E sezonul acela in care oamenii incep sa se gandeasca ce sa faca in noaptea de Revelion. Pentru cei care raman in Bucuresti, am aruncat un ochi sa vedem ce petreceri si ce meniuri au pregatit restaurantele din oras. Speram ca aceasta lista sa va ajute daca inca nu ati luat o decizie legata de noaptea aia dintre ani. Asadar, mai jos va oferim o lista cu ofertele de revelion de la restaurantele din Bucuresti.
Beraria H va propune sa petreceti alaturi de Horia Brenciu, Julie Mayaya si Zuralia Orchestra, iar de spectacolul culinar se va ocupa Chef Catalin Scarlatescu. El a pregatit urmatorul meniu de sarbatoare: curcani umpluti, rate prajite, purcei vietnamezi la protap, prepelite fripte, pesti nenumarati, antreuri si deserturi fel de fel, salate daca tii la silueta. Peste 50 de mancaruri care mai de care, disponibile oricand pe toata durata evenimentului.
Preturi:
– intre 419 si 619/ persoana in functie de zona, preturi reduse pana pe 5 Decembrie, urmand sa se schimbe dupa aceasta data. Copiii de pana in 12 ani beneficiaza de 200 lei discount, loc la masa si meniu complet.
Toate zonele beneficiaza de acces la ringul de dans central si de toate mancarurile si bauturile din meniu.
Contravaloarea poate fi achitata in 2 transe: 200 lei avans pentru rezervarea locului si restul sumei pana la 15 Decembrie.
Meniu open bufet, all you can eat (21:00-07:00), marca Chef Catalin Scarlatescu & Meniu open bar, all you can drink (20:30-07:00).
Restaurantul care a adus spiritul Transilvaniei in Bucuresti a pregatit un program artistic de revelion cu trupa D-LEMA, dar si cu un taraf si galagie-n farfurie.
De partea artistica se va ocupa D-LEMA Band, cantece moderne si coveruri, cantece romanesti ardelenesti si din toate zonele tarii, cantece de petrecere LIVE, iar Dj-ul selectat de ei va intregi petrecerea cu multa muzica de dans. Pentru o atmosfera perfecta de petrecere, Taraful Bucuresti va ramane alaturi de dvs pana dimineata. Cu alte cuvinte conceptul de “traditie reinventata” la The Old Sibiu nu se dezminte nici la noaptea dintre ani.
Meniul suna cam asa:
GUSTARE RECE:
Piept de rata afumat cu ananas; Frigaruie de creveti cu sos de mango; Prosciutto cu salata ruccola; Bocconcini cu sos pesto; Role de somon fume cu kiwi; Rosii cherry cu parmezan; Foie gras cu dulceata de ceapa; Rulada din muschi de vita cu branzeturi fine; Terina de curcan.
PESTE:
File de ton rosu cu piure de dovlecel si cartof copt + Salata verde cu lamaie
FEL DE BAZA:
Muschi de vita Cumberland cu garnitura de broccoli si baby carrot sote
TORT SUMEGYI – Specialitate ardeleneasca cu ciocolata si foi de bezea
PLATOU CU BRANZETURI SI FRUCTE USCATE
Meniul de bar care include vin, racoritoare, cafea, apa si spirtoase.
Pret:
399 lei/ persoana; jumatata din suma pentru copii
Hanu’ Berarilor deschide Casa Soare in noaptea de Revelion si invita boieri si conite la palat sa recreeze atmosfera eleganta a Bucurestiului de odinioara. Dress code-ul trebuie sa respecte linia elegantei interbelice.
De programul artistic se vor ocupa urmatorii: Salon: Valentin Albeșteanu, DJ Adrian, Contessina – Dansuri Cabaret, Contessina – Dansuri Latino, Altița – Obiceiuri la români; Oranjerie: Valentin Albeșteanu, DJ Adrian, Contessina – Dansuri Latino, Altița – Obiceiuri la români.
Meniul suna cam asa:
Mezelicuri festive: Rosii cherry servite cu pasta de branza, Rulada de pui, Tartine cu mix de icre, Piept de rata afumat in casa, File de somon Gravlax, Terina din carne cu legume, Masline Kalamata, Rulada din sunca si cascaval, Prosciutto crudo cu pepene galben si mascarpone, Piftie de curcan servita cu hrean, Branza Camembert.
Sarmale cu fast: Sarmale de gasca invelite in foi de vita, servite cu mamaliguta fiarta in lapte.
Friptura nobila: Antricot de vitel cu sos de vin, servit cu broccoli, cartof copt si morcov.
Duet de peste cu legume: Butterfish cu sos de lamaie, servit cu sfecla rosie, varza de Bruxelles si zucchini.
Dulceturi domnesti: Tort cu mousse de ciocolata amaruie, fructe de padure si praline noisette.
Licori elegante.
Pret: 490 lei/ persoana; 10% discount pentru grupuri mai mari de 15 persoane, discount 50% pentru copiii sub 12 ani.
Si la Pescarus, restaurantul din Herastrau de langa lac, se incinge mare petrecere de Revelion.
Programul pentru noaptea dintre ani se anunta asa:
21:00 Invitatii vor fi intampinati cu vin spumant Rhein si selectie de tartine cu somon, icre de pastrav, branza Brie
21:00 – 21:45 Pescarus Band – Cafe concert
22:00 – 23:00 Dansuri populare grecesti, dansuri bavareze si dansuri tiganesti cu grupul Rapsodia Carpatilor si Taraful Gabi Stoica
23:00 – 23:45 Pescarus Band – muzica internationala
00:00 – 00:30 Foc de artificii si vin spumant
00:30 – 01:15 Colinde traditionale si obiceiuri in noaptea dintre ani cu grupul Rapsodia Carpatilor
01:15 – 02:00 Pescarus Band
02:00 – 5:00 Taraful Gabi Stoica
APERITIV:
Piept de rata afumat cu dulceata de afine, Muschi de vita afumat in crusta de ierburi cu rucola; Drob de peste cu sos de iaurt cu menta, Somon Gravlax, Branzeturi fine: Emmentaler, Cedar, Branza nobila cu mucegai; Muschiulet de porc in crusta de piper rosu; Rosie cu salata de creveti; Rulou de dovlecel cu rosii uscate.
PESTE:
Rulou din file de chefal cu creveti, sos veloute si icre de pastrav alaturi de broccoli, conopida saute si morcovi glace
STEAK:
Muschi de vitel Olanda cu sos de ciuperci atent culese din padure servit cu cartof copt, rosii cherry la grill si sfecla cu hrean
DESERT:
Tort de ciocolata fina
OPEN BAR.
Pret: 490 lei/ persoana; 10% discount pentru grupuri mai mari de 15 persoane, discount 50% pentru copiii sub 10 ani.
La Hanu’ lui Manuc nu e o petrecere oarecare, e un adevarat zaiafet ca pe vremuri, asa cum li se spunea pe turceste petrecerilor din anii lui Manuc. Pentru zaiafetul de Revelion, la Hanu’ lui Manuc va asteapta:
PROGRAM ARTISTIC:
21:00 Invitatii vor fi intampinati cu sampanie si Recital de pian si vioara cu Duo Strings Café
21:45 Program DJ
00:00 Sarbatorim cu sampanie si confetti Noul An
1:00 Muzica live cu Bedda Band
3:00 – 5:00 Program DJ
PROGRAM ARTISTIC – CRAMA MANUC:
21:00 Invitatii vor fi intampinati cu sampanie
21:00 Recital Café Concert – Taraful Hanu’ lui Manuc
21:50 Program DJ
23:00 Muzica de petrecere, muzica romaneasca cu Taraful Hanu’ lui Manuc
00:00 Sarbatorim cu sampanie si confetti Noul An
00:15 Muzica de petrecere, muzica romaneasca cu Taraful Hanu’ lui Manuc
1:00 Dansuri si obiceiuri romanesti cu ansamblul Rapsodia Carpatilor
1:30 – 5:00 Petrecerea continua cu Taraful Hanu’ lui Manuc
GUSTARI:
Roastbeef cu parfum de Grenadine si piper de Cayenne; Mousse de foie gras servit cu dulceata de fructe de padure;
Salata de caracatita servita cu nuca de cocos, grapefruit si otet de zmeura; Branzeturi asortate cu arome de
Provence invelite in alge marine; Stiketti Capresse cu baby mozzarella de bivolita, rosii cherry si busuioc proaspat;
Carpaccio de ton rosu in crusta de mac; Pastrama de rata servita cu salata de valeriana.
PESTE:
Chefal in crusta de parmezan servit cu strudel de cartofi dulci
FRIPTURA:
Marbre din antricot de vitel de Olanda mapat cu sos de vin si hribi de padure servit cu orez prajit cu fructe confiate
DESERT:
Tort de ciocolata fina
OPEN BAR.
Pret: 490 lei/ persoana; 10% discount pentru grupuri mai mari de 15 persoane, discount 50% pentru copiii sub 12 ani.
Faimosul restaurant Caru’ cu Bere nu avea cum sa nu organizeze ceva in noaptea de Revelion. Astfel, in restaurantul devenit deja o adevarata atractie turistica, pe 31 decembrie se pregateste un bal vienez cu Orchestra Wiener Walzer.
21:00 – Invitatii vor fi intampinati cu vin spumant si selectie de tartine cu somon, icre de pastrav, branza Brie
21:30 – 22:10 – Orchestra Wiener Walzer
22:10 – 22:40 – Dansuri de societate cu grupul Contesina, pe melodii interpretate de Orchestra Wiener Walzer
22:40 – 23:10 – Orchestra Wiener Walzer
23:10 – 23:45 – Program DJ
00:00 – Foc de articii si vin spumant servit in strada
00:15 – 00:45 – Dansuri – Tango Argentinian cu Grupul Contesina
1:15 – 1:35 – Colinde traditionale si obiceiuri in noaptea de Revelion
1:15 – 5:00 – Program DJ
Meniu de Revelion:
• terina de pui, terina de carne de porc, vitel si curcan, piept de rata afumat cu salata rucola si dulceata de afine, muschi de vaca afumat in crusta de ierburi, mousse de ton, tartar de somon, oua de prepelita cu caviar, rosii cherry umplute cu pasta de branza, branzeturi ne frantuzesti cu nuca si struguri, rulada de cascaval si sunca Praga
Foie Gras de rata servit cu dulceata de ceapa si paine toast
File de lup de mare cu sos de unt si lamaie servit cu orez salbatic
Muschi de vitel in sos brun, cu garnitura de morcov, broccoli, rosie coapta si mix de salata
Tort caramel
Open bar.
Pret: 490 lei/ persoana; 10% discount pentru grupuri mai mari de 15 persoane, discount 50% pentru copiii sub 10 ani.
Si la Red Angus Steakhouse se pregateste o sarbatoare, una mai discreta si mai intima. De programul artistic se va ocupa o trupa, zic ei ca cea mai buna, de blues live, in interpretarea lui Brent Melancon. Mai pregatesc tombole si un meniu special, friptura suculenta si frageda cu care ne-au obisnuit, dar si cateva specialitati pentru noaptea de Revelion.
Meniu Ceremony:
Amuse bouche
Tartar de vita cu ulei de trufe, sos bearnaise, parmezan amturat si paine la gratar
Sorbetto
Somon pave a la plancha, piure de cartofi cu piper alb si parmezan gratinat, sos cremos pe baza de mustar Dijon
Muschi de vita royal cu foie gras rumenit, ciuperci la cuptor si sparanghel, sos Bordelaise
Cheesecake cu blat de biscuiti si capsuni
Pret: 480 lei/ persoana
Meniu Gala:
Amuse bouche
Tartar de vita cu ulei de trufe, sos bearnaise, parmezan amturat si paine la gratar
Sorbetto
Lup de mare pe varza murata in sampanie si spuma de lamaie verde
Piept de rata in crusta de cimbru pe pat de fenicul si sos Bordelaise
Pret: 445 lei/ persoana; 10% din valoarea meniului, daca achiti avansul pana pe data de 30 noiembrie, 10% discount pentru grupuri mai amri de 10 persoane.
La Beraria Siegfried, de Revelion se incinge o petrecere nemteasca cu accente romanesti. Atmosfera va fi asigurata de un Dj, iar meniul aduna ce-i mai bun din meniul german dupa placul clientilor romani:
Gustare rece: rulada de branza cu legume, terina de branza cu spanac, canape cu pasta de branza cu ceapa si marar; foietaj cu tartar de somon si miere, tartina cu mousse de ton, salata nordica cu peste afumat, salata berlineza, canape cu tartar de somon, canape cu spuma de ton.
Gustare calda: carnati cu cascaval si carnati picanti
Fel principal: ciolan crocant, coaste la gratar, sarmale cu mamaliga la ceaun pe pirostrii, popmana porcului la ceaun pe pirostii.
Garnituri: cartofi germani calzi, cartofi cu rozmarin la cuptor, varza calita, salata de varza
Desert: surpriza
Open bar
Pret: 250 lei/ persoana
Britannia are 3 saloane pe care le pune la dispozitie pentru noaptea de Revelion. Nu a anuntat niciun program artistic, dar a afisat care va fi meniul pentru noaptea de sarbatoare:
Somon Fumme
Cocktail creveti
Piept de rata pe pat de rucola
Carpaccio de vitel
Gorgonzola cu nuca pe crackers
Cosulet cu Ementhal
Rulada curcan cu sos de padure
Grilled Vegetables Tower
Peste Spada cu dovlecel si red pepper
Chateubriand cu sos Bernaise
Piept de rata pe pat de pesto piure
Salata de sfecla rosie
Tort si sampanie la miezul noptii
Open bar
Pret: 300 de lei/ persoana
La restaurantul Vatra Neamului, putin mai departe de Bucuresti, organizatorii au pregatit un adevarat program artistic pentru noaptea de Revelion:
Trupa Ad Hoc (Transilvania)
Doinita Spataru (Chisinau)
Orchestra Vatra Neamului
Taraful de la Marsa
Red Cabaret
Magicianul Robertino si Claudia Stroe
Prezentator: Nae Alexandru
Foc de artificii, DJ, tombola cu premii, concursuri si surpize
Loc de joaca pentru copii, animatori si meniu special
Au anuntat si care vor fi bucatele servite in noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie:
Gustare rece: rulou din varihou cu sparanghel si bacon, tartar de vita servit cu rosii cherry coapte si fulgi de parmezan, terina de branzeturi cu nuci si caise confiate, rulada de porc cu prune usacate, salata “stolychinaya”, mini-frigarui de creveti cu sos dulce-acrisor, pastrama afumata din piept de rata servita pe ananas la cuptor, legume proaspete, trio de masline picante.
Gustare calda: file de somon in mantie de foietaj servit cu varza de Bruxelles si sos de visine
Fel de baza: duet de muschiulet de porc, cotlete de berbecut si sos de mustar; cartofi si ciuperci la cuptor, salata mixta
Desert: tortul anului
Pret: 399 lei /pers. – pana pe 1 decembrie 2015; 499 lei /pers. – dupa 1 decembrie 2015
Si Stadio si-a anuntat planurile pentru noaptea de Revelion si, desi nu a anuntat un program artistic, a dictat tema petrecerii: Revelionul Socialist Roman. Pentru aceasta petrecere tematica, meniul de la Stadio se prezinta cam asa:
Gustarele: Tacos din ala spaniol, de vita, facut in casa cu mult cascaval si salsa; Halumi pe bune cu spanac si naan; Frantuzisme cu midii in sos à la Provence si paine prajita; Italienisme adica ravioli cu somon in sos de cimbrisor; Senvisele de le zice acum crostini cu branza de capra si anghinare; Salata lui Cezar cu panceta crocanta, briosa in unt si oua de prepelita; Curcan pregatit in stil oriental si asezat in foietaj crocant; Salata de vinete asa cum trebuie dar si cu putin curry si cu ardei copti; Puiut, dar numai pieptul pregatit pe stilul Teriyaki, cu legume afumate in wok; Sfecla coapta preparata ca salata cu seminte.
Lucruri serioase: Burgeri Americani in format de buzunar langa niste cartofi copti cu smantana si ierburi; Coaste de porc din alea fragede cu sosul care merge la gratar si cu putin de rodie; Rata de la care folosim pieptul afumat in casa si punem sos destept de linte cu ciuperci salbatice; Pui dar numai piept crocant si marinat, cu spanac in unt si sos de parmezan; Somon filé de calitate superioara facut la cuptor, cu legume tot de la cuptor si cu branza de capra
Sarmaleee ca asa e treaba completa, doar ca cele mai bune si cu putin de crème fraiche 🙂
Dulcegarii: Cheesecake cu Nutella si suflet de zmeura; Tiramisu pregatit in pahar de sampanie; Compot din fructe bune si cu rom.
Open bar.
Pret: 399 lei/ persoana
In frumoasa casa de la Lente & Sotron se pregateste o petrecere cu veselie pentru noaptea de Revelion. Funky Monkey Party i se zice si in program se anunta urmatoarele: o seara de dans antrenata de un DJ cu muzica buna, jocuri si concursuri, blitz quiz cu premii si alte surprize.
Meniul de la party-ul unde maimutareala este incurajata:
Antreu
— mini croissante cu mousse de branza de capra si banana cu piper verde
— choux cu Camembert, chorizo si miere de cimbru
— omleta roz cu banane verzi, somon si rucola
— verina cu mousse de broccoli si pui cajun
— bouche cu mousse de ricotta si prosciutto crudo
— crepe cu spanac, vita in cafea si sos sweet chili
Fel principal, asortat cu muraturi facute in casa
— friptura de porc la cuptor in crusta de arahide si dulceata de rosii, cu orez cu stafide atlas si banane tempura
— pui cu sos matelot si conopida cu galbiori
— vita brezata in cimbru cu sos de prune si cartofi cu sos mornay
Desert
— selectie de fructe cu banana la loc de cinste
— panacotta cu mousse de mango si caju copt
— mousse de ciocolata alba cu banana glasata in rom de Martinica
Dimineata, inainte de somn usor
— Bors de cocos
La bar vor curge rauri de vin bun, bere si cocktailuri, dar si racoritoare, limonade si ceaiuri pentru maimuticile ce vor sa isi pastreze capul pe umeri.
Pret: 300 lei/persoana, valabil pana la data de 6 decembrie 2015. Pana pe 20 decembie 2015, pretul este de 350 lei/persoana, dupa care, 400 lei/persoana.
Zahana 33, conservatoare in spiritul promovat, si-a propus sa readuca Bucurestiul la rangul de “Micul Paris”. O face cu o paleta muzicala pornind de la Jean Moscopol si ajungand pana la Patricia Kaas. Organizatorii promit sa aduca bucate alese si aerul de odinioara al Bucurestiului Interbelic zis si ” Micul Paris”.
Dress Code: eleganta interbelica
Reducere 10% pentru biletele vandute pana la data de 15 Noiembrie.
Capacitate saloane:
Salon Regal – 150 locuri
Salon Zahana – 50 locuri
Salon Zahana bar – 36 locuri
Vom continua sa urmarim ofertele lansate de restaurantele din Bucuresti pentru noaptea de Revelion. Daca si voi mai stiti alteevenimente de Revelion, va rugam sa ne dati de veste la redactia@localhost si ne vom apuca de o noua lista cu sugestii pentru noaptea dintre ani.