscate, muguri de pin
– brie, rosii, dulceata de ceapa caramelizata
– prosciutto crudo, blue cheese, para (nou in meniul de iarna)
3Kombinat
Frudisiac
In fiecare zi altfel, salata zilei reprezinta locul nostru de joaca, este teritoriul in care ne exprimam cel mai bine creativitatea. Salata zilei de la Frudisiac reprezinta o incursiune in bucatarii diverse, existand uneori influente scandinave (folosim adesea legume marinate in-house sau peste posat), alteori din bucataria Orientului Mijlociu (daca intr-o zi nu folosim la salata un dressing cu tahini sau un humus cu ardei copti, mai mult ca sigur o vom asezona cu un dukkah divin, care se ragaseste zilnic in bucataria noastra), alteori din cea asiatica (folosim deopotriva pasta de chili, lemongrass sau pastele din hrisca mai cunoscute sub denumirea de “soba pasta”) sau din bucataria nord africana (trebuie sa incercati salata cu pui marinat in ras el hanout – este fabuloasa…).
La Finca by Alioli
Aida Bistro
Alouette
Le Bistrot Francais
Form Fusion
Sushi Room
Aubergine Healthy Food
“Vinete cu fructe de mare” – un preparat emblematic deoarece este o combinatie inedita intre doua ingrediente indragite in Romania: vinetele si fructele de mare. Tahina si legumele proaspete in aceasta formula ofera ceva intr-adevar nou nu doar in Bucuresti, ci in intreaga tara. Preparatul este elegant si diferit in acelasi timp, surprinzator, simplu si care te face sa zambesti dupa ce simti explozia gustului. Este un fel de mancare emotionala care iti da idei in momentul in care o gusti ca totul este posibil din punct de vedere al combinatiilor culinare.