De obicei, o masa la un restaurant cu stele Michelin costa o avere. De asemenea, timp de aproape un secol, stele Michelin au fost acordate restaurantelor de fine dinning, cu preparate pretentioase si complicate.
Insa, de curand, o taraba de street food din Singapore, unde o masa costa 1,50 $, a fost recompensata cu o stea Michelin. Specialitatea pe care bucatarul Chan Hong Meng o prepara aici, cea care i-a si convins pe criticii care acorda stelele Michelin, este puiul marinat in sos de soia, servit in stilul Hong Kong.
Chan Hong Meng gateste si vinde aceasta specialitate de peste 35 de ani, lucreaza 17 ore pe zi si pregateste 180 de pui in fiecare zi, pentru a satisface comenzile pe care le primeste.
Acum a reusit un adevarat record, mancarea sa devenind cea mai ieftina din ghidul Michelin.
Steaua Michelin a fost o adevarata surpriza si pentru el, pentru ca nu a putut intelege de ce ar fi cei de la celebrul ghid interesati de taraba sa de street food.
Raspunsul a fost ca ceea ce a contat cel mai mult a fost calitatea mancarii si nu locul unde este servita.
Adevarul este ca nimeni nu stie exact care este procesul din spatele acordarii unei stele Michelin. Filme precum Burnt au speculat faptul ca totul este de domeniul absurdului si ca fiecare detaliu conteaza: serviciul, decorul, curatenia, locatia, felul in care sunt aranjate tacamurile etc.
De fapt, Rebecca Burr, editor al ghidului Michelin, a declarat pentru The Telegraph (in urma cu 2 ani) ca in acordarea unei stele Michelin nu conteaza decat mancarea. Abia pentru castigarea a doua sau trei stele Michelin, sunt luate in calcul si alte aspecte care tin de intreaga experienta culinara pe care o ofera localul respectiv.