Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Nu faci nunta, nu primesti mancare buna!
  • Arhivă articole

Nu faci nunta, nu primesti mancare buna!

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 9 decembrie, 2012
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Dupa cum banuiam inca de la prima vizita la ei, chiar la deschidere, in primavara, Odeon a fost de atunci, si va ramane in continuare doar o sala de evenimente, un restaurant pentru nunti, petreceri corporate si alte asemenea. «Sala» e un fel de a spune, pentru ca Odeonul e ca un mic palat, e o cladire de Patrimoniu care a fost renovata si restaurata impecabil. Nu am reusit sa aflam istoria si originile frumoasei case si ale numelui Odeon, ni s-a spus doar ca pe vremea comunistilor erau birouri ale abatorului din vecinatate acolo, ba chiar ca ar fi fost si un magazin de carne (macelarie) la parter.

Dar ca sa o luam cu inceputurile, Odeon e departe de centrul Bucurestiului, e pe malul Dambovitei, pe Splaiul Unirii, acolo unde se intersecteaza cu Mihai Bravu, in zona abatorului. Oamenii acestia mai au si un hotel de 5 stele in Ghencea (un complex, mai degraba), Premier Palace, despre care am auzit ca se va deschide cu totul in curand (in ianuarie 2013), si mai au si Terasa Berarilor chiar peste drum de Odeon (peste Dambovita), un local foarte mare si acela, despre care am si scris. Si sunt convins ca sunt oameni cu foarte multi bani, pentru ca investitia in renovarea, in amenajarea si mobilarea Odeonului pare sa fi fost imensa, caci totul arata foarte bine, cu materiale de cea mai buna calitate, are un concept unitar de sus pana jos, asa cum se poate surprinde putin si din poze. Nu i-am dat nota maxima la ambianta doar pentru ca e foarte gol (ca restaurant).

Ca chef la Odeon l-au adus pe Martin White, englezul care a condus multi ani bucataria de la Athenee Palace Hilton, un foarte bun specialist pe bucataria de banchete, in special. De altfel, la deschiderea oficiala a Odeonului a si aratat ce poate, a fost o demonstratie de forte absolut convingatoare.

Dupa cum am spus, in afara nuntilor, a banchetelor si a diverselor evenimente, nu cred ca se duce multa lume pana la Odeon doar pentru o masa obisnuita in restaurant, oricat de elegant si de luxos ar fi acesta. Prin urmare, nici Martin White nu cred ca sta sa se plictiseasca intr-un restaurant gol, chiar daca o fi foarte bine platit. Probabil ca vine doar cand se anunta dinainte forfota mare.

Sunt sigur ca nu el ne-a pregatit mancarea la masa noastra de aseara. Ba, mai mult, cred ca a si uitat sa lase bucatarului de ieri caietul cu retete si cheia de la camara cu produse de calitate. Asa ca pana la urma am ajuns cu totii la concluzia ca cele mai bune lucruri de pe masa noastra de la Odeon au fost chiflele fierbinti cu unt si vinul Aureliei Visinescu. Salata de rosii si castraveti de la supermarket a fost proasta; supa de fructe de mare a fost rezonabila, cea de mazare cu ciolan afumat ceva mai buna. Un rasol de vita cu sos rosu si paste a ramas aproape neatins in farfurie, la fel si niste legume pane si improvizatia de legume la gratar. Noroc ca am mai luat niste muschi de vita (si acela cu nimic diferit) din farfuria unei fete care mananca intotdeauna putin si ceva rata cu fasole si carnati de la altcineva, care a renuntat la ele fara regrete. Desertul a ramas si el pe jumatate nemancat. Asadar, nota pe care am pus-o la mancare e mai mare decat ar fi trebuit pentru ce ni s-a dat aseara in farfurie, si e mai mica decat ce ati putea manca la o nunta facuta la Odeon, iesit din mana lui Martin White. Insa noi nu am fost aseara la nunta…

Preturile nu sunt mari la Odeon, asa cum te-ai astepta cand intri in micul palat si cand citesti meniul cu denumiri atragatoare si cu combinatii neasteptate si incitante. Serviciul a fost destul de bun, cu oameni care chiar voiau sa faca totul ca la carte, insa care nu aveau reflexul detaliului asa cum te-ai fi asteptat intr-un loc atat de elegant.

Previzibil, Odeonul ca restaurant, nu ca centru de evenimente, a intrat in cercul vicios in care au intrat foarte multe restaurante, si din care eu nu cred ca va mai iesi: din cine stie ce motive nu au reusit sa atraga o masa critica de clienti care sa poata sa sustina niste costuri fixe foarte mari. Atunci nu mai poti tine doar produse proaspete si de cea mai buna calitate in magazie, asa ca treci la produse cu termene de valabilitate din ce in ce mai lungi, mancarea nu mai e la fel din cauza asta, clientii sesizeaza ca nu mai e ce a fost si incep sa se rareasca, si ciclul se reiea…

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • cele mai bune restaurante
  • clasament restaurante
  • lista restaurante bucuresti
  • localuri nunti
  • mese festive
  • nunta odeon
  • odeon nunta
  • odeon restaurant
  • organizam evenimente
  • restaurant odeon
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • restaurante evenimente
  • restaurante nunti
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • sali evenimente
  • topul restaurantelor bucuresti
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.