Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Olimpiada de Gastronomie, IKA 2012
  • Arhivă articole

Olimpiada de Gastronomie, IKA 2012

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 13 iulie, 2012
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

In data de 19 iulie, la conferinta de presa care va avea loc la sediul Federatiei Bucatarilor din Romania, se va face cunoscuta Echipa de Bucatari a Romaniei, care ne va reprezenta tara la una dintre cele mai importante competitii gastronomice, IKA 2012.

Cu ocazia acestei intalniri se da startul antrenamentelor si demonstratiilor culinare ale bucatarilor Echipei Nationale si Echipei Regionale Bucuresti – FBR. Urmatorul antrenament se va desfasura la Constanta, in perioada 21 – 23 Septembrie 2012, cu ocazia concursului international pentru elevi “Trofeul Balada Nej” – “Bucatar European – Gust traditional”.

La editia cu numarul XXIII a Olimpiadei de Gastronomie, care se va desfasura in perioada, 6-9 octombrie 2012, la MESSE ERFURT, competitie care se organizeaza o data la patru ani in Germania, bucatarii Echipei Nationale a Romaniei si Echipa Regionala Bucuresti – Federatia Bucatarilor din Romania, vor reprezenta tara noastra.

Echipa Nationala a Bucatarilor din Romania este compusa din:

1. Ioan FLORESCU – Capitan de echipa
2. Cornelia GHIŞOI – Bucatar
3. Orlando Laurentiu ZAHARIA – Bucatar
4. Mihai NEACŞU – Bucatar
5. Samuel RUS – Bucatar
6. Carmela DRAGOMIR – Cofetar
7. Gabriela BERECHET – Presedinte FBR si Managerul echipei

Peste 1.600 de profesionisti, bucatari si cofetari, din peste 50 de tari, peste 300 de participanti individuali si mai bine de 350 de reprezentanti media isi dau intalnire la cea mai prestigioasa competitie culinara, Olimpiada de Gastronomie! Competitia se va desfasura intr-un spatiu expozitional de 46.150 mp.

Despre membrii Echipei Romaniei:

Ioan FLORESCU – Capitan de echipa; Multiplu campion national si international, a III-a Olimpiada de Gastronomie la care participa, Bucatar Şef la Hotel Belvedere Brasov, Castigatorul finalei Arena Bucatarilor Selgros, 2011, Finalist al competitiei bucatarilor MetroChef, 2011, Castigator al semifinalei regionale MetroChef Brasov, 2012.
Cornelia GHIŞOI – Bucatar; Multipla campioana nationala si internationala, a reprezentat Romania la prima editia a concursului “One World in a Plate”. Bucatar Şef la Aro-Palace Hotel Brasov *****; Membra a Echipei Nationale la alte 2 editii ale Olimpiadei si a echipei nationale pentru Campionatul Mondial; Singura femeie bucatar din Romania membru al juriului WACS – Categoria de jurizare B.
Orlando Laurentiu ZAHARIA – Bucatar; Castigatorul editiei a II-a a Trofeului Bucatarul de Aur al Bucurestiului, 2010; Castigatorul Regionalei Craiova a competitiei MetroChef 2012; Bucatar Şef.
Mihai NEACŞU – Bucatar; Castigatorul regionalei MetroChef Iasi, 2012; Bucatar Şef la restaurantul David’s din Bacau.
Samuel RUS – Bucatar; Bucatar Şef – patron  Restaurantul ”To Chefs” din Oradea; Participant la competitii culinare din tara.
Carmela DRAGOMIR – Cofetar; Membru in lotul olimpic, IKA 2008; Medaliata cu Aur si Argint la Campionatul Mondial, Luxembourg 2010, individual; Medaliata cu Bronz la Echipa Regionala ASPROGAST-Romania, Luxembourg 2010; Multipla campioana nationala si internationala la competitiile de profil din Turcia, Cipru, Erfurt, Luxembourg.
Gabriela BERECHET – Team Manager; Presedintele Federatiei Bucatarilor din Romania; Membru al juriului MetroChef; Team managerul echipelor medaliate cu Bronz in Malta, Cipru, Campionatul Mondial din Luxembourg 2010; Reprezentantul Woman in WACS pentru Europa-Centrala.

Regulamentul pentru Echipa Nationala:

Clasa R – Restaurantul Natiunilor

Pregatirea unui meniu de 3 servicii pentru 110 persoane, la un cost de maximum 9 euro/meniu (cina)
Meniul se pregateste in 5 ore si se serveste in 2 ore;
Capitanul de echipa asista toate preparatele.

Clasa Arta Culinara – Bufet rece – categoriile A, B si C.

Echipa Nationala de Juniori – IKA 2012

Silviu SCORNEA – teamchef
Dragos BERCEA – bucatar ”Cabana Vanatorilor” Predeal
George BACIU – bucatar, Grand Hotel Continental, Bucuresti
Iulian CHIVU – bucatar, Grand Hotel Continental, Bucuresti
Stefan  Raul MIHALYCSEK – bucatar, Restaurantul Palazzo din Oradea
Viorica BEȘLEAGĂ – cofetar, SC DELICE INTERNATIONAL SRL, Campina, Prahova

Tematica:

Clasa R – Restaurantul Natiunilor

Pregatirea unui meniu de 2 servicii pentru 90 persoane, la un cost de maximum 7 euro/meniu (dejun)
Meniul se pregateste in 5 ore si se serveste in 2 ore;
Capitanul de echipa asista toate preparatele.

Clasa Arta Culinara – Bufet rece – categoriile A, B si C.

Echipa Regionala Bucuresti – FBR

Henrik SEBOK – Capitan de echipa. Celebritatea profesionala a lui Henrik Sebok depaseste granitele competitionale interne si internationale; Executive Chef Howard Johnson Grand Plaza Bucharest – Restaurant AVALON, Henrik Sebok este medaliat cu Bronz la Campionatul Mondial Luxembourg 2010, clasa individual.
Daniel STOENESCU – Bucatar, singurul roman la SIRHA, LYON 2011, Executive Chef HoReCa Expert – Restaurant La Fattoria.
Eugen GROSU – Bucatar, Bucatarul de aur al Bucurestiului, 2011, restaurant ”Casa Doina – La Sosea”, Bucuresti
Razvan ALEXANDRU – Bucatar, tanar si talentat discipol a lui Ferran Adria, Executive Corporate Chef City Grill
Adriana IBREAN – Cofetarul de la SIRHA LYON 2011, SC DELICE INTERNATIONAL SRL

Invitati speciali la prezentarea echipei nationale de seniori, juniori si a echipei regionale a Bucurestiului – dl. Stefan BERCEA – Presedinte ANBCT-Romania, dl.. Dumitru BURTEA – presedinte onorific ANBCT-Romania, membru de onoare WACS (World Association of Chefs Societies), Presedinte Euro-Toque Romania, dl. Niculae NEJLOVEANU – presedinte ASPROGAST-Romania, membru afiliat WACS din 2010.

Obiectivul Echipei Romaniei este acela de a deschide oportunitati tinerelor generatii de bucatari in competitiile internationale, consolidarea unui grup de traineri ai echipei nationale pentru seniori si pentru juniori, castigarea unei medalii de argint si promovarea valorilor gastronomiei romanesti.

Pentru detalii:

office@fbro.ro , Persoana de contact: Gabriela Berechet – presedinte FBR.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.