Lectiile Gustului, la a 2-a editie, sub deviza BUN pentru Gust, pentru Sanatate si pentru Planeta, au demarat in editia 2012 in scolile din Bucuresti, la Scoala Centrala. Lectia Gustului a fost deschisa in prezenta domnului Philippe Gustin Ambasadorul Frantei in Romania, al doamnei Clementina Anghel Inspector de Specialitate in ISMB, si al doamnei Alexandra Peter, Inspector pentru descentralizare institutionala Sector 2 – Bucuresti si al doamnei Norocica Maria Cojescu, Director Scoala Centrala.
Profesorul Gustului Stefan Daniel Popescu, Chef la Novotel a impartasit din cunostintele si pasiunea sa catre elevii claselor a 3-a, care s-au aratat foarte insteresati si incantati de lectia gustului.
Elevii au invatat cum sa taie legumele in forma julienne si brunoise, au degustat cateva fructe si branzeturi si au fost sensibilizați cu privire la valorile gustului, în scopul educării și încurajării unui comportament alimentar responsabil pentru un stil de viață sănătos si echilibrat.
Educația gustului copiilor, aliată cu îmbogățirea cunoștințelor despre familiile de alimente si despre Meseriile Gustului, cu o abordare ludica in a arta de gati, contribuie la descoperirea de noi savori și la încurajarea consumului diversificat și echilibrat de alimente.
Educatia este un proces de lunga durata, si este primordial sa acordam o atentie sporita in fiecare an tinerelor vlastare ale societatii.
Aceste activitati educative « Lectiile Gustului », care reprezinta parte fundamentala si indisociabila a Saptamanii Gustului, (www.SaptamanaGustului.ro, www.Facebook.com/SaptamanaGustului) desfasurate in municipiul Bucuresti, sunt sprijinite de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, de Saptamana Gustului Franta, Apa Nova Bucuresti, Bonduelle, Rougie, Institutul Cultural Francez si TV5 Monde.
(comunicat de presa)