Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Meniu de vara la GRAM bistro
  • Arhivă articole

Meniu de vara la GRAM bistro

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 6 mai, 2015
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Gram Bistro e un local in buricul Pietei Victoriei, o alternativa interesanta pentru toti cei care lucreaza sau locuiesc in zona.  Echipa de la GRAM ne anunta ca week-end-ul acesta lanseaza meniul de vara cu mai bine de 20 de preparate noi, realizate 100% in bucataria proprie – de la salate cu dressing cu absint sau delicioase bile colorate, la feluri principale plimbate prin lume si deserturi-surpriza.

Salata de somon á la Gram contine grapefruit roz, dressing cu seminte de fenicul si absint, dar si o crema de hrean, care completeaza gustul bucatilor de somon tavalite prin marar.

Salata cu patru arome porneste de la o baza extrem de simpla: baby spinach si rosii cherry, plus o vinegreta de lamaie si busuioc. Iar deasupra sunt asezate trei bilute de branza feta, cu o pojghita de miere, fiecare imbracata in altceva. Prima este data prin marash pepper si boia afumata. A doua, prin seminte de mac prajite. A treia, prin fistic prajit. Iar a patra biluta este acoperita cu tahini, in loc de miere, apoi trecuta prin parmezan ras.

Sferele de bun sunt de trei tipuri: boudin (carne de porc, telina, ardei, ficat de pui si praz, totul tavalit prin pesmet panko), pão de queijo (reteta traditionala braziliana, din amidon de tapioca si parmezan) si cedar bombs (un invelis din aluat de biscuiti, cu un miez moale din branza cedar). Vin montate cate 10 pe farfurie, alaturi de un piure de conopida preparat sous-vide.

Vedeta noului meniu este Curcanul plimbat prin lume, un preparat in straturi care promite sa fie o adevarata experienta culinara. Primul strat este un jeleu din piure de piersici si praf gelatinat agar-agar. Deasupra lui este asezat pieptul de curcan marinat, iar peste, sosul „plimbat prin lume”, realizat din miso (ingredient japonez cu gust asemanator berii), sriracha (condiment picant thailandez), ciocolata (de inspiratie elvetiana), five spices (mix chinezesc de condimente) si tahini (pasta de susan folosita in preparatele arabesti). Iar stratul final este cu specific romanesc, o spuma din smantana si hrean cu o consistenta cremoasa obtinuta cu ajutorul unui ingredient folosit in bucataria moleculara, guma de Xantan.
Preparatul este servit in 8 linguri diferite, iar in centrul farfuriei este asezata o ceasca de cafea, pentru a-ti putea „reseta” papilele si a te bucura din plin de gustul acestei calatorii culinare.

Despre Gram Bistro

Pentru Calin Bucur, cel care a deschis si Laboratorul de Cocktailuri din Centrul Vechi, Gram Bistro a fost pasul urmator, gandit initial ca o cafenea care serveste si mancare. „Cu timpul, am gasit din ce in ce mai interesanta partea de bucatarie si am avut un public care a venit cu noi, zi de zi, la pranz”, spune Calin Bucur. Pentru acesti clienti a gandit meniurile zilei, cu doua feluri de mancare, altfel in fiecare zi. Iar dupa ce a trecut prin bucataria indiana, libaneza, romaneasca, chinezeasca, italiana si asa mai departe, a inceput sa inventeze preparate: „de la feluri reinterpretate, cum ar fi hot dog de lux, cu foie gras si dressing de coniac, pana la feluri ciudate, cum ar fi piept crocant de pui cu topping de spuma de capsuni”, povesteste proprietarul Gram Bistro. „Acum opt luni, intram prima data intr-o bucatarie de local. Cumparasem cu ultimii bani un cutit de la Ikea si o masa rece de lucru. Acum, gatim sous vide, avem mai multe tipuri de oale decat stiam ca exista si planuim sa dublam bucataria care a evoluat de la saptamana la saptamana din punct de vedere al echipamentelor si al produselor pe care le scoate”, adauga Bucur.

Specificul Gram a devenit astfel ideea de a realiza cat se poate de mult din preparatele servite „in-house”. De aceea, in meniul de bauturi nu exista Cola, Fanta, Sprite, ci compot de mere cu anason, compot de coacaze, ghimbirate, ceaiuri din fructe si ierburi proaspete si, in aceasta vara, cinci feluri de sangrIa, patru dintre ele, unice, „Gram edition”.

Vara aceasta, Gram Bistro si-a inaugurat si o terasa, iar Calin Bucur si echipa se pregatesc de petreceri si evenimente cu muzica live, cocktailuri si intalniri cu prieteni.

(comunicat de presa)

 

 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bistro bucuresti
  • gram bistro
  • meniu de vara
  • meniu nou gram bistro
  • meniu special restaurante bucuresti
  • restaurante bucuresti
  • restaurante piata victoriei
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.