Dupa ce am trecut prin prima tura de oferte de Revelion, ne-am gandit sa mai aruncam un ochi in ograda restaurantelor bucurestene ca sa vedem cine ce mai ofera in noaptea dintre 2015 spre 2016. Asadar, mai jos am pregatit partea a doua a listei de restaurante din Bucuresti care au pregatit un meniu special pentru Revelion 2016.
Cine nu are planurile facute e invitat sa se uite si sa-si aleaga din lista de mai jos sau din cea de aici.
Frumosul restaurant Casa Doina a bucatarit si a pregatit un meniu special de Revelion, dar si un program artistic. Casa Doina e unul dintre restaurantele impresionante ale orasului, mai ales pe timpul verii cand ne putem lafai in gradina imensa, dar nici interiorul nu e mai prejos.
Meniul de la Casa Doina de Revelion:
– Piept de rata afumat; foi de orez; salata boeuf; tartien cu vinete si menta; svaiter cu struguri si biscuit; piftie de curcan cu hrean
– Duo de peste cu cu placinta de orez si si sos Capris
– Cappuccino de dovleac servit cu grisine
– Torunedos Rossini cu miere si ghibmir servit cu cartofi pai
– Tort
Muzica va fi asigurata de Daniel Ignat (The Rock) si Radu Vastag (Bere Gratis).
Pret: 570 lei/ persoana
La Goccia, restaurantul dintr-o casa frumoasa cu geamuri mari, revelionul 2016 e pregatit de tanarul chef Mihai Toader. Fara program artistic, doar show culinar cu urmatoarele preparate:
Antipasto
Cotlet de porc cu cartofi Provence si sos de ciuperci
Somon cu piure de conopida si icre de Manciuria
Biscuit dublu cu creme de pere&mascarpone si smochine proaspete
Pret: 320 lei/ persoana
La restaurantul de pe straduta ascunsa de haosul din centrul Bucurestiului se pregateste un Revelion cu un meniu de bar si oferta de bautura destul de generoase si cu atmosfera lasata in mainile unui DJ. Meniul suna cam asa:
Bufet rece :
– Caviar
– Quiche cu somon fume
– Quiche cu bacon si ciuperci
– Tapenade (masline si ansoa )
– Rulada cu sunca si cascaval
– Bruschete cu vita si parmesan
– Frigarui cu mozzarella si rosii
– Vol au vent cu branza si nuci
– Platou de branzeturi
Bufet cald :
– Somon cu ierburi aromatice
– Rulada de vita cu urechi de lemn si sos de hrean
– File de porc cu sos de hribi
– Frigarui de curcan
– Cartofi cu ceapa verde
– Legume la gratar
– Salata de castraveti si gogosari
– Salata greceasca
Desert :
– Miniprajituri
– Fructe
Pret: 69 de euro
Acuarela Bufet e un bistro colorat si vesel si in acelasi stil vrea echipa de aici sa faca si marea intrare in anul 2016. Astfel, la Acuarel Bufet se pregateste un revelion electro-funk cu baloane colorate, un meniu special pregatit de chef Mike Moisei si atmosfera de party asigurata de Heion. Meniul suna asa:
1. Gustarica – inceputul
– asortimente de quiches> Zorba,Green eggs and ham, Smurfs & Porks
– Prosciutto cu rosii cherry si mozzarella Bocconcini langa turta de masline si pesto de busuioc
– tartine cu mousse de ton
– salata tabouleh
– guacahumus
– salata de boeuf
– lollipops de branzeturi cu struguri
– chorizo Milano cu cascaval afumat
2. Gustarica loveste din nou
– turta cu prosciutto, mozzarella si rosii cherry
– turta din diferite branzeturi
– croissant cu sunca si cascaval
– pate en croute din rata si porc
3. Gustarica un nou inceput
– vrabioara de vita marinata in sos de piper cu dulceata de ceapa
– pulpa de porc si piept de porc marinat in ulei de masline lime si oregano servit cu sos tzatziki
– pui Tiki Masala in stil Tandori cu usturoi , verdeturi si condimente indiene
4. Garnitura Gustaricilor
– ratatouille cu usturoi, vin alb, rozmarin si sos de rosii
– cartofi la gratar tavaliti prin sos pesto
– orez bazmati cu unt, ceapa, ghimbir, sofran si usturoi
– turte grecesti cu unt si usturoi din belsug
Pret: 350 lei (inainte de 23 decembrie); 400 lei/ persoana (de pe 24 decembrie)
Journey Pub, locul cu un decor inspirat din pasiunea pentru calatorii, pregateste un revelion tematic. Sub denumirea “Round the World New Year’s Party”, la Journey va asteapta o seara cu live DJ’s si un bufet pe cinste cu urmatorul meniu:
Starters:
– Vol-au-vent cu pâté de somon, cu pâté de ciuperci, cu salata
ruseasca si cu crema de brânza cu stafide
– Bruschete cu pâté de masline, cu salata caprese si cu anchois
– Involtini de vinete & dovlecei
– Caponata alla siciliana
– Homemade potato chips
Feluri principale & garnituri:
– Tagliata di manzo con rucola e parmigiano
– Involtini de pui cu crema de gorgonzola si ciuperci soté în vin
alb
– Somon la cuptor cu sos de sampanie
– Cartofi soté cu rozmarin
– Legume soté cu cognac
– Orez chinezesc
Deserturi:
– Mini cupcakes cu cardamon si caramel sarat
– Mini eclere cu crema de nocciola
– Mini eclere cu crema de fistic
Tort festiv la miezul noptii.
Pe langa mancare, bautura si muzica, la Journey vi se pregatesc si diverse alte surprize si concursuri.
Pret: 360 lei (avans 50% până la 16 decembrie)
La Octopus, restaurantul mediteranean contemporan cu bunatati din peste si nu numai, se pregateste un meniu in ton cu specificul restaurantului. Astfel, la ultima noapte din 2015 si prima zi din 2016, la Octopus in meniu veti gasi urmatoarele:
ANTREU RECE:
Foie Gras cu smochine
Prune uscate cu migdale si bacon
Branza de capra cu migdale si dulceata de ceapa
Wrap de somon afumat
Caracatita la gratar
Tartar de ton
Rulou de vita cu branza
PESTE:
Somon cu sos miso, ghimbir, spanac sote si risotto Milanese
SARMALE:
Sarmale cu rata de curte si mamaliga cu trufe
CARNE:
Muschiulet de porc cu edamame, ciuperci de padure si reductie de vin rosu
SORBETTO DE LAMAIE
DESERT:
Mango cheese cake cu spuma de capsuni
– Open Bar
– Muzica Live + DJ Party
Pret: 100 Euro/persoana *copiii platesc pret intreg
La Fumetto, restaurantul care e si spatiu de party, revelionul 2016 va sta sub semnul magiei. Cel putin asa l-au gandit organizatorii care ua pregatit urmatorul meniu:
Aperitive:
– rose beef cu sos de hrean si rucola
– cosulete cu crema de ciuperci si brie
– cupe tortilla cu salata de pui
– frigarui de creveti cu sos thai
– terina de curcan cu spanac si ricotta
– salata fresh de caracatita cu sos de zmeura picanta
– prosciutto sticks
Fel principal:
– piept de rata cu piure de dovleac, fructe de padure si foie gras
– file de dorada cu mousse de broccoli, menta si sparanghel
Desert
Pret: 150 euro/ persoana
Restaurantul lansat anul acesta intr-un spatiu cu un decor aerisit si placut privirii a pregatit si el un meniu de Revelion. La Chefs Experience oaspetii primesc promisiunea unei nopti glamorous cu muzica de dans pana dimineata. Iar meniul lor de open buffet arata cam asa:
Starters:
Tartar de Somon
Rata cu Coriandru, Salsa de Mango, Ardei Iute si coaja de Portocala, servita cu Salata de Microplante si Cruton din Paine de Secara
Grongozola, Parmezan, Brie, Bresaola, Prosciutto si Nuca
Calamari Fritti
Tapenada din Crema de Masline pe Morcov
Macarons cu Parfait din Ficat de Pasare cu Coacaze Proaspete
Humus facut în casa
Rulada de Mac cu Cascaval si Pancetta
Main course:
Somon cu Sos de Sofran
File de Macrou gatit la torta, fara ulei
Creveti cu Sos de Trufe
Calamari cu Sos de Usturoi si Lamaie
Miel cu Sos de Rodie
Antricot de Vita
Muschiulet de Porc
Pui cu Conopida
Sarmale traditionale, servite cu Mamaliguta
Garnituri & Salate:
Legume cu Sos de Unt si Lamaie
Broccoli cu Usturoi
Piure de Cartofi cu Verdeturi
Cartofi copti
Salata de Rosii cu Branza Feta si Ardei Iute
Salata Verde cu Morcov
Salata de Cruditati
Salata de Muraturi
Desert:
Carrot Cake cu Frosting de Lime si Crema de Ricotta
Tort de Ciocolata facut in casa
Rum Passion cu Bezea Italieneasca
Cheesecake cu Afine si Levantica
Tort de Biscuiti
Pret: 450 lei/ persoana
La Hard Rock Cafe se planuieste un revelion tematic. Organizatorii incurajeaza oaspetii sa-si scoata costumul care sa-i faca sa semene cat mai mult cu vedeta lor rock preferata. “Celebrity Rocks” e numele petrecerii de Revelion de la Hard Rock Cafe si aici va asteapta un bufet cu urmatoarele preparate:
Aperitive:
– mini frigarui cu pepene galben si prosciutto
– cupe de castravete cu somon marinat
– selectie de branzeturi internationale
– tartine cu pate din ficat de pasare, dulceata de merisoare si ceapa rosie
– tartine cu muschi de vita, sos de hrean si ierburi proaspete
– mini tarte cu anghinare, parmezan si nasturas
– salata de couscous cu dovleac copt
– salata curcubeu cu branza feta, stropita cu sos de lamaie
– salata caesar cu somon afumat, bacon crocant si oua de prepelita
– salata mediteraneana cu fructe de mare si sos de portocale rosii
Feluri principale:
– frigarui de berbecut cu sos de vin de porto
– rulada din piept de curcan, chorizo, masline si sos de ciuperci
– vrabioara de vita la gratar cu sos chimichurri
– file de cod negru in crusta de covrigei pasați cu sos de vin si mustar
– cotlet de porc cu sos de mere si brandy calvados
– piept de pui invelit in fulgi de cocos cu chutney de mango si chili
– coaste de porc afumate cu sos de visine si barbecue
– varza de bruxelles trasa la tigaie cu unt si salvie
– morcovi parizieni copti cu miere, portocale, chimen si cimbrisor
– orez basmati cu sofran si dovleac copt
– cartofi la cuptor cu unt, lamaie si ierburi
Desert:
– mini negrese cu ghimbir confiat
– mini prajituri
– fructe proaspete
– surpriza bucatarului chef
De atmosfera se vor ocupa trupa HARA, muzicienii de la AVENUE si DJ-ul din Hard Rock Cafe, o noapte la care orgaizatorii spun ca e clar nevoie de pantofii de dans.
Pret: 660 lei/ persoana
La Tapo noaptea de Revelion e vazuta ca o tabla de sah si ca un joc in alb si negru. De altfel, acestea sunt si culorile de respectat pentru dress code-ul de la petrecerea din Tapo. Iar meniul acestei nopti jucause suna cam asa:
Aperitiv:
• Vietnamese rolls cu sweet and sour shrimps
• Creekstone bresaola beef with arugula salad and parmesan
• Salmon caviar on white chocolate chips
• Duck tataki with bok choy leaves
Fel principal:
Duo cannelloni: lamb ragu with Roquefort sauce and salmon with spinach & Dijon sauce fillings.
Red Tuna with confit potatoes, sautéed asparagus and Provencal sauce
Marinated duck breast, slow cooked, with crispy roasted mushrooms, milanese risotto and red wine sauce.
Desert:
Chocolate cake
Pret: 500 lei/ persoana – loc la bar ; 800 lei/ persoana – loc la masa; 300 lei/ persoana doar open bar, dupa 01:00 AM
La Madame Pogany e petrecere tematica sub denumirea New York, o denumire care poate promite o noapte fix ca-n filmele americane. La Revelionul din Bucuresti de muzica se vor ocupa Adrian Eftimie, MoonSound si Radu Crisan.
Fara prea multe detalii despre meniu, ce stim sunt urmatoarele:
490 RON – Dinner + Open Bar All-Night, de la 20.30
Bufet rece: 20 de platouri mixte continentale
Bufet cald: Curcan/Muschi de vita/Peste file
Bufet desert : 3 tipuri de torturi + branza & fructe
2 O’Clock Sour Soup (ciorba de potroace)
250 RON – Late Night Birds Special: doar Open Bar, de la 23.30
La Tratoriile Buongiorno (Victoriei si Casa Lido), Revelionul 2016 sta sub semnul muzicii italiene. Organizatorii promit o seara alaturi de melodii din belle Italia, DJ, foc de artificii, concursuri, surprize, dar si mancare. Meniul lor se prezinta asa:
Aperitive:
– prosciutto crudo cu parmezan
– piept de rata afumat servit cu dulceata de ceapa
– bruscheta cu rosii cherry si file de anchois
– crevete la gratar cu sos de avocado
– quiche cu somon
– pastrav afumat pe pat de lamaie
– breasola
– branza Gorgonzola servita cu smochina
– frigaruie din mozzarella si rosii cherry cu sos pesto
– ciuperci la cuptor umplute cu gorgonzola
– mix de salata
Peste:
– biban de mare file servit cu piure de ghebe
Friptura:
– muschi de vitel si porc la cuptor servit cu 3 feluri de mousse: morcov, mazare cu menta si cartofi cu pasta de trufe
Tort:
– mousse de ciocolata alba cu zmeura si praline de noisette, imbracat in bezea
Pret: 370 lei/ persoana; grupurile de peste 10 persoane beneficiaza de reducere 10% indiferent de momentul rezervarii.
Bistro-ul J’ai Bistrot s-a hotarat ca in noaptea dintre 2015-2016 sa aduca un omagiu vietii la o petrecere de Revelion care se numeste Viva la Vida si e descrisa asa: “stele-n farfurie, porci zburatori, omleta din oua de broasca testoasa, regina Angliei pe post de usier, trene peste trene tinute de pitici de gradina insufletiti doar pentru acest eveniment, la J’ai primesti tot si mai mult de-atat. Si-n noaptea dintre ’15 si ’16. A fost un an greu. Vino sa celebram viata impreuna! Cu ce-are mai bun, tu vii cu prietenie si dragoste, noi punem pe masa placere”. Mai exact, meniul lor e asta:
BUFET RECE:
Rulouri cu bacon, curmale, gorgonzola si miere
Oua umplute cu icre negre, boia afumata, chives
Frigarui cu mozzarella, rosii cherry, masline, busuioc
Gujoane de pui in crusta de nachos cu dip de branzeturi si salsa picanta
Chiftelute din carne de vita cu dip de iaurt, usturoi si menta
Castravete cu somon afumat si crema de branza
Crostini cu anchois si capere
Crostini cu branza feta, rosii uscate, ulei de masline
Rulouri cu jamón serrano, rucola si branza de capra
Platou carnivor cu smochine murate (chorizo, babic, gudem, prosciutto, sunculita afumata traditionala)
Platou de branzeturi (platoul casei cu brie, gorgonzola, cheddar, parmezan, nuci, struguri, biscuiti crackers, dulceata de smochine si de zmeura)
Salata baba ganoush (vinete cu tahin, iaurt si usturoi)
Salata cu bacon crocant si cruditati (rosii cherry, castraveti, andive, salata iceberg, morcov, ceapa rosie)
Salata cu rucola, nuci, parmezan si struguri
DESERT:
Bezele cu crema de vanilie si sirop de capsuni cu menta
Pricomigdale cu crema de ciocolata si rom
Prajituri asortate
Fructe
Pret: 140 lei bilet unic
Voi v-ati hotarat unde mergeti de Revelion? Daca da, unde?