Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Business Blog > Marketing > Newsletter-ul de restaurant: ghid de la A la Z
  • Marketing

Newsletter-ul de restaurant: ghid de la A la Z

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 7 noiembrie, 2019
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Ai un super restaurant! Așa că începe să dai sfoară-n țară, prin e-mail. Învață cum să faci un newsletter care nu e trimis în spam ba, mai mult, te ajută să crești afacerea.

 

Imaginează-ți că ești la birou și ai o zi plină. E aproape prânzul și stomacul îți dă semne de nerăbdare, dar mai ai o ședință înainte de a putea merge la masă. Așa că începi să te gândești cam ce-ai vrea să mănânci (iar asta îți face și mai foame!). Ca să-ți distragi atenția, mai verifici odată e-mailurile. Iar printre ele, găsești fix răspunsul pe care îl căutai: un restaurant pe care îl cunoști îți oferă mâncare bună și un discount. Mesajul acesta de marketing a ajuns la tine exact la momentul potrivit, iar dacă comanzi acum, mâncarea ajunge până termini ședința.

Revenim la realitate, dar păstrăm ideea: restaurantul a trimis un e-mail la momentul potrivit, cu o ofertă tentantă. Practic, aceasta este regula de aur a unui newsletter – să ajungă la destinatar fix când trebuie și să-i ofere imboldul, stimulentul potrivit. În egală măsură, contează și ca respectivul client să știe cine ești, să deschidă e-mailul și apoi să acționeze în consecință.

3 pași de urmat pentru un newsletter de restaurant

Fie că trimiți un newsletter săptămânal sau lunar clienților, este o metodă foarte bună de a ți-i apropia. Abonații sunt la curent cu toate noutățile din restaurantul tău și ești acolo, prezent în mintea lor. Așa că data viitoare când le trimiți oferte limitate sau discount-uri, cresc șansele ca ei să răspundă pozitiv.

Dar hai să stabilim exact care sunt pașii pentru a crea un newsletter de succes – planifică, construiește, creează.

Pasul 1: planifică-ți newsletter-ul


Indiferent dacă te afli la prima experiență de acest gen sau vrei să îmbunătățești un model de newsletter deja existent, pune-ți următoarele 3 întrebări înainte de a da startul procesului de creație.


Care este scopul newsletter-ului?

Desigur, vrei să rămâi conectat la clienții tăi și să obții un anumit engagement din partea lor, dar ce anume le oferă newsletter-ul pe care îl primesc? Este informativ (schimbări în meniu, evenimente speciale etc), educativ (rețete, ghiduri, ponturi, videoclipuri) sau distractiv (testimoniale de-ale clienților, profilul angajaților etc.)? Sau poate are câte un pic din toate acestea! Stabilește clar ce anume dorești să obții și ce ai vrea ca abonații tăi să facă după ce citesc e-mailul.


Care este targetul tău?

Gândește-te la ce tip de oameni vrei să ajungi și ce anume îi motivează. Care sunt interesele lor? Ai o clientelă preocupată de un stil de viață sănătos? Sau mai degrabă sunt interesați de experiențe culinare noi și interesante? Creează un profil care să întruchipeze clienții cărora te adresezi și compune newsletter-ul având mereu în minte profilul respectiv.


Cu ce frecevență îl vei trimite?

Fii realist. Ia în calcul cât conținut ai. E suficient cât să trimiți un newsletter pe săptămână, sau ar fi mai bine să te rezumi la un e-mail pe lună? Gândește-te la scopul, audiența și cantitatea de informații pe care vrei să le transmiți, apoi decide frecvența.

Pasul 2: creează un template specific restaurantului


Pentru ca newsletter-ul să fie recunoscut instantaneu de cititor, elementele de design au cel mai mare impact. Template-ul trebuie să fie în concordanță cu brandul restaurantului, așa încât cel care primește e-mailul să știe de la cine e fără ca măcar să-l citească. Cea mai bună metodă de a construi identitatea de brand este de a concepe un master template pe care să-l folosești în toate e-mailurile trimise. Iată care sunt cele 5 elemente pe care e musai să le incluzi de fiecare dată.

  1. Branding
    Culorile pe care le folosești în newsletter trebuie să se regăsească pe site-ul restaurantului și pe orice alte canale de comunicare folosești. Logo-ul trebuie să fie poziționat mereu în partea de sus a e-mailului, așa încât destinatarul să știe instant cine i l-a trimis. Acestea sunt principalele două elemente pe care se bazează identitatea de brand.

  2. Layout
    Alege un layout care să dea un plus de valoare și să atragă atenția asupra multiplelor bucăți de text și de imagini incorporate. Stilurile de template care funcționează cel mai bine pentru newslettere presupun folosirea a mai multe secțiuni, așa încât să poți scoate în evidență informațiile importante. Practic, grupezi pe segmente un text cu o imagine reprezentativă și, eventual, un element grafic, vizual.
    Dacă vrei, poți apela la templateuri deja făcute. (Cei de la Constant Contact, spre exemplu, au o mulțime de template-uri pentru restaurante. La fel și cei de la Template.net – exemplul de newsletter de la finalul articolului este pe baza unui template de-al lor).

  3. Optimizarea pentru mobil
    Majoritatea oamenilor își citește e-mailurile de pe mobil, așadar optimizarea newsletter-ului pentru un astfel de suport este obligatorie dacă vrei să te asiguri nu doar că oricine îl poate vizualiza cum trebuie, dar și acționează în consecință.

  4. Numărul de secțiuni
    Stabilește cam câte calupuri de text + imagine vrei să integrezi în newsletter apoi alege un template care să-ți permită să plasezi cu ușurință toate informațiile, în mod ordonat. În teorie, trei secțiuni sunt ideale pentru un newsletter.

  5. Simplu și convingător
    Nu aglomera prea mult spațiul ci, mai degrabă, mergi pe un stil simplu, dar de impact. Nu pune prea multe imagini, culori sau fonturi. Ideea este ca e-mailul să fie simplu de citit și de urmărit, eficient și convingător.

Pasul 3: adaugă conținut


Odată ce ai definitivat template-ul, e timpul să compui newsletter-ul. Iar pentru asta, ai de bifat câteva arii.

Subiect 
Subject line-ul este primul lucru pe care abonații tăi îl citesc, așa că trebuie să fie interesant dacă vrei ca omul să deschidă e-mailul. Va trebui să surprinzi cam în 7-10 cuvinte ideea principală și să-i stârnești curiozitatea de a afla mai multe – spre exemplu: A venit toamna, am schimbat meniul; N-ai planuri pentru cină? Ți-ar plăcea să ai?; Mulțumim că ai luat masa la noi! Ai 5% discount data viitoare; Comandă on-line și bucură-te cum vrei de timpul câștigat! etc. Și încă ceva. Include emoji-uri. Sunt la modă, atrag atenția și dau culoare subiectului. Spre exemplu:

 

Preheader
Este acea bucățică de text (nu mai mare de 5-8 cuvinte), chiar sub subject line, în care mai poți adăuga câteva cuvinte explicative sau da mai multe detalii despre ce anunți în subiect. Spre exemplu, dacă scopul tău este de a anunța noutățile de pe blog sau social media, în preheader ai putea pune numele unuia din articolele de pe blog.


Imagine și vizualuri
Imaginile reale, puternice, atrag imediat atenția. De îndată ce subiectul l-a determinat pe cititor să deschidă e-mailul, imaginea este cea de impact. Folosește fotografii relevante, reale (nu de stock), așa încât clientul să aibă încredere în ce-i comunici – bucătarii la lucru, specialitățile restaurantului sau aspectul deosebit.


Titlu
Este ca un titlu de blog sau ca unul de știri – interesant, informativ și explicativ. Trebuie să fie scurt și simplu, să-i facă pe oameni să citească restul textului. Poate fi ceva precum „Salut, ne-am întors!”, sau ceva mai distractiv precum „Ia-ți doza de distracție și savoare”


Corpul mesajului
Practic, conținutul newsletter-ului. Completează segmentele din template cu imaginile și textele alese. Fii concis și nu te pierde în detalii plictisitoare. Și ai grijă la ton: dacă targetul tău e de millenials, poți folosi un limbaj prietenos, folosi abrevieri sau emoji. Dar dacă publicul tău e mai matur, și abordarea poate fi mai profi.
Nu știi ce să inluzi în newsletter? Poți distribui povești de la clienți sau personal; testimoniale; rețete, ghiduri și tutoriale; evenimente speciale și oferte; update-uri de pe blog sau de pe social media. Și, musai, un call to action! Adaugă un buton în newsletter care să scoată în evidență acțiunea pe care vrei să o facă cititorul – de exemplu: Citește mai multe; Vizitează-ne site-ul; Rezervă o masă; Comandă online, etc.

Nu uita de datele de contact! La finalul newsletterului, spune-le oamenilor cum pot lua legătura cu tine – website, adresă, numere de telefon, rețele sociale și tot așa.

Cam acestea ar fi cele mai importante elemente ale unui newsletter. Nu uita că această metodă este una dintre cele mai bune pentru a intra în contact cu clienții tăi, și de a valorifica relația cu ei, dincolo de experiența din restaurant. Cu elementele potrivite de design și informații persuasive, vei reuși să le captezi atenția și să-i faci să revină la tine.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • branding
  • conținut newsletter
  • e-mail marketing
  • exemplu newsletter
  • ghid
  • model newsletter
  • newsletter
  • newsletter restaurant
  • planificare newsletter
  • template newsletter
Citește și
Cum strângi fani pe pagina de Instagram a restaurantului tău. 6 strategii care chiar funcționează
Citește articolul
  • Marketing
Cum strângi fani pe pagina de Instagram a restaurantului tău. 6 strategii care chiar funcționează
Strategii de marketing pentru restaurante, în era post-COVID19
Citește articolul
  • Marketing
Strategii de marketing pentru restaurante, în era post-COVID19
Cât de mult contează recenziile primite de restaurantul tău
Citește articolul
  • Marketing
Cât de mult contează recenziile primite de restaurantul tău
Cum descoperă oaspeții un restaurant la care să meargă
Citește articolul
  • Marketing
Cum descoperă oaspeții un restaurant la care să meargă
10 idei de marketing pentru Valentine’s Day la restaurant
Citește articolul
  • Marketing
10 idei de marketing pentru Valentine’s Day la restaurant
Idei de atragere a clienților în restaurantul tău
Citește articolul
  • Marketing
Idei de atragere a clienților în restaurantul tău
5 idei de marketing pentru restaurante, în perioada Sărbătorilor
Citește articolul
  • Marketing
5 idei de marketing pentru restaurante, în perioada Sărbătorilor
5 idei pentru e-mail marketing
Citește articolul
  • Marketing
5 idei pentru e-mail marketing
5 strategii de marketing ale brandurilor de top
Citește articolul
  • Marketing
5 strategii de marketing ale brandurilor de top
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ