Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > FOOD & DRINKS > DINE IN > Plăcintă cu dovleac, gomboți cu prune, tartă cu mere: de unde am comandat cele mai bune deserturi de toamnă
  • CE MÂNCĂM
  • DINE IN

Plăcintă cu dovleac, gomboți cu prune, tartă cu mere: de unde am comandat cele mai bune deserturi de toamnă

  • Autor : Alexandra Tiron
  • Data publicare : 30 septembrie, 2025
  • Data modificare : 30 septembrie, 2025
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Ți-a venit pofta doar citind titlul? Stai liniștit, nu ești singurul. Toamna e momentul perfect pentru deserturi cu fructe de sezon, iar în București chiar ai de unde să le comanzi. Noi am testat câteva locuri și am dat de opțiuni grozave – de la plăcintă cu dovleac, la gomboți pufoși cu prune și tarte cu mere care miros a copilărie. Iar acum îți spunem și ție de unde să le aduci acasă.

3 farfurii cu plăcintă cu dovleac, tartă cu mere si tară cu prune. de und epoți comanda în București

Nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă gândesc la… toamnă am în minte un tablou clar: tărtăcuțe colorate împrăștiate prin casă, miros de dovleac copt cu scorțișoară, un pumpkin spice latte aburind pe masă, o pătură pufoasă trasă pe picioare și o carte bună în mâini.

Acum, n-om fi toți la fel, dar sezonul rece vine cam pentru toată lumea cu aceeași poftă: de comfort food. Mai ales dacă e dulce. Știi senzația aia când afară plouă mărunt și tu vrei ceva cald, aromat, cu gust de copilărie? Fix atunci intră în scenă plăcintele cu dovleac, gomboții cu prune și tartele cu mere.

Și pentru că nu e momentul să bați orașul la pas după ele, hai să-ți spunem de unde ne-am comandat niște deserturi grozave. Că dacă afară e frig și mohorât, e clar: mai bine vin ele la tine.

Ce fructe și legume sunt toamna în sezon

Nu știu dacă ești genul care așteaptă Halloween-ul sau doar momentul în care apar dovlecii copți, dar e clar că toamna e cea mai generoasă perioadă când vine vorba de fructe și legume. Și nici nu trebuie să fii nutriționist ca să-ți dai seama: piața arată altfel, mai colorată, mai aromată. E plin de lăzi cu mere roșii și zemoase, prune dulci, pere parfumate și gutui care miros a copilărie. Și, bineînțeles, dovleacul – vedeta sezonului – care ajunge ba în plăcinte, ba în supe cremoase.

Și fructele nu vin singure. Legumele de sezon își fac și ele apariția: varza care anunță sarmalele de iarnă, sfecla roșie care dă culoare salatelor și ciupercile de pădure care fac orice rețetă să pară un pic mai sofisticată.

Păi nu ar fi păcat să nu profităm noi de toate bunătățile astea??

De ce e bine să mănânci ce găsești la piață

Acum, într-un ton ceva mai serios, dincolo de nostalgie, să știi că e chiar indicat să mănânci ce e în sezon. Și nu doar pentru că așa spune bunica sau nutriționistul. Ci pentru că are sens din toate punctele de vedere: gust, sănătate, bani și (notă pentru Gen Z) sustenabilitate.

Fructele și legumele culese la timpul lor au gust mai intens și textură mai bună. Un măr cules în septembrie e altă poveste decât unul care a stat trei luni pe drum din alt colț de lume. Plus că sunt mai bogate în vitamine și minerale, pentru că ajung la tine atunci când sunt coapte natural, nu forțate în sere sau păstrate luni întregi în depozite.

Mai e și partea practică: produsele de sezon sunt mai accesibile la preț, pentru că nu plătești transport și import. Și, bonus, au o amprentă de carbon mai mică – deci faci și un bine mediului.

Și sincer acum, parcă se simte altfel aroma unui dovleac copt toamna, când știi că e exact momentul lui. Un mic detaliu care face mâncarea să pară mai autentică și mai „acasă”.

De unde am comandat deserturi de toamnă super gustoase

Hai să vezi câteva dintre deserturile pe care le-am încercat și le recomandăm și noi mai departe. Partea cea mai bună e că toate pot fi comandate, deci nu trebuie să bați orașul la pas după ele. Le găsești pe platformele de delivery sau direct prin livrarea oferită de locație. Alegi desertul și îl aștepți să-ți vină acasă.

Plăcintă cu dovleac & alte bunătăți de sezon, de comandat acasă

Dovleacul e regele toamnei – și nu doar pentru sculptat. În plăcinte, tarte sau chiar în cinnamon rolls, are gustul ăla cald și dulce care se parcă e remediul perfect la frigul de afară. Dacă vrei să-ți aduci un pic de cozy vibe acasă, uite câteva locuri de unde să comanzi.

Close up cu o farfurie cu plăcintă cu dovleac de la Pain Plaisir, ce poate fi comandată acasă
Pain Plaisir
plăcintă cu dovleac de la Scovergăria Micăi. Deserturi cu fructe de tomna. Deserturi de comandat
Scovergăria Micăi
plăcintă cu dovleac de la Cofetăria Casandra
Cofetăria Casandra
  • Pain Plaisir. De la ei poți comanda o plăcintă cu dovleac fooarte bună! Mie îmi place pentru că are și nuci în compoziție. Aluatul fraged (cu unt) se topește în gură, are cremă bogată de dovleac (dulce și aromat), iar nucile adaugă o textură crocantă, care îi dă o notă aparte. E genul de desert elegant, franțuzit, dar cu suflet românesc. 
  • Scovergăria Micăi. Ei bine, să știi că la ei găsești cam tot ce ți-ai putea dori în materie de deserturi de toamnă (povestim imediat și despre prune și mere). La capitolul dovleac, au plăcinta de casă, simplă, ca la bunici. E aromată, consistentă și are gustul ăla de „acasă” pe care îl cauți în sezon. Ah, și au și cinnamon rolls cu dovleac (pentru fanii „melcilor”).
  • Luca. Da, știm e un clasic în varianta fast. Dar ștrudelul lor cu cremă de dovleac e surprinzător de bun. Umplutura e generoasă și se simt bucăți moi de dovleac plăcintar. Ideal dacă vrei ceva dulce pe loc, fără mari pretenții.
  • Rawdia. Dacă preferi ceva mai light sau vegan, tartă cu dovleac raw, cu aluat fraged (e făcută cu vanilie, unt din caju și sirop de agave). Alternativa sănătoasă, dar care nu face rabat la gust.
  • Plăcintă cu dovleac foarte bună am luat și de la Cofetăria Casandra sau la Cofetăria Constance, iar dacă pur și simplu ai poftă de dovleac copt, poți comanda de la Efes.

Gomboți cu prune & tarte aromate

Prunele sunt fructul care dă gust de copilărie, iar gomboții sunt desertul clasic de toamnă. Doar că acum nu mai trebuie să cureți cartofi și să fierbi aluatul acasă – îi comanzi direct.

Tartă cu prune de la Ana Baking.
Ana Baking
Gomboți cu prune de la Grain Trip
Grain Trip
Ștrudel cu prune de la Hashtag Pub. Plăcintă cu dovleac, gomboți cu prune, tartă cu mere: de unde am comandat cele mai bune deserturi de toamnă
Hashtag Pub
  • Trebuie să îți arăt prima și prima oară ce bunătate de ștrudel am descoperit la Hashtag Pub! Ștrudel cu prune și nuci, cu un sos fin de vanilie. Este pliiin de fructe, fraged, și are echilibrul perfect de dulce-acrișor. Mi s-a părut fantastic de bun!
  • Scovergăria Micăi. Ți-am zis că la ei găsești de toate. Inclusiv mult iubitele găluște cu prune dulci, aluat pufos și pesmet rumenit. Vin la cutie, patru bucăți generoase care te duc instant în bucătăria mamei. De la ei am luat și o prăjitură răsturnată cu prune (bună, bună!), plăcintă cu prune, ba până și scovergi cu magiun de prune și nucă.
  • Gomboți buuni de tot au și la Grain Trip. Dar sunt cam pe final de sezon, așa că nu știu cât noroc ai să-i mai prinzi… Sau îți poți lua de la Rawdia, varianta reinterpretată: raw, cu ovăz, miere și prune.
  • Zelateria. Ei sunt bine cunoscuți pentru tot ce înseamnă cofetărie și patiserie de înaltă clasă. Au gama de prăjituri delicate, elegante, rafinate si reinterpretate. Dar mai au și gama de prăjituri cu gust de copilărie. Iar aici se încadrează foarte bine crumble-ul cu prune –crocant la suprafață, moale și aromat în interior – perfect pentru cine vrea ceva mai modern. Și au și tartă cu prune.
  • Beca’s Kitchen are o tartă cu prune scăldată în sos de iaurt grecesc (un mix elegant și fresh, un desert care arată bine și are un twist rafinat), iar de la Crocant am luat o prăjitură cu prune și bezea cevaaaa buun de tot!
  • Ana Baking vine cu o tartă de prune în ediție limitată. Are aluat cu făină de migdale și unt proaspăt, peste care stau prunele (dulci-acrișoare, numa’ bune). E o tartă foarte pufoasă și ușor însiropată, exact pe gustul meu,

Prăjituri și plăcinte cu mere

Mărul cu scorțișoară e, probabil, cel mai iconic desert de toamnă. Că preferi să-l găsești într-o tartă franțuzească, într-un ștrudel sau într-o prăjitură simplă de casă, are gustul ăla universal de comfort food.

apple pie waffle de la Bryo Apettite București
Bryo Apettite
choux cu mere si scortisoare si crema de vanilie
Love You Choux
tort de mere cu frișcă, de la Lapterra București
Lapterra
  • Până să ajungem la clasicele plăcinte, hai mai bine să ne oprim la un waffle, ce zici? Nu știu dacă ai mai încercat până acum varianta asta, dar la Bryo Appetite sunt nou intrate în meniu și merită încercate! Alegerea mea: Apple pie waffle: cu waffle făcut de casă, măr caramelizat, sos de caramel, frișcă și înghețată. N-o fi cea mai dietetică variantă, dar sigur e cea mai bună!
  • Lapterra e o cofetărie artizanală care s-a deschis vara aceasta în Amzei. Și aduce gustul Bucovinei în București, prin prăjituri „simple”, dar cu mult bun gust. De la ei mi-am luat un tort de mere cu blat pufos, mere caramelizat și frișcă. A fost foarte bun. Mi-a plăcut. Îmi mai iau.
  • Am zis mai sus de Pain Plaisir și Scovergăria Micăi (deci e clar că sunt printre locurile preferate de unde am comandat). Mai zic doar pe scurt că la Pain Plaisir au și o plăcintă cu mere coapte și zmeură (merge și caldă, și rece). Iar de la Scovergărie îți poți lua Învârtită cu nucă și mere, sau plăcintă clasică (au și o variantă cu mere și pere).
  • Nou intrată în listă e brutăria Companion (e una din cele mai bune din oraș și au și băcănie). de la ei am luat o plăcintă cu mere fără zahăr, făcută cu maia naturală, care mi=a plăcut foarte mult. Nu te leșină de dulce ce e și e aromată fix cât trebuie.
  • Și tot pentru plăcinte îți recomand și Ibrick, Mara Mura (din blat pufos cu sos de tomate!), cofetăria Casandra (au o plăcintă îndulcită cu stevia) și Thalia. Iar dacă ai poftă de ștrudel, poți comanda de la Luca ori de la Casa Doina.
  • Dacă vrei să ieși din zona de plăcinte pentru alte deserturi cu mere, trebuie să încerci choux cu măr și scoțișoară de la Love You Choux. Are o cremă fină cu vanilie, sos gros de caramel, măr și scorțișoară și e presărat cu nucă. E ceva bun de tot! 
  • Știam că la Hanu’ Berarilor au un tort de mere foarte bun, iar când am dat de ei pe delivery și am comandat de mâncare, am profitat să luăm și desertul ăsta gustos.
  • Și pentru că everybody loves Starbucks, nu uita că au în meniu prăjitura vegană cu mere: varianta cu bucățele de fruct (nu măr ras), cu scorțișoară și fulgi de migdale crocante.

Alte deserturi de toamnă pe care le poți încerca

Toamna nu înseamnă doar dovleac, prune și mere. E sezonulul deserturilor cu nuci, crumble-uri cu fructe, prăjituri cu morcovi sau chiar cheesecake-uri reinterpretate cu condimente de sezon. Și, să nu uităm, gutuile parfumate și acrișoare. Din ele ies gemuri grozave, tarte surprinzătoare sau chiar aluaturi umplute, care îți aduc aminte de copilărie.

Uite, de exemplu, la Ikai Coffee găsești un croissant cu ricotta și gem de gutui. Croissantul e fraged, ricotta e fină, iar gemul de gutui aduce aroma aia parfumată, fix cât trebuie de dulce. Îl comanzi cu o cafea bună și, sincer, e genul de desert care îți poate reseta ziua.

Iar la Scoverăgăria Micăi au plăcintă cu gutui și pere.

Și dacă tot vorbim despre deserturi comandate, hai să-ți dăm și un mic inside tip: unele dintre locurile de mai sus au oferte foarte faine în aplicațiile de livrare, cu ajutorul celor de la Qurater. Ei lucrează cu restaurantele pe partea de marketing pe delivery și așa sunt mai vizibile, iau mai multe comenzi și vin cu oferte bune pentru noi. Dacă ai și tu un restaurant (sau te gândești să deschizi unul), un astfel de serviciu externalizat chiar te poate ajuta să crești vânzările.

Extra extra tip: dacă vrei să vezi și alte locuri din București cu deserturi excelente, avem aici o listă întreagă.

Q&A – pe scurt

Ce deserturi de toamnă pot comanda în București?

Cele mai căutate sunt plăcinta cu dovleac, gomboții cu prune și tartele cu mere. Dar găsești și surprize: croissant cu gem de gutui, cheesecake cu dovleac sau crumble cu nuci.

Care sunt cele mai bune plăcinte cu dovleac livrate la domiciliu?

Pain Plaisir are varianta elegantă, Scovergăria Micăi merge pe rețeta clasică de casă, iar dacă vrei ceva rapid și accesibil, ștrudelul de la Luca îți face treaba. Toate sunt disponibile pe platformele de delivery.

Unde găsesc gomboți cu prune pentru livrare?

La Scovergăria Micăi îi găsești în varianta clasică, cu tot ce trebuie. Dacă vrei reinterpretări, poți încerca crumble de prune sau deserturi raw-vegane la Rawdia.

Există deserturi de toamnă pentru vegani sau de post?

Da, și chiar bune. La Rawdia ai tarte raw-vegane cu dovleac, la Scovergăria găsești plăcinte de post cu prune sau mere, iar Starbucks are deserturi vegane cu mere și condimente de sezon.

Este gutuia folosită la deserturi de toamnă?

Da, și încă cum! Din gutui ies gemuri parfumate, tarte sau aluaturi umplute. Uite, la Ikai Coffee găsești

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • cofetării București
  • comfort food
  • deserturi cu gutui
  • deserturi cu nucă
  • deserturi de comandat
  • deserturi la delivery
  • gomboți cu prune
  • patiserii București
  • plăcintă cu dovleac
  • tartă cu mere
Citește și
De unde poți comanda masa de Crăciun. Locuri care aduc acasă gustul sărbătorilor
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • SHOPPING
De unde poți comanda masa de Crăciun. Locuri care aduc acasă gustul sărbătorilor
10 informații interesante și mai puțin știute despre excentricul Chef Gordon Ramsay
Citește articolul
  • DINE IN
10 informații interesante și mai puțin știute despre excentricul Chef Gordon Ramsay
Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
S-a lansat jocul românesc „Te-am pârlit”, de jucat la 49 din 49 de reuniuni cu prietenii
Citește articolul
  • DINE IN
  • NOUTĂȚI
S-a lansat jocul românesc „Te-am pârlit”, de jucat la 49 din 49 de reuniuni cu prietenii
Avem Black Friday în restaurante?
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Avem Black Friday în restaurante?
Dulciuri de Halloween, înfiorător de bune. Trick or treat?
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • SHOPPING
Dulciuri de Halloween, înfiorător de bune. Trick or treat?
Ce este sando, sandvișul japonez care a ajuns în București
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Ce este sando, sandvișul japonez care a ajuns în București
Cei mai buni bagels din București?
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Cei mai buni bagels din București?
Noutăți din meniurile de toamnă ale restaurantelor. Am găsit o grămadă de bunătăți!
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Noutăți din meniurile de toamnă ale restaurantelor. Am găsit o grămadă de bunătăți!
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.