Gram Bistro e un local in buricul Pietei Victoriei, o alternativa interesanta pentru toti cei care lucreaza sau locuiesc in zona. Echipa de la GRAM ne anunta ca week-end-ul acesta lanseaza meniul de vara cu mai bine de 20 de preparate noi, realizate 100% in bucataria proprie – de la salate cu dressing cu absint sau delicioase bile colorate, la feluri principale plimbate prin lume si deserturi-surpriza.
Salata de somon á la Gram contine grapefruit roz, dressing cu seminte de fenicul si absint, dar si o crema de hrean, care completeaza gustul bucatilor de somon tavalite prin marar.
Salata cu patru arome porneste de la o baza extrem de simpla: baby spinach si rosii cherry, plus o vinegreta de lamaie si busuioc. Iar deasupra sunt asezate trei bilute de branza feta, cu o pojghita de miere, fiecare imbracata in altceva. Prima este data prin marash pepper si boia afumata. A doua, prin seminte de mac prajite. A treia, prin fistic prajit. Iar a patra biluta este acoperita cu tahini, in loc de miere, apoi trecuta prin parmezan ras.
Sferele de bun sunt de trei tipuri: boudin (carne de porc, telina, ardei, ficat de pui si praz, totul tavalit prin pesmet panko), pão de queijo (reteta traditionala braziliana, din amidon de tapioca si parmezan) si cedar bombs (un invelis din aluat de biscuiti, cu un miez moale din branza cedar). Vin montate cate 10 pe farfurie, alaturi de un piure de conopida preparat sous-vide.
Vedeta noului meniu este Curcanul plimbat prin lume, un preparat in straturi care promite sa fie o adevarata experienta culinara. Primul strat este un jeleu din piure de piersici si praf gelatinat agar-agar. Deasupra lui este asezat pieptul de curcan marinat, iar peste, sosul „plimbat prin lume”, realizat din miso (ingredient japonez cu gust asemanator berii), sriracha (condiment picant thailandez), ciocolata (de inspiratie elvetiana), five spices (mix chinezesc de condimente) si tahini (pasta de susan folosita in preparatele arabesti). Iar stratul final este cu specific romanesc, o spuma din smantana si hrean cu o consistenta cremoasa obtinuta cu ajutorul unui ingredient folosit in bucataria moleculara, guma de Xantan.
Preparatul este servit in 8 linguri diferite, iar in centrul farfuriei este asezata o ceasca de cafea, pentru a-ti putea „reseta” papilele si a te bucura din plin de gustul acestei calatorii culinare.
Despre Gram Bistro
Pentru Calin Bucur, cel care a deschis si Laboratorul de Cocktailuri din Centrul Vechi, Gram Bistro a fost pasul urmator, gandit initial ca o cafenea care serveste si mancare. „Cu timpul, am gasit din ce in ce mai interesanta partea de bucatarie si am avut un public care a venit cu noi, zi de zi, la pranz”, spune Calin Bucur. Pentru acesti clienti a gandit meniurile zilei, cu doua feluri de mancare, altfel in fiecare zi. Iar dupa ce a trecut prin bucataria indiana, libaneza, romaneasca, chinezeasca, italiana si asa mai departe, a inceput sa inventeze preparate: „de la feluri reinterpretate, cum ar fi hot dog de lux, cu foie gras si dressing de coniac, pana la feluri ciudate, cum ar fi piept crocant de pui cu topping de spuma de capsuni”, povesteste proprietarul Gram Bistro. „Acum opt luni, intram prima data intr-o bucatarie de local. Cumparasem cu ultimii bani un cutit de la Ikea si o masa rece de lucru. Acum, gatim sous vide, avem mai multe tipuri de oale decat stiam ca exista si planuim sa dublam bucataria care a evoluat de la saptamana la saptamana din punct de vedere al echipamentelor si al produselor pe care le scoate”, adauga Bucur.
Specificul Gram a devenit astfel ideea de a realiza cat se poate de mult din preparatele servite „in-house”. De aceea, in meniul de bauturi nu exista Cola, Fanta, Sprite, ci compot de mere cu anason, compot de coacaze, ghimbirate, ceaiuri din fructe si ierburi proaspete si, in aceasta vara, cinci feluri de sangrIa, patru dintre ele, unice, „Gram edition”.
Vara aceasta, Gram Bistro si-a inaugurat si o terasa, iar Calin Bucur si echipa se pregatesc de petreceri si evenimente cu muzica live, cocktailuri si intalniri cu prieteni.
(comunicat de presa)