Painea cu maia salbatica de secara si amestec de seminte si tortul cu crema de rosii, blat fara faina din bezea si crema de grau incoltit au castigat marile trofee “Painea Anului 2015” si “Tortul Anului 2015” la Concursurile GastroPan. Va prezentam castigatorii celor 8 categorii ale concursurilor care au atras la Expozitia GastroPan din Targu Mures peste 200 de brutari, cofetari si bucatari talentati din toata tara.
Painea si Tortul Anului – cele mai ravnite premii oferite in cadrul expozitiei GastroPan, au impresionat prin combinatia optima dintre gust, sanatate si traditii reinventate. Marele premiu al sectiunii Cofetarie a revenit firmei Vipp Fashion, cu Tortul Rustic, in timp ce la sectiunea Panificatie trofeul a fost adjudecat companiei Vel Pitar, pentru Painea Low GI.
Tortul Anului 2015 a fost obtinut dintr-o reteta simpla, cu combinatii curajoase de ingrediente perene, sanatoase dar accesibile. Crema de rosii, blatul din bezea fara faina si crema de grau fiert au fost principalele componente care au creat gustul deosebit recompensat de juriu cu marele trofeu.
Painea Anului 2015 este un sortiment care se intoarce la traditii, o combinatie optima intre gust si sanatate. Este o paine cu indice glicemic redus, fara drojdie, obtinuta cu maia salbatica de secara si imbogatita cu un amestec de seminte nutritive.
Castigatorii Concursurilor GastroPan 2015:
SECTIUNEA PANIFICATIE-PATISERIE
Categoria Paine:
- Locul I [Painea Anului 2015] – Ilinca Camelia – Vel Pitar, Ramnicu Valcea
- Locul II – Simac Viorel – Institutul de Bioresurse Alimentare, Bucuresti
- Locul III – Bocskor Rozalia – Primula SRL, Sanmartin
Categoria Creatie Artistica din Aluat de Panificatie:
- Locul I – Berszan Bela – Brutaria Dioszegi, Sfantu Gheorghe
- Locul II – Tokes Tibor – Brutaria Eldi, Agristeu
- Locul III – Mihu Ciprian – Brutaria Frontera
Categoria Patiserie:
- Locul I – Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion
- Locul II – Szabo Zsolt – Brutaria Eldi, Agristeu
- Locul III – Csibi Julianna – Harmopan SA, Miercurea Ciuc
SECTIUNEA COFETARIE
Categoria Tort:
- Locul I [Tortul Anului 2015] – Filip Anamaria Claudia – Vipp Fashion, Barlad
- Locul II – Rapa Alexandru – Fantezia Decor, Satu Mare
- Locul III – Ibrean Adriana – Clarion SRL, Campina
Categoria Creatie Artistica in Pasta de Zahar:
- Locul I – Botea Lidia – Lidy Sweets, Codlea
- Locul II – Dobrescu Daniela – Delice International, Campina
- Locul III – Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion, Barlad
Categoria Creatie Artistica in Isomalt:
- Locul I – Toma Mihaela Gabriela – Clarion SRL, Campina
- Locul II – Dobrescu Daniela – Delice International, Campina
- Locul III – Morar Cornel Constantin – Clarion SRL, Campina
SECTIUNEA GASTRONOMIE
Categoria Platouri Culinare:
- Locul I – Holhos Paul – Restaurant Belvedere, Brasov
- Locul II – Nichifor Alin – Restaurant Belvedere, Brasov
- Locul III – Mihai Marian Ciprian – Whirlpool Romania, Bucuresti
Categoria Sculptura in Legume si Fructe:
- Locul I – Oprisa Marcel – Hotel Continental, Arad
- Locul II – Stiglet Angelica – Autoelys Frasin, Frasin
- Locul III – Manea George – Panda Expres, Constanta
Expozitia GastroPan s-a desfasurat in intervalul 19-21 martie 2015, la Centrul Expo President din Targu Mures. Urmatoarea editie a Concursurilor GastroPan va avea loc in primavara anului 2016, tot la Targu Mures. Detalii pe www.gastropan.ro.
Despre GastroPan:
Peste 21.000 de vizitatori au trecut pragul expozitiei pentru a se conecta la ultimele noutati tehnologice ale pietei, iar majoritatea celor 132 de expozanti din 24 de tari si-au planificat deja sa revina anul viitor cu standuri si mai spatioase.
Capacitatea de a reuni furnizorii de echipamente, ingrediente, ustensile si solutii cu producatorii, operatorii, specialistii si antreprenorii din domeniu a asigurat succesul expozitiei. Vizitatorii au regasit la standuri cele mai noi si eficiente solutii pentru afacerile pe care le desfasoara brutarii, cofetarii, patiserii, restaurante, cafenele, mori, magazine de specialitate, hoteluri, ciocolaterii, gelaterii.
Standurile au afisat mai multa eficienta, inovatie si diversitate
Vizitatorii GastroPan au avut ocazia de a experimenta, testa si degusta o gama variata de solutii, utilaje, tehnologii si ingrediente, unele dintre ele fiind disponibile in premiera pe piata autohtona. Managerii si specialistii din domeniu au descoperit idei de afaceri si solutii pentru eficientizarea activitatilor, pentru reducerea costurilor, pentru cresterea calitatii sau pentru dezvoltarea de produse si servicii noi, adaptate cerintelor actuale de pe piata.
Program dinamic si numeroase demonstratii practice
Anul acesta expozitia GastroPan a fost din nou spatiul inovatiei si al creativitatii, gazduind si mai multe programe demonstrative care au evidentiat utilitatea si eficienta conceptelor si tehnologiilor expuse. Atat la standurile expozantilor, cat si separat, la invitatia organizatorilor, brutari, bucatari, cofetari si cake designeri premiati la olimpic si mondial si-au impartasit talentele cu miile de vizitatori. Sculptura in legume si fructe, modelajul din pasta de zahar, pictura artistica pe suport de zahar si tehnica modelarii zaharului tras, suflat si turnat au fost printre cele mai atractive demonstratii la GastroPan 2015.
Am premiat Painea, Tortul si Inovatiile Anului 2015
Cei mai buni 212 brutari, cofetari si bucatari din toate colturile tarii s-au intrecut la Concursurile GastroPan. Pe langa Painea Anului 2015 si Tortul Anului 2015, au mai fost premiate cele mai bune produse de patiserie, cele mai reusite platouri culinare si cele mai impresionante lucrari artistice din aluat de panificatie, fructe si legume, pasta de zahar sau Isomalt. Aflati rezultatele Concursurilor GastroPan 2015 pe www.gastropan.ro.
GastroPan, in calendarul expozitiilor internationale
Asociatii de specialitate din tara si din mai multe tari europene au fost prezente la GastroPan, expozitie etalon pentru consolidarea industriei de panificatie din Europa de Est. Liderii asociatiilor de profil din Romania, Slovacia si Ungaria, mediati de vicepresedintele Uniunii Internationale a Brutarilor si Cofetarilor (UIBC) au purtat discutii in cadrul expozitiei despre modalitati de colaborare si despre promovarea produselor autohtone pe pietele UE.
(comunicat de presa)