Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > @Acasă > În Bucătărie > Opt mirodenii orientale și la ce se folosește fiecare
  • În Bucătărie

Opt mirodenii orientale și la ce se folosește fiecare

  • Autor : Laura Bogaciu
  • Data publicare : 17 noiembrie, 2022
  • Data modificare : 7 martie, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Ce face ca mâncarea orientală să fie atât de apreciată dacă din aceleași multe ingrediente se fac atâtea alte preparate în lume? Răspunsul este ușor de ghicit: mirodeniile. Ele sunt secretul. Este și motivul pentru care din călătoriile mele mă întorc nu cu magneți, ci cu mirodenii. Uite opt astfel de mirodenii orientale pe care să le folosești în bucătărie (și în ce tip de mâncare să le integrezi pe fiecare).

Îți spuneam că, de fiecare data când plec în vacanță, mă întorc acasă și cu o mulțime de mirodenii. Chiar dacă unele dintre ele le găsesc și în țară, îți garantez că nu-s același lucru cu cele aduse din patriile lor. Și fără să fie vorba de Orient, ultimul exemplu este de anul acesta, când oregano uscat adus din Grecia este cu mult, mult mai aromat decât cel pe care îl cumpăr din supermarket. 

Mirodenii orientale care vor da mâncării o aromă deosebită

Dar să ne întoarcem în fascinantul Orient, să aducem aici câteva dintre cele mai populare mirodenii și să vedem la ce folosește fiecare dintre ele și în ce mâncăruri se potrivesc cel mai bine.

#1. Chimen

Important condiment al bucătăriei din Orientul Mijlociu și India, chimenul poate fi folosit pentru a aromatiza majoritatea preparatelor din carne, fiind bun și la unele specii de pește. De asemenea, are succes și în mâncărurile de linte și leguminoase, în general. Pentru a-i scoate în evidență aroma este de preferat să fie copt într-o tigaie (fără ulei!) înainte de a fi adăugat în preparat. Chimenului „îi stă bine” în chilli con carne, în marinata pentru carnea de pui, în orez și cous cous, în sosul curry și în general în sosurile picante. Pune-l în salatele picante, în falafel, la aromatizarea cărnii de miel, în aluatul de pâine sau în omleta cu brânză (măcinat fin). Se potrivește foarte bine cu dovleceii și vinetele. Mai este folosit pentru a aromatiza anumite brânzeturi și rămâne un ingredient de bază pentru lichiorul rusesc Kummel.

seminte de chimen imprastiate pe fundal alb, una din mirodenii orientale
Chimenul a fost folosit de-a lungul timpului pentru tratarea mai multor afecțiuni digestive.

#2. Curry

Este unul dintre condimentele mele preferate, dar cui îi pasă ce-mi place mie?! Deși există și o plantă cu acest nume, intens folosită în India, curry pe care îl știm noi este de fapt un amestec de condimente. Pot fi de la 5-6 condimente până la vreo 30, așa încât curry poate fi mai picant sau mai puțin picant. Se folosește la orez, quinoa, orz, hrișcă sau grâu bulgur, dar și la cous cous, fasole, linte ori cartofi sau carne de pui și creveți.

2 boluri de lemn, mai mare si mai mic, ple cu varf cu curry, langa o gramajoara de curry, asezate pe o masa si fotografiate pe fundal intunecat
Curry-ul indian este denumit garam masala, un amestec specific bucătăriei indiene.

#3. Cardamom

Este una din acele mirodenii orientale favorite ale bucătăriilor din Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Scandinavia. În funcție de specie, cardamomul poate avea o aromă ierboasă, citrică și ușor dulce (potrivită în egală măsură în mâncăruri dulci și sărate). Sau una asemănătoare mentolului (folosit în mâncărurile sărate). Se potrivește bine cu carnea de pasăre, carnea roșie, lintea, portocalele, orezul și alte condimente calde (cum ar fi nucșoara și scorțișoara). Este ideal în curry, ceaiuri, produse de patiserie și în cârnați. Trebuie însă adăugat treptat, pentru că aroma sa puternică o poate copleși pe cea a celorlalte ingrediente.

pastai de cardamom verde, puse gramajoara si fotografiate pe funal alb - unul din mirodenii orientale.
Există mai multe tipuri de cardamom: negru, verde și alb.

#4. Coriandru

Numit și pătrunjel chinezesc, coriandrul are o aromă proaspătă și lemnoasă. Merge de minune în combinație cu avocado, broccoli, conopidă, porumb, topinambur (nap porcesc), cartofi dulci, napi și dovlecei. Poate ți se pare ciudat, dar coriandru „interacționează” foarte bine și cu fructele. Ca de exemplu cu fructul dragonului, smochine, mango, portocală, papaya, ananas, pepene roșu sau căpșuni, Dintre cărnuri, folosește-l la carnea de vită, vițel, porc, pui și pește. Și nu te feri să încerci combinația de coriandru și mozzarella, sau chiar și coriandru cu miere. Frunzele proaspete pot fi folosite în salate, tăiate grosier, sau ca ingredient în dressinguri, după ce sunt bine zdrobite.

bol transparent plin cu semințe de coriandru, pe fundal de lemn
De la coriandru se folosesc atâr frunzele, cât și semințele, și au arome diferite.

#5. Turmeric

Nu putem vorbi de mirodenii orientale fără să menționăm turmericul. Este un condiment cu un gust ușor amărui și ușor piperat, având un miros puternic aromat, asemănător cu cel al ghimbirului. (Turmericul este unul dintre ingredientele din amestecul de curry.) Este folosit de obicei în stare proaspătă, însă poate fi și murat, precum ghimbirul. De asemenea, turmericul este un colorant alimentar ideal, fiind utilizat adesea pentru a da culoare lactatelor, chipsurilor și muștarului. Cu el poate fi preparat turmeric latte și îl poți adăuga în smoothie-uri, în omletă sau în brioșe, în hummus, în salata de ton, în orez și la legumele trase la tigaie. Ca dressing pentru salate, se poate adăuga în amestecul de ulei de măsline și oțet de mere, în care se mai pune sare, piper și, opțional, muștar Dijon. Dacă dorești un dressing dulceag, mai poți pune miere sau sirop de arțar.

pudră de turmeric, una din mirodenii orientale, fotografiat in bol de lemn pe langa care sunt imprastiate bucati de radacina de turmeric, pe fundal de lemn
Turmericul este o specie de curcuma și i se mai spune și „șofran indian”.

#6. Șofran

Probabil ai mai auzit că este cel mai scump condiment din lume. Se regăsește în mâncărurile Orientului Mijlociu, a celor nord-africane dar și mediteraneene, și poate costa între 5.000 și 10.000 de dolari kilogramul. Din fericire, este nevoie de cantități foarte mici din condimentul galben cu gust amețitor, pentru a da viață unui preparat. Iar asta atât ca aromă, cât și culoare. Este greu de descris ce gust are șofranul, pentru că nu seamănă cu niciun altul. Ai putea zice că ușor afumat, floral sau de pământ, însă, oricum, dulceag. În ciuda acestei complexități, șofranul se potrivește remarcabil de bine cu o mare varietate de alte alimente, de la orez și paste, la legume și carne. Și chiar și la deserturi. În copilărie îmi amintesc că bunicul meu, cofetar de meserie, punea un vârf de cuțit de șofran în aluatul de cozonac, care căpăta astfel o culoare galbenă spectaculoasă.

sofranin farfurie adanca, gri, fotografiat pe fundal negru - una din mirodenii orientale cele mai scumpe
Pentru doar un kilogram de condiment trebuie recoltate între 130.000 și 250.000 de flori, din care se rețin numai stigmatele.

#7. Sumac

Adunând în el parcă toate aromele Orientului la un loc, sumacul a fost adoptat cu drag de bucătari ai unor celebre restaurante din lumea întreagă. Pe lângă aroma sa predominant citrică, sumacul este și un potențiator de gust, ca și sarea. Asta înseamnă că scoate în evidență aromele care există deja într-un fel de mâncare. Este absolut minunat presărat pe brânza feta stropită cu ulei de măsline, pe hummus sau baba ganoush, pe pui sau pește prăjit, pe popcorn, porumb copt, varză de Bruxelles sau fasole. Mai poate fi folosit într-o „marinată uscată” (deci care să nu conțină ulei și suc de lămâie), atunci când nu vrei ca acidul să acționeze asupra cărnii – cum ar fi în cazul peștelui.

close up cu o lingura de lemn plina cu sumac
Sumacul este folosit în special în bucătăria turcească.

#8. Za’atar

Adaugă în raftul tău cu mirodenii orientale și Za’atar. Este denumirea arabă pentru cimbrul sălbatic, dar și a unui amestec de condimente din care mai fac parte oregano, semințele de susan prăjite și sarea. În funcție de preferințe sau de zona în care este preparat acest amestec, se mai pot adăuga coriandru, anason, fenicul, semințe de floarea soarelui și nuci. Este mirodenia perfectă pentru hummus, fasole frecată sau iahnie, pentru cremele de brânză sau salata de vinete. Dacă vrei să îi simți întreg gustul și parfumul, încearcă să presari Za’atar pe o lipie (sau felie de pâine) pe care pur și simplu doar ai uns-o cu ulei de măsline. Absolut delicios!

close up cu un bol plin cu amestec de condimente zaatar, una din mirodenii orientale
Za’atar este un condiment care, amestecat cu puțin ulei de măsline, este perfect pentru preparate din carne, pâine, iaurt, mâncăruri din legume și ouă.

Ți-am făcut poftă de mâncare cu mirodenii orientale? Rezervă o masă prin Restograf și mergi în oraș pentru a savura o cină la unul dintre restaurantele cu specific arăbesc, oriental sau libanez. Iar dacă vrei să descoperi și alte condimente din bucătăria arabă, aruncă un ochi și pe acest articol.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucataria orientala
  • cardamom
  • condimente arabesti
  • condimente deosebite
  • condimente orientale
  • curry
  • la ce folosesti condimente orientale
  • la ce folosesti turmeric
  • la ce se foloseste cardamom
  • la ce se foloseste curry
  • la ce se pune coriandru
  • mirodeni din bucataria araba
  • mirodenii orientale
  • zaatar
Citește și
Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
Care-i treaba cu butter boards? Cum se fac și de ce sunt peste tot?
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tendințe
Care-i treaba cu butter boards? Cum se fac și de ce sunt peste tot?
Biscuiții preferați ai lu’ Moșu’. Provocarea de la miezul nopții
Citește articolul
  • Fun
  • În Bucătărie
Biscuiții preferați ai lu’ Moșu’. Provocarea de la miezul nopții
Condimente și mirodenii de Crăciun: care și cum se folosesc cel mai des
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
Condimente și mirodenii de Crăciun: care și cum se folosesc cel mai des
20 de tipuri diferite de făină și cum să le folosești
Citește articolul
  • În Bucătărie
20 de tipuri diferite de făină și cum să le folosești
17 dintre cele mai populare sosuri din lume și la ce se potrivesc
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
17 dintre cele mai populare sosuri din lume și la ce se potrivesc
20 dintre cele mai faimoase tipuri de brânză
Citește articolul
  • În Bucătărie
20 dintre cele mai faimoase tipuri de brânză
Secretele unei tarte reușite. Cum să faci cel mai bun aluat fraged
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
Secretele unei tarte reușite. Cum să faci cel mai bun aluat fraged
Back to basics: cum să pui conserve pentru iarnă (+ 7 rețete pentru începători)
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
Back to basics: cum să pui conserve pentru iarnă (+ 7 rețete pentru începători)
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ