Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Intrarea lui Cezar in Istria
  • Arhivă articole

Intrarea lui Cezar in Istria

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 5 februarie, 2011
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Eu am fost cea care a taiat panglica Istriei. Asta insemnand ca eu am ajuns prima la evenimentul de lansare, sub privirile ingrozite ale hostesselor care nu-si desavarsisera machiajul, a garderobierei care nu finalizase inventarul umeraselor, a bodyguarzilor care isi instalau microfoanele de transmisie si a insusi proprietarului, care nu isi fabricase inca zambetul de „bine ati venit”. M-au primit insapaimantati, desi mai erau doar cinci minute pana la ora anuntata. Ceea ce uitasem eu era ca la asemenea evenimente esti cu atat mai stimat si mai celebru cu cat intarzii mai mult. Proprietarul insa (unul dintre ei, din cate am inteles sunt doi asociati) s-a redresat din mers si s-a aratat interesat de buna mea dispozitie ceva mai tarziu, amintindu-si probabil, de prima replica pe care mi-a adresat-o: „Cu ce va pot ajuta?”…

Timp de cateva minute bune, pana cand prezenta mea s-a pierdut intr-o mare de oameni, am avut vreme sa privesc in jur in liniste. Hostessele erau chiar frumoase, pareau alese pe spranceana, purtau rochii grecesti lungi si albe, aveau cordelute cu flori in par si priviri cuminti. Tot la intrare isi acordau instrumentele trei flautisti si isi aranjau portativele pe stative. Printr-o bolta se facea trecerea in prima incapere a restaurantului, in care trona, pe mijloc, o masa lunga plina de gustari, care de care mai aratoase. Draperiile grele de catifea, fetele de masa din in gros, asezate deasupra unor panze de bumbac, scaunele din lemn, tapitate cu un material in ton cu restul tesaturilor, dadeau greutate interiorului. Spre deosebire de statuete, care nu erau prea reusite, desi unele dintre ele erau chiar actori vii, peretii erau deosebit de frumos desenati, probabil manual, cu carbune. Undeva in margine am gasit si semnatura artistului, datata noiembrie 2010, insa din pacate, indescifrabila. In cea de a doua incapere, in care se facea trecerea printr-o alta bolta, descopereai o harpa si un pian pregatit si el pentru acorduri, nu din cele mai potrivite cu momentul insa, jongland intre Yann Tiersen si Fur Elise. Apoi urma o alta bolta care facea trecerea catre Marul de Aur, restaurantul care se confunda pana acum cu locatia in care ne aflam, devenit acum doar un salon de evenimente, care palea in fata Istriei, nefiind altceva decat un local semiluxos oarecare unde se pot face nunti si botezuri, usor de recunoscut prin clasicele funde legate de spetezele scaunelor.

Invitatii incepusera sa vina in numar din ce in ce mai mare, puteai recunoaste printre ei soiuri diferite de vedete, de la Ovidiu Lipan Tandarica pana la Delia Matache si iluzionistul Iosefini si mai departe, pana la invitatul surpriza al serii, al carui nume il gaseai pe buzele tuturor si a carui asteptare a dus la intarzierea spectacolului pregatit in cinstea evenimentului. Dar aceasta a fost o ocazie buna de a gusta din bucatele pregatite cu atata migala si asezate pe lungul catafalc din mijloc. Istria se anunta a fi un restaurant de peste si fructe mare si nu mica mi-a fost mirarea cand am gasit printre gustari un soi de zacusca, un pure rece si branza cu mucegai si rucola, pateuri cu vinete si ardei. Toate insa erau deosebit de gustoase, de proaspete si de ingenioase, asa incat nu pot sa bag mana in foc ca am stiut exact ce am mancat. Mai tarziu am aflat ca de fapt era vorba despre Caponata di Melazane, Parmigiana di Melazano si intr-adevar, Zacusca de peste. La capitolul paine am fost insa dezamagita, pentru ca nu aveam la dispozitie decat niste baghete. Proaspete si bune, dar doar niste baghete. Barul gratuit era destul de sarac si poate, in mod intentionat, nu avea cele mai obisnuite bauturi pentru femei, cum ar fi Campari si Martini, barmanii oferind insa cu sarm variante mult mai bune.

Am avut curiozitatea sa intreb daca pot vedea meniul restaurantului si mi s-a raspuns ca e la tiparit si ca nu au decat niste variante saracacioase pe doua coli de hartie. Poate ar fi trebuit sa fiu indignata de lipsa de profesionalism, dar am fost placut impresionata de gandul ca meniurile sunt inca in pregatire pentru ca sunt foarte speciale si e nevoie de tiparnite si hartie pe masura, de mestesugari priceputi si desigur, toate aceste lucruri dureaza. Sper sa nu fiu dezamagita cand vor fi gata. Din meniul improvizat pe colile capsate am aflat ca la Istria se pot manca 100 de grame de icre de stiuca cu 29 de lei, salata de ton cu 29 de lei, bors de peste cu 12  lei, spaghete cu crustacee cu 45 de lei, muschi de vita la gratar cu 55 de lei sau crap pe varza cu mamaliguta cu 29 de lei. Asta ca sa ne putem face o idee in ceea ce priveste preturile felurilor de mancare obisnuite. Aici insa, se pare ca gasesti, asa cum spuneau multe domnisoare care dadeau interviuri, preparate unice, cum ar fi Salata Istria ( burata de bivolita, rucola, rosii, ardei, busuoic) cu 59 de lei, Storceag de sturion, cu 29 de lei sau Risotto Profmi di Istria (portocala, lime, dovlecei) cu 20 de lei. La capitolul bauturi, pe meniu apar 10 soiuri de sampanie, cea mai scumpa fiind Dom Perignon, 1998, Rose, cu 3800 lei sticla, 26 de soiuri de vinuri albe, dintre care cele mai scumpe sunt Chardonnay, Tasca Dálmerita, Sicilia si Chablis 1er CRU „L’homme Mort”, 2008, cu 220 de lei sticla, l6 soiuri de vinuri rose, dintre care cea mai scumpa e sticla de Rose Davino, Ceptura  iar la vinurile rosii, avem nici mai mult nici mai putin de 41 de soiuri, dintre care cel mai scump este Cabernet Sauvignon, Thomas Hardy, Australia, cu 950 de lei sticla.

Invitatul surpriza, indelung asteptat, pentru care s-a intarziat spectacolul cu greci si romani, cu sabii si costume, despre care auzisem deja atat de multe, a sosit, intr-un final. Atunci m-am simtit datoare sa plec, mai ales observand ca nu il intreba nimeni cu ce poate fi ajutat ci, dimpotriva, o data cu intrarea lui in restaurant, au fost scosi la rampa si actorii, cu un strigat care a zguduit toata Istria si jumatate din Callatis: „Ave Cezar!”. Moment, in care, probabil, domnul Columbeanu, caci despre dumnealui era vorba, a tresarit de parca s-ar fi auzit chemat la masa.
[poll id=”2″]

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • calea victoriei
  • cele mai bune restaurante
  • cezar
  • clasament restaurante
  • columbeanu
  • fructe de mare
  • irinel columbeanu
  • lansare restaurant
  • lista restaurante bucuresti
  • marul de aur
  • meniu pescaresc
  • monica columbeanu
  • peste
  • peste fructe de mare
  • piata victoriei
  • restaurant istria
  • restaurant pescaresc
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • topul restaurantelor bucuresti
Citește și
Citește articolul
  • Arhivă articole
Atelier de mixologie moleculara si live cooking la un bistro
Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
Citește articolul
  • Arhivă articole
Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
Citește articolul
  • Arhivă articole
Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
Citește articolul
  • Arhivă articole
(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
Honey Toast Brunch la Muse Bistro
Citește articolul
  • Arhivă articole
Honey Toast Brunch la Muse Bistro
Citește articolul
  • Arhivă articole
Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Citește articolul
  • Arhivă articole
Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
Citește articolul
  • Arhivă articole
  • Noutati
Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
Citește articolul
  • Arhivă articole
Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ