In data de 19 iulie, la conferinta de presa care va avea loc la sediul Federatiei Bucatarilor din Romania, se va face cunoscuta Echipa de Bucatari a Romaniei, care ne va reprezenta tara la una dintre cele mai importante competitii gastronomice, IKA 2012.
Cu ocazia acestei intalniri se da startul antrenamentelor si demonstratiilor culinare ale bucatarilor Echipei Nationale si Echipei Regionale Bucuresti – FBR. Urmatorul antrenament se va desfasura la Constanta, in perioada 21 – 23 Septembrie 2012, cu ocazia concursului international pentru elevi “Trofeul Balada Nej” – “Bucatar European – Gust traditional”.
La editia cu numarul XXIII a Olimpiadei de Gastronomie, care se va desfasura in perioada, 6-9 octombrie 2012, la MESSE ERFURT, competitie care se organizeaza o data la patru ani in Germania, bucatarii Echipei Nationale a Romaniei si Echipa Regionala Bucuresti – Federatia Bucatarilor din Romania, vor reprezenta tara noastra.
Echipa Nationala a Bucatarilor din Romania este compusa din:
1. Ioan FLORESCU – Capitan de echipa
2. Cornelia GHIŞOI – Bucatar
3. Orlando Laurentiu ZAHARIA – Bucatar
4. Mihai NEACŞU – Bucatar
5. Samuel RUS – Bucatar
6. Carmela DRAGOMIR – Cofetar
7. Gabriela BERECHET – Presedinte FBR si Managerul echipei
Peste 1.600 de profesionisti, bucatari si cofetari, din peste 50 de tari, peste 300 de participanti individuali si mai bine de 350 de reprezentanti media isi dau intalnire la cea mai prestigioasa competitie culinara, Olimpiada de Gastronomie! Competitia se va desfasura intr-un spatiu expozitional de 46.150 mp.
Despre membrii Echipei Romaniei:
Ioan FLORESCU – Capitan de echipa; Multiplu campion national si international, a III-a Olimpiada de Gastronomie la care participa, Bucatar Şef la Hotel Belvedere Brasov, Castigatorul finalei Arena Bucatarilor Selgros, 2011, Finalist al competitiei bucatarilor MetroChef, 2011, Castigator al semifinalei regionale MetroChef Brasov, 2012.
Cornelia GHIŞOI – Bucatar; Multipla campioana nationala si internationala, a reprezentat Romania la prima editia a concursului “One World in a Plate”. Bucatar Şef la Aro-Palace Hotel Brasov *****; Membra a Echipei Nationale la alte 2 editii ale Olimpiadei si a echipei nationale pentru Campionatul Mondial; Singura femeie bucatar din Romania membru al juriului WACS – Categoria de jurizare B.
Orlando Laurentiu ZAHARIA – Bucatar; Castigatorul editiei a II-a a Trofeului Bucatarul de Aur al Bucurestiului, 2010; Castigatorul Regionalei Craiova a competitiei MetroChef 2012; Bucatar Şef.
Mihai NEACŞU – Bucatar; Castigatorul regionalei MetroChef Iasi, 2012; Bucatar Şef la restaurantul David’s din Bacau.
Samuel RUS – Bucatar; Bucatar Şef – patron Restaurantul ”To Chefs” din Oradea; Participant la competitii culinare din tara.
Carmela DRAGOMIR – Cofetar; Membru in lotul olimpic, IKA 2008; Medaliata cu Aur si Argint la Campionatul Mondial, Luxembourg 2010, individual; Medaliata cu Bronz la Echipa Regionala ASPROGAST-Romania, Luxembourg 2010; Multipla campioana nationala si internationala la competitiile de profil din Turcia, Cipru, Erfurt, Luxembourg.
Gabriela BERECHET – Team Manager; Presedintele Federatiei Bucatarilor din Romania; Membru al juriului MetroChef; Team managerul echipelor medaliate cu Bronz in Malta, Cipru, Campionatul Mondial din Luxembourg 2010; Reprezentantul Woman in WACS pentru Europa-Centrala.
Regulamentul pentru Echipa Nationala:
Clasa R – Restaurantul Natiunilor
Pregatirea unui meniu de 3 servicii pentru 110 persoane, la un cost de maximum 9 euro/meniu (cina)
Meniul se pregateste in 5 ore si se serveste in 2 ore;
Capitanul de echipa asista toate preparatele.
Clasa Arta Culinara – Bufet rece – categoriile A, B si C.
Echipa Nationala de Juniori – IKA 2012
Silviu SCORNEA – teamchef
Dragos BERCEA – bucatar ”Cabana Vanatorilor” Predeal
George BACIU – bucatar, Grand Hotel Continental, Bucuresti
Iulian CHIVU – bucatar, Grand Hotel Continental, Bucuresti
Stefan Raul MIHALYCSEK – bucatar, Restaurantul Palazzo din Oradea
Viorica BEȘLEAGĂ – cofetar, SC DELICE INTERNATIONAL SRL, Campina, Prahova
Tematica:
Clasa R – Restaurantul Natiunilor
Pregatirea unui meniu de 2 servicii pentru 90 persoane, la un cost de maximum 7 euro/meniu (dejun)
Meniul se pregateste in 5 ore si se serveste in 2 ore;
Capitanul de echipa asista toate preparatele.
Clasa Arta Culinara – Bufet rece – categoriile A, B si C.
Echipa Regionala Bucuresti – FBR
Henrik SEBOK – Capitan de echipa. Celebritatea profesionala a lui Henrik Sebok depaseste granitele competitionale interne si internationale; Executive Chef Howard Johnson Grand Plaza Bucharest – Restaurant AVALON, Henrik Sebok este medaliat cu Bronz la Campionatul Mondial Luxembourg 2010, clasa individual.
Daniel STOENESCU – Bucatar, singurul roman la SIRHA, LYON 2011, Executive Chef HoReCa Expert – Restaurant La Fattoria.
Eugen GROSU – Bucatar, Bucatarul de aur al Bucurestiului, 2011, restaurant ”Casa Doina – La Sosea”, Bucuresti
Razvan ALEXANDRU – Bucatar, tanar si talentat discipol a lui Ferran Adria, Executive Corporate Chef City Grill
Adriana IBREAN – Cofetarul de la SIRHA LYON 2011, SC DELICE INTERNATIONAL SRL
Invitati speciali la prezentarea echipei nationale de seniori, juniori si a echipei regionale a Bucurestiului – dl. Stefan BERCEA – Presedinte ANBCT-Romania, dl.. Dumitru BURTEA – presedinte onorific ANBCT-Romania, membru de onoare WACS (World Association of Chefs Societies), Presedinte Euro-Toque Romania, dl. Niculae NEJLOVEANU – presedinte ASPROGAST-Romania, membru afiliat WACS din 2010.
Obiectivul Echipei Romaniei este acela de a deschide oportunitati tinerelor generatii de bucatari in competitiile internationale, consolidarea unui grup de traineri ai echipei nationale pentru seniori si pentru juniori, castigarea unei medalii de argint si promovarea valorilor gastronomiei romanesti.
Pentru detalii:
office@fbro.ro , Persoana de contact: Gabriela Berechet – presedinte FBR.